ΔHMOTIKO

Από το 1957 που ξεκινήσαμε, συνεχίζουμε με το πάθος του νεοφώτιστου και τη σοφία του έμπειρου να καινοτομούμε και να αναζητούμε νέες προκλήσεις. Διατηρώντας τον οικογενειακό μας χαρακτήρα, στεκόμαστε με σεβασμό δίπλα στον γονέα που καταθέτει τον  μόχθο του και συνεργαζόμαστε με συνέπεια, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του.

Η αξιοκρατία, η μέθοδος και η οργάνωση, δίνουν το  φιλοσοφικό μας  στίγμα και αποτελούν τους βασικούς εκπαιδευτικούς μοχλούς. Αξιοποιώντας με σύνεση τις νέες τεχνολογίες ( διαδραστικοί πίνακες) δεν παρασυρόμαστε από τις εταιρείες της παγκοσμιοποίησης , ενώ δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στους άριστα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς, στα υψηλού κύρους εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμένουμε στην  παράλληλη χρήση της κιμωλίας και του πίνακα. Γνωρίζουμε ότι η μάθηση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που ενεργοποιείται με την αυξημένη προσοχή, την παρατήρηση και τη δημιουργική σκέψη.

Στο κέντρο όλων των προσπαθειών μας βρίσκεται το παιδί, αφού η εκπαίδευσή μας στοχεύει στην ενεργοποίηση των δυνατοτήτων του και στην αξιοποίηση των ικανοτήτων του. Για μας ο ελληνοκεντρισμός αποτελεί πυξίδα, ενώ η διαφύλαξη και η προβολή διαχρονικών πολιτισμικών  αξιών, καθήκον μας.

Τα Εκπαιδευτήριά μας έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν ένα πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης ατομικής και ομαδικής. Για μας κάθε παιδί αποτελεί μια οντότητα μοναδική και επιβάλλεται να ανιχνεύουμε τον ψυχικό του κόσμο και να ενισχύουμε τις θετικές του στάσεις αλλά και να περιορίζουμε τις ψυχογενείς αρνήσεις του.

Μας εμπιστεύεστε και μας στηρίζετε πάνω από μισόν αιώνα κι εμείς απ’ τη μεριά μας τηρούμε μέχρι κεραίας το συμβόλαιο τιμής που υπογράφουμε μαζί σας. Πρωταγωνιστούμε στο σήμερα και χτίζουμε με εγγύηση το μέλλον των παιδιών σας.

Επειδή η Γλώσσα είναι το θεμέλιο της εθνικής μας υπόστασης, βάζουμε  τις βάσεις  για  άριστη γλωσσική κατάρτιση με  καινοτόμα προγράμματα σε όλες τις τάξεις.

Στα πλαίσια της επανάληψης στο μάθημα των αγγλικών οι μαθητές της Α’ τάξης δημιούργησαν το δικό τους «εικονολεξικό».

Αγαπητοί γονείς. 

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γονέων και εκπαιδευτικών με στόχο την ενημέρωση σας για την πορεία της εκπαίδευσης των παιδιών σας.

Με μεγαλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο Φιλανθρωπικής Χειροτεχνίας, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου. Οι μαθητές με τη βοήθεια της εικαστικού, Αγάπης Κάντζα, καθώς και των εκπαιδευτικών του σχολείου, δημιούργησαν πανέμορφα στολίδια για τις Χριστουγεννιάτικες μέρες.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου μας η Α' Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση "Το ποιο τρελό τριήμερο" στο θέατρο Ήβη. Πρόκειται για ένα έργο πιο επίκαιρο από ποτέ, που θίγει ουσιώδη ερωτήματα για το ρόλο που διαδραματίζει η ανθρώπινη επαφή, η ανεμελιά και το παιχνίδι στην ανάπτυξη των παιδιών σε μια εποχή των ηελτρονικών μέσων που οδηγούν στην απομόνωση. 

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου οι μαθητές του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκαν τον αθλητικό πολυχώρο "The Wall". Εκεί συμμετείχαν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες όπως, bungee jumping και τραμπολίνο, αναρρίχηση και ισορροπία σε ειδικούς ιμάντες.