ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Το Γυμνάσιο αποτελεί την πρώτη βαθμίδα της Μέσης Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα σταθμίζει τις αλλαγές και τους προβληματισμούς της εφηβείας.

Με γνώμονα την εμπειρία και τη γνώση, αντιμετωπίζουμε τα οράματα και τις ανάγκες της νέας γενιάς, ανοίγοντας δρόμους για το μέλλον.

Στα Εκπαιδευτήρια μας ενσωματώνουμε στη διδακτική πρακτική παιχνίδια του νου και της ψυχής. Έτσι η μάθηση ξεπερνά το διανοητικό μέρος και μετατρέπεται σε βιωματική εμπειρία απαραίτητη για τη σωστή πορεία του εφήβου.

Το διευρυμένο σχολικό πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με την ξενόγλωσση κουλτούρα και τις νέες τεχνολογίες γοητεύουν και κατακτούν τα παιδιά, προετοιμάζοντας τα για την πρόκληση και την προοπτική του Λυκείου.

Οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου-Μπαρκαγιάννη πραγματοποίησαν τον Απρίλιο εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ιωάννινα. Γνώρισαν την Ιστορία και την παράδοση της πόλης, θαύμασαν τα κέρινα ομοιώματα στο Μουσείο του Παύλου Βρέλλη καθώς και την καταπληκτική θέα στο φαράγγι του Βίκου. Επιστρέφοντας, και μέσα από μία όμορφη διαδρομή από το γραφικό Μέτσοβο και τα σύγχρονα Τρίκαλα, οι μαθητές γέμισαν με τις καλύτερες αναμνήσεις  από την εκδρομή τους. 

Τι σημαίνει η λέξη «ασκαρδαμυκτί»; Πώς γράφεται η λέξη «ανειλημμένος»; Από πού πήρε το όνομά της η πλατεία Κλαυθμώνος;

Στις 23 Φεβρουαρίου 2024, τίμησε με την παρουσία της το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων μας η κυρία Λόλα Χασσίδ Άντζελ, Ελληνοεβραία, που επέζησε του Ολοκαυτώματος και της φρίκης των Ναζί. 

Την Πέμπτη 22-2-2024  οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου- Μπαρκαγιάννη επισκέφθηκαν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Οι μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου-Μπαρκαγιάννη παρακολούθησαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη μεγάλη Κρατική Ορχήστρα σε ένδοξες περιπέτειες στην Μουσική Ιστορία <<Ήρωες>>.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου - Μπαρκαγιάννη έλαβε μέρος στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορίας «Θουκυδίδης», που διοργάνωσε η Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά».

Με αφορμή την 4η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα, οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων μας συνομίλησαν και συνταξίδεψαν με αθλητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι.

Οι μαθητές της Α και Β Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου -Μπαρκαγιάννη , επισκέφτηκαν Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή όπου φιλοξενεί την πρώτη διαδραστική έκθεση με θέμα την κλιματική αλλαγή. Μια ξεχωριστή έκθεση όπου μέσα από 17 διαδραστικούς σταθμούς οι μαθητές ενημερώθηκαν και αντιλήφθηκαν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην καθημερινότητα αλλά και τρόπους που μπορεί να βοηθήσει ο καθένας μας ξεχωριστά.

Αγαπητοί γονείς, 

Παρακάτω επισυνάπτουμε λίστα με τα σχολικά είδη και βιβλία της Α', Β' και Γ' Γυμνασίου για το Σχολικό Έτος 2023-24. Παραμένουμε στη διάθεσή σας!