ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

    Την περσινή χρονιά συμπληρώσαμε εξήντα ( 60 ) χρόνια δημιουργικής παρουσίας στον χώρο της Δυτικής Αθήνας. Εξήντα χρόνια συνεχούς, συνεπούς και υπεύθυνης εκπαιδευτικής αναζήτησης μεθόδων και στρατηγικών, που μας καθιέρωσαν στις  συνειδήσεις μαθητών και γονιών. Αξιοποιώντας τα πολυμέσα αλλά και διατηρώντας τα παραδοσιακά δεδομένα της εκπαιδευτικής πολιτικής μας, δημιουργούμε με αυστηρά κριτήρια, το εκπαιδευτικό όραμα του μέλλοντος. Τα καινοτομικά προγράμματά μας, η καθημερινή αξιολόγηση και η πλουραλιστική πολιτισμική μας άποψη, μας καθιστούν ασυναγώνιστους. Και τη φετινή χρονιά με συνέπεια, ακεραιότητα, αγάπη και εκπαιδευτική δυναμική υψηλού επιπέδου, συνεχίζουμε να πραγματώνουμε το όραμα της παιδείας, που ανοίγει δρόμους, ορίζοντες της σκέψης και ποιεί ήθος.  

       Τα Εκπαιδευτήριά μας απευθύνονται στους προγενέστερους μαθητές μας και σημερινούς άριστους επιστήμονες και καταξιωμένους επαγγελματίες και τους καλούν να επανασυνδέσουν τους δεσμούς με το Σχολείο και να μας εμπιστευτούν την εκπαίδευση των παιδιών τους. Το σχολείο μας έχει ολοκληρωμένη εκπαιδευτική φιλοσοφία και θεωρεί ότι η μάθηση και η αγωγή αποτελούν τους δύο πυλώνες της προσωπικότητας του ανθρώπου. Η δημοκρατία και ο ελληνοκεντρισμός αποτελούν τις διαχρονικές κορωνίδες των αξιών μας. Μέσα από τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις, όπως αυτή του Ιουνίου του 2017, στην οποία συνεργάστηκαν και οι τρεις ( 3 ) βαθμίδες για την πραγματοποίηση τριών ( 3 ) μεγάλων αφιερωμάτων (στον βιρτουόζο του κλαρίνου Πέτρο Λούκα Χαλκιά, στον θεατράνθρωπο Γιώργο Μεσσάλα και στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη), προάγουμε και (επι)κοινωνούμε το υψηλό και μοναδικό φρόνημα της πολιτισμικής κληρονομιάς μας. 

      Εξακολουθούμε και το 2018, να στεκόμαστε πιστοί στο μορφωτικό μας έργο, όχι μόνο δια της τυπικής, ωριαίας διδασκαλίας, αλλά και μέσα από πολιτιστικές δραστηριότητες, εκδοτικές πρωτοβουλίες, ομίλους και ένα ολόκληρο δίκτυο εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλους τους τομείς (υπολογιστών, ξένων γλωσσών κοκ) ακολουθώντας τον -αλλά, κυρίως, παράγοντας- πολιτισμό. 

Επικοινωνήστε μαζί μας και ανανεώστε την εμπιστοσύνη σας. Θα χαρούμε να σας ξαναδούμε και να προσφέρουμε στο παιδί σας ανταγωνιστικά προγράμματα προδιαγραφών Κολεγίων. 

      

Τα Εκπαιδευτήριά μας άρχισαν τη λειτουργία τους το 1957 και συνεχίζουν να προσφέρουν εκπαιδευτική προοπτική στους νέους της Δυτικής Αθήνας, που ομολογουμένως την έχουν ανάγκη και τη δικαιούνται.

Ιδρύθηκαν από το δάσκαλο κύριο Διαμαντόπουλο Ιωάννη και το δάσκαλο κύριο Ξάνθο Μιχαήλ, οι οποίοι στη συνέχεια πλαισιώθηκαν από τη δασκάλα κυρία Παγούνη Κωνσταντίνα, σύζυγο του Ιωάννη Διαμαντόπουλου. Όλοι τους είναι γνωστοί για την επιστημονική - παιδαγωγική τους κατάρτιση και την κοινωνική τους δραστηριότητα.

Σήμερα στα Εκπαιδευτήρια προσφέρει διδακτική και διοικητική εργασία η νεότερη γενιά της οικογένειας Διαμαντόπουλου. Ο γιος, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, είναι απόφοιτος Πληροφορικής και έχει τη γενική διεύθυνση του σχολείου. Η κόρη, Περσεφόνη Διαμαντοπούλου, είναι μουσικός, απόφοιτη του μουσικού πανεπιστημίου Berklee της Αμερικής και διευθύνει και τον παιδικό σταθμό "ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΑ".

Ο οικογενειακός χαρακτήρας των Εκπαιδευτηρίων δεν επιτρέπει αλλοιώσεις στη φιλοσοφία και στους στόχους. Παράλληλα, αποτελεί εχέγγυο υπευθυνότητας και εργατικότητας. Η κατάθεση ψυχής των μελών της οικογένειας είναι δεδομένη.

Τα Εκπαιδευτήριά μας που ξεκίνησαν με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό και ολοκληρώθηκαν με το Γυμνάσιο και το Λύκειο, οφείλουν το υψηλό τους κύρος στις επιτυχίες των μαθητών μας στο χώρο των Επιστημών, των Τεχνών και της Εργασίας.

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου από το 1957 που ιδρύθηκαν, συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στον χώρο των εκπαιδευτικών καινοτομιών και να διαμορφώνουν ένα υψηλό επίπεδο μόρφωσης και αγωγής στους μαθητές τους.

Βασική φιλοσοφία των Εκπαιδευτηρίων είναι το παιδί να μάθει να αναζητά την κατάλληλη πληροφορία, να διαμορφώνει αυτόβουλη προσωπικότητα και να λειτουργεί ως υπεύθυνο άτομο με ήθος και αξιοπρέπεια.

Η μάθηση γίνεται με όλες τις σύγχρονες μεθόδους, χωρίς ωστόσο να παραβλέπονται και δομικές εκπαιδευτικές διεργασίες του παρελθόντος. Στο χώρο μας οι μαθητές μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στα ταλαντούχα παιδιά να αξιοποιήσουν το δημιουργικό ταλέντο τους. Από τα νηπιακά τους βήματα, ξεκινούν το ταξίδι τους στον κόσμο της πληροφορικής και έρχονται σε πρώτη επαφή με την Αγγλική γλώσσα. Στις επόμενες τάξεις του Δημοτικού συνεχίζεται η συστηματική εκμάθηση των υπολογιστών, των Ξένων γλωσσών, της Μυθολογίας, αλλά και όλων των μαθημάτων του ωρολογίου προγράμματος. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο εξειδικεύεται η γνώση και με τα ολοκληρωμένα projects, ο έφηβος οδηγείται συστηματικά και σίγουρα στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών αποτελούν τον αξιολογικό άξονα της οργανωμένης και μεθοδικής εκπαιδευτικής μας στάσης.

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου διαθέτουν άρτιες και σύγχρονες εγκαταστάσεις μέσα σε ένα ιδανικό περιβάλλον.

Οι εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων μας προσφέρουν ένα συνδυασμό φυσικού περιβάλλοντος και σύγχρονων ανέσεων, ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν πραγματικά μέσα στη φύση απολαμβάνοντας παράλληλα όλα τα σύγχρονα παιδαγωγικά μέσα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

Ο πρόσφατα ανακαινισμένος χώρος μας διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση κάθε κατηγορίας χρηστών, συμπεριλαμβανομένων και των εμποδιζόμενων ατόμων (ράμπες, WC, ανελκυστήρας, ανελκυστήρας σκαλοπατιών).

Για όσους ασχολούνται με τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και θα θέλατε να δείτε βίντεο από τις εκδηλώσεις του σχολείου μας, επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.youtube.com/channel/UC2WA3iW0dbuAkwh9iAKnZCg

Αρθρογραφία: κος Κώστας Κολιός

Διανύουμε μια χρονική περίοδο κατά την οποία οι αξίες και οι σταθερές των ανθρώπων αναθεωρούνται η και ακυρώνονται. Το παγκοσμιοποιημένο μοντέλο του μελλοντικού πολίτη θα πρέπει τουλάχιστον να μας ανησυχεί. Πως είναι δυνατόν να αισθανόμαστε ήσυχοι, όταν η αλλοτρίωση μέσα από την ελεγχόμενη πληροφορία αποτελεί τον επίπεδο της ανθρώπινης προσωπικότητας; Η εικόνα του κόσμου που προβάλλει την υλιστική του όψη, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια παγκόσμια πολιτισμική επανάσταση, που θα φέρει την σφραγίδα του κάθε λαού.