ΧΟΡΟΣ

Ο χορός είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να γυμνάσει και να  απασχολήσει τα παιδιά με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Ο χορός προσφέρει στο σώμα ευλυγισία, ισορροπία, απώλεια βάρους, νευρομυϊκή συναρμογή (αρμονικό συντονισμό των μελών του σώματος) και γενικότερα μία καλή φυσική κατάσταση. Επιδρά και στον χαρακτήρα των παιδιών ενισχύοντας την κοινωνικότητα, την αυτοπεποίθησή τους. Βελτιώνει τη μνήμη και αναπτύσσει την εκφραστική ικανότητα των παιδιών  καθώς τα βοηθά να εκφράζονται με το σώμα τους και όχι μόνο με τις λέξεις.

 • "ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ"

  Με συγκίνηση και χαμόγελα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη καταληκτική γιορτή των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου - Μπαρκαγιάννη στο θέατρο "Αλέξης Μινωτής". 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

  Την Παρασκευή, 16/02/2018, πραγματοποιήθηκε στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων το αποκριάτικο πάρτι μας! Πληθώρα  ευφάνταστων, αστείων στολών και εντυπωσιακών μασκαρεμάτων γέμισε την αυλή και δημιούργησε το απαιτούμενο καρναβαλικό κλίμα της γιορτής αυτής που έλκει την καταγωγή της από τα αρχαία Διονύσια.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ο όμιλος χορού στο Δημοτικό μας

  Ο χορός είναι μία δραστηριότητα που ευνοεί τη σωματική, διανοητική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού. Βοηθάει το παιδί να εκφράζει αυτό που νιώθει μέσα του, βελτιώνει την αυτοπεποίθησή του και ενισχύει την κοινωνικότητά του. Συμβάλλει ιδιαιτέρως στην μυϊκή συναρμογή και στην ισορροπία του παιδιού και γενικά γυμνάζει το σώμα του με ευχάριστο τρόπο. Ενισχύει τη μνήμη και διδάσκει την έννοια της πειθαρχίας και της επίτευξης στόχων. Ο χορός είναι χαρά, υγεία, έκφραση, γι'αυτό βάλτε τα χορευτικά σας παπούτσια και πάμε!!!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • "Make your move", από τον Μιχάλη Μουρούτσο

  Το "Make Your Move" ήταν ένα εξαιρετικό μουσικοχορευτικό show εμπνευσμένο από τον χρυσό Ολυμπιονίκη Μιχάλη Μουρούτσο (συνεργάτη των Εκπ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ) που συνδύαζε κινήσεις tae-kwon-do περνώντας ταυτόχρονα στο κοινό, μηνύματα ενάντια στη βία, ρατσισμό και bullying. Εκπληκτική δουλειά, σε χορογραφίες Μιχάλη Μουρούτσου-Laura Narjes και σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη. Στην παράσταση συμμετείχαν επίσης οι: Νίκος Κυρίτσης, Γεράσιμος Τσομπάνογλου, Νίκος Δημητρακόπουλος, ο Δημήτρης Παπαζωγονόπουλος (μαθητής των Εκπ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ) και πολλοί άλλοι!!!

  Διαβάστε Περισσότερα