Τα Εκπαιδευτήριά μας άρχισαν τη λειτουργία τους το 1957 και συνεχίζουν να προσφέρουν εκπαιδευτική προοπτική στους νέους της Δυτικής Αθήνας, που ομολογουμένως την έχουν ανάγκη και τη δικαιούνται.

Ιδρύθηκαν από το δάσκαλο κύριο Διαμαντόπουλο Ιωάννη και το δάσκαλο κύριο Ξάνθο Μιχαήλ, οι οποίοι στη συνέχεια πλαισιώθηκαν από τη δασκάλα κυρία Παγούνη Κωνσταντίνα, σύζυγο του Ιωάννη Διαμαντόπουλου. Όλοι τους είναι γνωστοί για την επιστημονική - παιδαγωγική τους κατάρτιση και την κοινωνική τους δραστηριότητα.

Σήμερα στα Εκπαιδευτήρια προσφέρει διδακτική και διοικητική εργασία η νεότερη γενιά της οικογένειας Διαμαντόπουλου. Ο γιος, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, είναι απόφοιτος Πληροφορικής και έχει τη γενική διεύθυνση του σχολείου. Η κόρη, Περσεφόνη Διαμαντοπούλου, είναι μουσικός, απόφοιτη του μουσικού πανεπιστημίου Berklee της Αμερικής και διευθύνει και τον παιδικό σταθμό "ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΑ".

Ο οικογενειακός χαρακτήρας των Εκπαιδευτηρίων δεν επιτρέπει αλλοιώσεις στη φιλοσοφία και στους στόχους. Παράλληλα, αποτελεί εχέγγυο υπευθυνότητας και εργατικότητας. Η κατάθεση ψυχής των μελών της οικογένειας είναι δεδομένη.

Τα Εκπαιδευτήριά μας που ξεκίνησαν με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό και ολοκληρώθηκαν με το Γυμνάσιο και το Λύκειο, οφείλουν το υψηλό τους κύρος στις επιτυχίες των μαθητών μας στο χώρο των Επιστημών, των Τεχνών και της Εργασίας.