ΘΕΑΤΡΟ

Το θεατρικό παιχνίδι αρχίζει από τη νηπιακή ηλικία και ολοκληρώνεται στο Λύκειο.Τα παιδιά μας μέσα από την παντομίμα και τις φιγούρες του Καραγκιόζη διδάσκονται τους κανόνες της υποκριτικής τέχνης και στη συνέχεια υποδύονται θεατρικούς ρόλους. Η θεατρική παιδεία είναι πλήρης.

Μέσα απ' την πλαστικότητα του σκηνικού διάκοσμου, τη χορογραφία, τη χρωματική εναλλαγή και την ενδυματολογική ευρηματικότητα, ο μικρός θεατής γοητεύεται και ταυτίζεται με τους ηθοποιούς.

 • ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  Με μεγάλη συγκίνηση παρακολουθήσαμε όλοι μας, δάσκαλοι, μαθητές, γονείς και πλήθος κόσμου την παρουσίαση της σχολικής εορτής του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου - Μπαρκαγιάννη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • "ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ"

  Με συγκίνηση και χαμόγελα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη καταληκτική γιορτή των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου - Μπαρκαγιάννη στο θέατρο "Αλέξης Μινωτής". 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Πρόσκληση

  Διαβάστε Περισσότερα

 • "Σε άγω εις το άπαν"

  Με συγκίνηση και χαμόγελα πραγματοποίηθηκε η μεγάλη καταληκτική γιορτή των Εκπαιδευτηρίων μας στο θέατρο "Αλέξης Μινωτής". Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρουσίασαν με συνέπεια και χάρη τα χορευτικά, μουσικά και θεατρικά τους δρώμενα. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση και παρουσίαση της επιτυχημένης αυτής παράστασης αλλά κυρίως τους μαθητές για την μεγάλη και εξαιρετική τους προσπάθεια. Ευχαριστούμε, επίσης, γονείς και λοιπούς προσκεκλημένους, που μοιράστηκαν μαζί μας τις μοναδικές αυτές στιγμές τιμώντας μας με την παρουσία τους.  Ανανεώνουμε τις ευτυχείς μας συναντήσεις με τη νέα σχολική χρονιά και ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι!!!   

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Θεατρική παράσταση "Μπαμπάς ο Πόλεμος"

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παράσταση των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου "Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος" στο Συνεδριακό Κέντρο των Τ.Ε.Ι. Πειραιά. Σε σκηνοθεσία του σκηνοθέτη, ηθοποιού και θεατρολόγου των Εκπαιδευτηρίων, Νίκου Ευσταθιάδη και με την ξεχωριστή και απολαυστική ερμηνεία των μαθητών αλλά και των δασκάλων μας ανέβηκε το έργο-μια καυστική σάτιρα του πολέμου κι όσων τον καπηλεύονται. Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλαν στην προετοιμασία και εκτέλεση της παράστασης. Συγχαρητήρια για το ταλέντο, την τόλμη, την συνέπεια και την προσπάθεια όλων για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα!!!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • "Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος"-Πρόσκληση

  Διαβάστε Περισσότερα

 • "Σε άγω εις το άπαν" - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 και ώρα 20.00 στο θέατρο "ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ" (Δαρδανελλίων 16,Αιγάλεω) για να παρακολουθήσουμε μαζί την μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση με τίτλο "Σε άγω εις το άπαν".  Ένας ύμνος στην Αγάπη απο τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ο Έμπορος της Βενετίας

  Σήμερα η Ε' τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση " Ο έμπορος της Βενετίας" στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.  Σε αυτό το "παραμύθι" ο αγαπημένος κλασικός δραματουργός Ουϊλιαμ Σαίξπηρ μιλάει για τα πάντα: για τη δικαιοσύνη, τη διαφορετικότητα, το χρήμα αλλά και την αγάπη, την πίστη και τη δύναμη της φιλίας! Ας απολαύσουμε τις εικόνες!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Θεατρική Παράσταση "Η Παναγιά των Παρισίων"

  Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου μας, η Α' Τάξη των Εκπαιδευτηρίων μας παρακολούθησε την θεατρική παράσταση "Η Παναγιά των Παρισίων" στο θέταρο Παλλάς. Οι μαθητές ταξίδεψαν με το λογοτεχνικό αριστούργημα του Βίκτωρος Ουγκώ στην ιστορία του αγαθού Κουασιμόδου και της πανέμορφης Εσμεράλδας και έμαθαν για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, τις κοινωνικές διακρίσεις και τη διαχρονική αξία της ανιδιοτελούς αγάπης.  

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η Γ' Δημοτικού στη θεατρική παράσταση "Το αγόρι με τη βαλίτσα"

  Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου μας, η Γ΄Δημοτικού παρευρεύθηκε στη θεατρική παράσταση "Το αγόρι με τη βαλίτσα". Ένα έργο επίκαιρο, με βαθιά νοήματα, που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα με τρόπο συγκινητικό και συχνά διασκεδαστικό. Τα παιδιά ταξίδεψαν μαζί με ένα σύγχρονο Σεβάχ, τον Ναζ, που άφησε πίσω τη χώρα και τους γονείς του ελπίζοντας για ένα καλύτερο μέλλον.  Οι δασκάλες των τάξεων.    

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παράσταση των Εκπαιδευτηρίων ''Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας'' του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Συνεδριακό Κέντρο των ΤΕΙ Πειραιά. Η παρουσία των παιδιών ήταν εξαιρετική σε μια παράσταση ξεκαρδιστική. Σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία του σκηνοθέτη, ηθοποιού και θεατρολόγου των Εκπαιδευτηρίων Νίκου Ευσταθιάδη ανέβηκε το κλασικό και πολυπαιγμένο αυτό σαιξπηρικό έργο με την ξεχωριστή και απολαυστική ερμηνεία των μαθητών μας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Comédie-Française Cyrano de Bergerac ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

  Την Τετάρτη, 24/01, το τμήμα Γαλλικών της Γ' Γυμνασίου και η Α' Λυκείου παρακολούθησαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο μαγνητοσκοπημένη τη θεατρική παράσταση της Comédie-Française Cyrano de Bergerac. Ο Edmond Rostand γράφει το έργο Cyrano de Bergerac,μια ηρωική κωμωδία σε πέντε πράξεις και σε στίχους, μετά από πρόσκληση ενός εταίρου της Comédie-Française. Από την πρώτη παράσταση το 1897, αυτή η κωμωδία θα γνωρίσει εξαιρετική επιτυχία, και θα γίνει ένα από τα πιο γνωστά έργα του γαλλικού θεάτρου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Για την αξία της θεατρικής αγωγής στο σχολείο

  Για την αξία της Θεατρικής Αγωγής στο σχολείο    Όπως κάθε δραστηριότητα καλλιτεχνικής και αισθητικής φύσεως, έτσι και το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής συμβάλλει στη διαμόρφωση της σφαιρικής και ολοκληρωμένης παιδικής προσωπικότητας και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, τις οποίες το τυπικό ωρολόγιο πρόγραμμα αδυνατεί να υποστηρίξει. Το θεατρικό παιχνίδι συνιστά μια διαδραστική, μη αυστηρά θεωρητική μέθοδο μάθησης, που θέτει το μαθητή στο επίκεντρο (μαθητοκεντρικό σύστημα διδασκαλίας). Το θεατρικό παιχνίδι, κατ’ αντιστοιχία με το θέατρο, το Δράμα, είναι πρώτα -και πάνω απ’ όλα- ‘‘Πράξη’’· ‘‘Πράξη’’ τόσο καλλιτεχνική όσο και παιδαγωγική, που έχει ως στόχο αφενός την ανάπτυξη του πνεύματος και αφετέρου την εκφραστική διαχείριση του σώματος.

  Διαβάστε Περισσότερα