ΛΥΚΕΙΟ

Η προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας αποσκοπεί πρωταρχικά στην κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η υλοποίηση του στόχου αυτού βασίζεται στην εφαρμογή ενός εξειδικευμένου αναλυτικού προγράμματος, προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις και τις ανάγκες όλων των Τάξεων του Λυκείου. Στα πλαίσια της άρτιας προετοιμασίας τους οι μαθητές εξοικειώνονται με την εξεταστική διαδικασία με ένα συστηματικά οργανωμένο χρονοδιάγραμμα γραπτών δοκιμασιών.

Η συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας και των προοπτικών των μαθητών μας δίνει τη βεβαιότητα της επιτυχίας, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από την αρχή της λειτουργίας του Λυκείου μας έως σήμερα.

Ταυτόχρονα, ποικίλες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις συμβάλλουν σε μία ανθρωποκεντρικού περιεχομένου Παιδεία. Πέρα από την ανάπτυξη των πνευματικών δεξιοτήτων των μαθητών, τη δημιουργική και κριτική σκέψη τους αποβλέπουμε και στην συλλογική υπευθυνότητά τους, την εξοικείωση τους με δημοκρατικές διαδικασίες και την προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στα πλαίσια δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης στη Σχολική Κοινότητα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, εξ αποστάστεως βιωματικό διαδικτυακό σεμινάριο για τους μαθητές της Α' και Β' Λυκείου σε συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού" με θέμα <<Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο>>. 

Οι μαθητές της Β' και Γ΄Λυκείου ταξίδεψαν στα Χανιά για την πολυήμερή τους εκδρομή.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας Λαλούδη Αγνή, η οποία έλαβε τιμητική διάκριση στο 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας του Pierce - Αμερικάνικού Κολλεγίου Ελλάδας. 

Την Παρασκευή, 20/12/2019 ομάδα μαθητών των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκαν το "Χριστοδούλειο" Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών, στο οποίο έγινε δωρεά του ποσού που συγκεντρώθηκε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Εκπαιδευτηρίων.

Φέτος οι μαθητές του Λυκείου γίνονται ζαχαροπλάστες και φτιάχνουν κέικ, κουλουράκια, σοκολατάκια, μελομακάρονα και άλλες λιχουδιές για το χριστουγεννιάτικο παζάρι σπιτικών γλυκών (και όχι μόνο), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/12/2019 στο χώρο του Λυκείου, με την ευκαιρία της ενημέρωσης γονέων.