ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Το μάθημα των εικαστικών δίνει έμφαση στην διαδικασία κι όχι τόσο στο τελικό προϊόν. Τα παιδιά μαθαίνουν τέχνη για την εμπειρία, την εξερεύνηση, τον πειραματισμό! Μέσα απ' αυτήν την διαδικασία, ανακαλύπτουν το μυστήριο, τη δημιουργικότητα, τη χαρά αλλά και την πιθανή απογοήτευση την οποία μαθαίνουν και να διαχειρίζονται αφού μπορούν εύκολα να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Η τέχνη επιτρέπει στα παιδιά να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο τους. Τα βοηθάει να εκτονωθούν με θετικό τρόπο. Είναι εξίσου σημαντικό κάποιες φορές απλά να βιώνουν την αφή των χρωμάτων στα δάχτυλα τους, τον μυστηριώδη τρόπο που μπλέκονται τα χρώματα μεταξύ τους, δημιουργώντας νέα χρώματα αλλά και την έκπληξη που τους προκαλεί όταν εξελίσσεται μπροστά τους ένα ρεαλιστικό έργο με την σταδιακή τοποθέτηση χρωματικών σημείων.
 
Mε τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας στο εικαστικό εργαστήρι ανακαλύπτουμε πώς οι καλλιτέχνες αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Παράλληλα γνωρίζουμε έργα πολλών διάσημων καλλιτεχνών, που μας εμπνέουνε για να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα τέχνης. Το κάθε έργο που συναντήσαμε και θα συναντήσουμε στην αδιάκοπη περιπλάνηση μας στον κόσμο της τέχνης, μας εξοικειώνει με μια διαφορετική τέχνη και τεχνική, με έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης.
 
Μέσα από απλά βήματα και αναλυτικές οδηγίες τα παιδιά  καταφέρνουν να φτιάξουν το καθένα το δικό του μικρό αριστούργημα. Επίσης, δημιουργούμε ομαδικά έργα που εξασκούν την αλληλεγγύη και την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Πειραματιζόμαστε με τις τρεις διαστάσεις, τόσο με την χρήση του κόκκινου πηλού αλλά και με ανασύνθεση ανακυκλωμένων υλικών. Ασκούμε τη δεξιότητα και την υπομονή μας ανακαλύπτοντας τον κόσμο του ψηφιδωτού.Παίζουμε δημιουργικά με πρωτότυπες τεχνικές τυπώματος, παίρνουμε μέρος σε διαγωνισμούς και μαθαίνουμε να παρατηρούμε και να ζούμε δημιουργικά.