Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,

Τα Εκπαιδευτήριά μας θα λειτουργήσουν ως Εξεταστικό Κέντρο στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό Ελλάς, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 09:00 (διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά).

Στους διαγωνιζόμενους δίνονται πλούσια δώρα, ένα μαθηματικό βιβλίο με ασκήσεις – γρίφους και βεβαίωση συμμετοχής. Όσοι/ες μαθητές/τριες επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό παρακαλούμε να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή.

Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός Καγκουρό είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6 εκατομμυρίων μαθητών από 62 χώρες. Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μια κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Τα θέματα του διαγωνισμού δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε εκείνους οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να τα αντιμετωπίσει κανείς. Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους. Ένα από αυτά τα δώρα είναι το βιβλίο "ΚΑΓΚΟΥΡΟ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ".

Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός διαγωνιζόμενων παίρνουν επιπρόσθετα βραβεία με βάση την επίδοσή τους. Για συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται μικρή, συμβολική, συνδρομή (12,50€) όμως η αξία των δώρων είναι πολύ μεγαλύτερη!

*Μπορούν να συμμετέχουν και φίλοι/ες σας που φοιτούν σε άλλα σχολεία και έχουν την ίδια ηλικία με εσάς.

Οι πληροφορίες αντλούνται από το site www.kangaroo.gr