ΛΥΚΕΙΟ

Η προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας αποσκοπεί πρωταρχικά στην κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η υλοποίηση του στόχου αυτού βασίζεται στην εφαρμογή ενός εξειδικευμένου αναλυτικού προγράμματος, προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις και τις ανάγκες όλων των Τάξεων του Λυκείου. Στα πλαίσια της άρτιας προετοιμασίας τους οι μαθητές εξοικειώνονται με την εξεταστική διαδικασία με ένα συστηματικά οργανωμένο χρονοδιάγραμμα γραπτών δοκιμασιών.

Η συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας και των προοπτικών των μαθητών μας δίνει τη βεβαιότητα της επιτυχίας, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από την αρχή της λειτουργίας του Λυκείου μας έως σήμερα.

Ταυτόχρονα, ποικίλες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις συμβάλλουν σε μία ανθρωποκεντρικού περιεχομένου Παιδεία. Πέρα από την ανάπτυξη των πνευματικών δεξιοτήτων των μαθητών, τη δημιουργική και κριτική σκέψη τους αποβλέπουμε και στην συλλογική υπευθυνότητά τους, την εξοικείωση τους με δημοκρατικές διαδικασίες και την προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στη μαθήτρια της Γ' Λυκείου Γραικούση Μαρία απονεμήθηκε ΕΥΦΗΜΗ ΜΝΕΙΑ  από το Πανεπιστήμιο Πατρών, για τη διάκρισή της στον 11ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου που διενεργήθηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard και της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.).

Συγχαίρουμε τη διακριθείσα μαθήτρια και όλους τους μαθητές οι οποίοι μετείχαν στην προκριματική φάση του Διαγωνισμού. 

Η οργάνωση "Make a wish" συστήνει τα <<αστέρια>> που φωτίζουν τις ζωές των παιδιών της. Εμείς φέτος γινόμαστε κομμάτι αυτής της οικογένειας, για να βοηθήσουμε να γίνουν πραγματικότητα οι ευχές αυτών των παιδιών που παλεύουν με μια σοβαρη ασθένεια.

Οι μαθητές του Λυκείου επισκέφθηκαν την Έκθεση Ανατομίας και Φυσιολογίας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. 

Αγαπητοί γονείς, 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι καθηγητές του Γυμνασίου και Λυκείου είναι διαθέσιμοι καθημερινά προς συνεργασία και επικοινωνία μαζί σας αναφορικά με την πρόοδο των μαθητών.

Αγαπητοί γονείς, μαθητές,

Παρουσιάζεται ένας πρακτικός οδηγός σχετικά με τους συντελεστές βαρύτητας που ισχύουν από το σχολικό έτος 2020-21, την εφαρμογή του Παράλληλου Μηχανογραφικού και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ