ΣΚΑΚΙ

Τι προσφέρει το σκάκι;

Το σκάκι δεν είναι ένα συνηθισμένο επιτραπέζιο παιχνίδι κι αυτό γιατί απαιτεί ιδιαίτερες νοητικές ικανότητες. Συγκεκριμένα, οξύνει την κριτική σκέψη, ξεδιπλώνει τη φαντασία και την πνευματική δημιουργικότητα ενώ συγχρόνως εξασκεί την αυτοσυγκέντρωση και την πειθαρχία μέσω του παιχνιδιού. Το άτομο μαθαίνει να αναλαμβάνει ευθύνες, να επιμένει και να υπομένει μέχρι τη διεκπεραίωση του στόχου του, ενώ αναπτύσσει την ευγενή άμιλλα και τον υγιή συναγωνισμό αφού η ήττα και η ισοπαλία είναι πιθανά αποτελέσματα σε κάθε παρτίδα.

 • ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ 15ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ

  Συγχαρητήρια για την επιτυχία του μικρού μαθητή των εκπαιδευτηρίων μας Μιχαλάκη Βλαστάκη στο 15ο ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ (ΣΑΒΒΑΤΟ 19/5/2018, 4.00 ΜΜ)!!!   Ο Μιχαλάκης κατέλαβε την Τρίτη θέση στον Όμιλο των Νηπίων και κατέκτησε το αντίστοιχο κύπελλο.   Εκ μέρους του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω Ανδρέας Ρηγάτος Στην παραπάνω  φωτογραφία  απεικονίζεται oΔήμαρχος Αιγάλεω κ. Μπίρμπας με τα τρία πρώτα Νήπια και τους εκπροσώπους της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ

  Την Παρασκευή, 09/02/2018, πραγματοποιήθηκε η απονομή των μεταλλίων για το τουρνουά σκάκι που έλαβε χώρα πριν δυο εβδομάδες στο σχολείο μας. Οι διακριθέντες ήταν ο Άρης Τζοβάνης από τη ΣΤ΄ Δημοτικού (πρώτη θέση), η Χριστιάνα Ρίζου από τη Γ' Δημοτικού (δεύτερη θέση) και ο Γιώργος Αργυράκης από την Ε΄Δημοτικού (τρίτη θέση), ενώ ως πρώτη των κοριτσιών διακρίθηκε η Φαίη Βρυνιώτη από τη Β' Δημοτικού.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Photo gallery 2017-18

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Χριστουγεννιάτικο πρωτάθλημα Σκάκι

  Όσοι από τους μαθητές μας ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο Χριστουγεννιάτικο Πρωτάθλημα Σκάκι, το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας email στη διεύθυνση που αναγράφεται στην παρακάτω εικόνα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Photo gallery

  Διαβάστε Περισσότερα