ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Το Γυμνάσιο αποτελεί την πρώτη βαθμίδα της Μέσης Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα σταθμίζει τις αλλαγές και τους προβληματισμούς της εφηβείας.

Με γνώμονα την εμπειρία και τη γνώση, αντιμετωπίζουμε τα οράματα και τις ανάγκες της νέας γενιάς, ανοίγοντας δρόμους για το μέλλον.

Στα Εκπαιδευτήρια μας ενσωματώνουμε στη διδακτική πρακτική παιχνίδια του νου και της ψυχής. Έτσι η μάθηση ξεπερνά το διανοητικό μέρος και μετατρέπεται σε βιωματική εμπειρία απαραίτητη για τη σωστή πορεία του εφήβου.

Το διευρυμένο σχολικό πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με την ξενόγλωσση κουλτούρα και τις νέες τεχνολογίες γοητεύουν και κατακτούν τα παιδιά, προετοιμάζοντας τα για την πρόκληση και την προοπτική του Λυκείου.

Αγαπητοί γονείς, 

Παρακάτω επισυνάπτουμε λίστα με τα σχολικά είδη και βιβλία της Α', Β' και Γ' Γυμνασίου για το Σχολικό Έτος 2023-24. Παραμένουμε στη διάθεσή σας! 

Οι μαθητές του Γυμνασίου μας συμμετείχαν φέτος στον 1ο Διασχολικό Διαγωνισμό "ΛΕΞΟΠΑΙΓΝΙΑ", για να αποδείξουν στην πράξη ότι η ενασχόληση με τη γλώσσα είναι ένα αέναο ενδιαφέρον παιχνίδι. Δύο μάλιστα μαθήτριες προκρίθηκαν στον Τελικό του Διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου 2023. 

Στα πλαίσια της γιορτής της Γαλλοφωνίας, τα γαλλικά τμήματα της Β' και Γ' Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. 

Τη Δευτέρα 13/02/2023 οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου - Μπαρκαγιάννη ξεναγήθηκαν στη μυθολογική θεματική έκθεση του Ιδρύματος << Μείζονος Ελληνισμού>> με τίτλο "Οι Θεοί του Ολύμπου", όπου σε έναν τεράστιο χώρο η τεχνολογία συναντά τον μύθο, με επιβλητικά εκθέματα, ολογράμματα και διαδραστικά acts.  Οι Θεοί του Ολύμπου αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας Α' Γυμνασίου είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε το μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Στόχος της επίσκεψης ήταν η γνωστική, συναισθηματική και ψυχοκινητική προώθηση των μαθητών μας. Το επιστημονικό κεφάλαιο των εκπαιδευτικών μας ενισχύει τη μάθηση των διδασκομένων μέσω βιωματικών προσεγγίσεων και ενεργητικών μεθόδων. 

Οι μαθητές μας συμμετέχοντας στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσαν οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, του τομέα Οικονομίας ΠΕ80 καθώς και του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών ΠΕ89, εμπνεύστηκαν, φαντάστηκαν, σχεδίασαν και δημιούργησαν μια αφίσα κερδίζοντας το 2ο βραβείο πανελλαδικά.

Η αφίσα προβάλλει το νησί της Σύρου και αποτελεί  συλλογικό έργο μαθητών και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, για το οποίο δούλεψαν ομαδικά, συνεργαζόμενοι άψογα.