Τα Εκπαιδευτήριά μας άρχισαν τη λειτουργία τους το 1957 και συνεχίζουν να προσφέρουν εκπαιδευτική προοπτική στους νέους της Δυτικής Αθήνας, που ομολογουμένως την έχουν ανάγκη και τη δικαιούνται.

Ιδρύθηκαν από το δάσκαλο κύριο Διαμαντόπουλο Ιωάννη και το δάσκαλο κύριο Ξάνθο Μιχαήλ, οι οποίοι στη συνέχεια πλαισιώθηκαν από τη δασκάλα κυρία Παγούνη Κωνσταντίνα, σύζυγο του Ιωάννη Διαμαντόπουλου. Όλοι τους είναι γνωστοί για την επιστημονική - παιδαγωγική τους κατάρτιση και την κοινωνική τους δραστηριότητα.

Σήμερα, τα Εκπαιδευτήρια συνεχίζονται από την δεύτερη γενιά Διαμαντόπουλου, τον Αλέξανδρο και την Περσεφόνη και την οικογένεια Κωνσταντίνου Μπαρκαγιάννη που εκπροσωπείται από τον Χάρη Μπαρκαγιάννη, που από κοινού αποτελούν την Νέα Εποχή των Εκπαιδευτηρίων. Η οικογένεια Διαμαντόπουλου και η οικογένεια Μπαρκαγιάννη εγγυώνται τον οικογενειακό χαρακτήρα των Εκπαιδευτηριών μας στοχεύοντας στην εξατομίκευση της εκπαίδευσης του κάθε μαθητή μας, έτσι ώστε να συνεχίσουν τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου την προσφορά τους στον χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Ο οικογενειακός χαρακτήρας των Εκπαιδευτηρίων δεν επιτρέπει αλλοιώσεις στη φιλοσοφία και στους στόχους. Παράλληλα, αποτελεί εχέγγυο υπευθυνότητας και εργατικότητας. Η κατάθεση ψυχής των μελών της οικογένειας είναι δεδομένη.

Τα Εκπαιδευτήριά μας που ξεκίνησαν με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό και ολοκληρώθηκαν με το Γυμνάσιο και το Λύκειο, οφείλουν το υψηλό τους κύρος στις επιτυχίες των μαθητών μας στο χώρο των Επιστημών, των Τεχνών και της Εργασίας.