ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

 • Επίσκεψη Υφυπουργού Εργασίας

  Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2023, τα Εκπαιδευτήρια φιλοξένησαν στα πλαίσια του Προγράμματος <<Erasmus>>, την Υφυπουργό Εργασίας κα. Συρέγγελα Μαρία. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  Η Α'Τάξη του Δημοτικού, επισκέφθηκε το Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο

  Την Παρασευή 14/2/2020, η Δ' τάξη των Εκπαιδευτηρίων είχε την ευκαιρία να επισκεπτεί το Λαογραφικό Μουσείο! Η αξιόλογη έκθεση αντικειμένων του παρελθόντος ξύπνησε μνήμες συγκινητικές στα παιδιά και μέσα από μια όμορφη ξενάγηση στον ζεστό αυτό χώρο, οι μαθητές μας γύρισαν πίσω στον χρόνο και έμαθαν να σέβονται την παράδοση!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Γινόμαστε μικροί οδηγοί

  Το Σάββατο,1 Φεβρουαρίου, τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου επισκέφθηκαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής "Jumicar". Οι μαθητές οδήγησαν το δικό τους αυτοκίνητο, με απόλυτη ασφάλεια, τηρώντας τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού προσωπικού και αντιλήφθηκαν τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής μαθαίνοντας βιωματικά. Επιπλέον, οι μαθητές μαζί με φίλους και γονείς είχαν...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

  Την Δευτέρα, 20/1/2020, η Δ' τάξη των Εκπαιδευτηρίων είχε την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο και να επισκεφθεί το μουσείο της Ακρόπολης. Το μουσείο είναι επικεντρωμένο στα αρχαιολογικά ευρήματα της Αθήνας με μοναδικά αριστουργήματα που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη! Οι μαθητές μας αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις και απόλαυσαν την ξενάγηση στον σύγχρονο αυτό χώρο!. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η Β' τάξη στο Kids Cooking Club

  Την Τρίτη, 14/1/2020, η Β' τάξη επισκέφθηκε το Kids Cooking Club, όπου τα παιδιά έγιναν μικροί μάγειρες. Έμαθαν τους κανόνες υγιεινής της κουζίνας, μίλησαν για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή και μαγείρεψαν ατομικές πίτσες με λαχανικά, γαλοπούλα και τυρί, τις έψησαν και μετά τις απόλαυσαν. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Εκδρομή στην Πάρνηθα

  Στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στην Πάρνηθα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ο Ραφτάκος των Λέξεων

  Η Α' και Β' Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση "Ο Ραφτάκος των Λέξεων", ένα σύγχρονο παραμύθι, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο που μιλά για τη δύναμη των λέξεων, την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, τη παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Τα παιδιά συμμετείχαν στην παράσταση και διασκέδασαν αρκετά. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Επίσκεψη στο θεματικό πάρκο "Ο Ηρακλής-οι 12 Άθλοι"

  Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου οι μαθητές της τρίτης δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, όπου στεγάζεται το θεματικό πάρκο "Ηρακλής - οι 12 Άθλοι". Τα τρσδιάστατα εκθέματα του χώρου είναι πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου. Οι μαθητές συμμετείχαν...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Διαδραστικός κινηματογράφος- "ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΜΌ"

  Την Παρασκευή, 8/11/2019, η Δ΄, Ε' και η Στ' τάξεις των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διαδραστική παράσταση στον κινηματογράφο "Φωτόγραμμα" με θέμα την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών κατά του ρατσισμού. Οι μαθητές μας έκαναν ένα ταξίδι στον κόσμο και στον χρόνο. αναβίωσαν τους ολυμπιακούς αγώνες και ήρθαν σε επαφή με τα επιτεύγματα των μαθητών ανά τους...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  Η Δ', Ε', Στ' τάξεις των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου παρακολούθησαν χθες την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας για την έναρξη των Χειμερινών Αγώνων Νέων, ξεκινώντας έτσι το ταξίδι της με τελικό προορισμό την Ελβετία. Την τελετή της φλόγας ακολούθησε συμβολική Λαμπαδηδρομία.  

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Επίσκεψη στο Εργαστήριο του πηλού

  Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εκδρομών του σχολείου μας, η Α' Τάξη επισκέφθηκε το "'Εργαστήρι του πηλού" στον Άλιμο. Τα παιδιά έμαθαν για τιν πηλό, πειραματίστηκαν με αυτόν σε κατασκευές και έφτιαξαν τα αποτυπώματά τους. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Επίσκεψη στο Hellenic Motor Museum

  Οι μαθητές της Β΄Δημοτικού επισκέφθηκαν το Hellenic Motor Museum, όπου είδαν πολλών ειδών αυτοκίνητα, από αντίκες μέχρι και πιο σύγχρονα αυτοκίνητα. Έμαθαν για την ιστορία και την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο, καθώς επίσης παρακολούθησαν το πρόγραμμα "Κυκλοφορώ Υπέυθυνα", από το περιοδικό Drive. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ο Έμπορος της Βενετίας

  Σήμερα η Ε' τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση " Ο έμπορος της Βενετίας" στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.  Σε αυτό το "παραμύθι" ο αγαπημένος κλασικός δραματουργός Ουϊλιαμ Σαίξπηρ μιλάει για τα πάντα: για τη δικαιοσύνη, τη διαφορετικότητα, το χρήμα αλλά και την αγάπη, την πίστη και τη δύναμη της φιλίας! Ας απολαύσουμε τις εικόνες!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Μουσείο Ακρόπολης

  Τη Δευτέρα, 4/3/2019, η Δ' τάξη του σχολείου μας είχε την δυνατότητα να επισκεπτεί το μουσείο της Ακρόπολης και να θαυμάσει τα απίστευτα ευρήματα των εκθεσιακών του χώρων. Τα παιδιά μπήκαν με ενθουσιασμό στο κτίριο, σχολιάζοντας την αρχιτεκτονική του και ένας νέος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά στα μάτια τους, που τα οδήγησε σ' ένα ταξίδι στο παρελθόν.  Ας αφήσουμε, όμως, τις εικόνες να...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η Δ' και Ε΄ Τάξεις στην Θεατρική παράσταση "ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ"

  Την Παρασκευή,15/2/2019, η Δ' και η Ε' τάξεις των Εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση "Τρελαντώνης" στο Θέατρο Βέμπο. Πρόκειται για το δραματοποιημένο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα που αναφέρεται στη ζωή των παιδιών μιας μεγαλοαστικής οικογένειας του 19ου αιώνα. Η παράσταση ήταν γεμάτη χρώματα, παλμό, χορό και τραγούδι. Ας αφήσουμε,όμως, τις εικόνες να...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Δεινοσαύρων

  Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου, η Β' τάξη των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκε το Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Δεινοσαύρων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπερία με τρισδιάστατα εκθέματα που διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό του κόσμου που έζησαν τα προϊστορικά ζώα. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Επίσκεψη στο Μουσείο Συναισθημάτων

  Στα πλάισια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας οι Α' και Β' τάξεις των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκαν το Μουσείο Συναισθημάτων και παρακολούθησαν το διαδραστικό πρόγραμμα "Στο παλάτι του θυμού". Τα παιδιά εξερεύνησαν τον κόσμο των συναισθημάτων και ανακάλυψαν τρόπους για την διαχείριση τους μέσα από το βιωματικό παιχνίδι, την αφήγηση και την καλλιτεχνική δημιουργία. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ''Απο την ελιά στο ελαιόλαδο''- Βιωματικό πρόγραμμα

  Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου οι τάξεις Δ' και Ε΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν τον Πολυχώρο Αθλητικών Εγκαταστάσεων "Alma Club" στoν Άλιμο, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές μας να ασχοληθούν με το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα << Από την ελία στο ελαιόλαδο>>. Στη συνέχεια ακολούθησε αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση έμπειρων...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • H Γ' Τάξη στον "Καραγκιόζη-Μαέστρο"

  Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου, η Γ΄τάξη των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκε τη παράσταση- εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το σπίτι του Καραγκιόζη" στο Μέγαρο Μουσικής. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα δωμάτια του σπιτιού του Καραγκίόζη, να παίξουν και να παρακολουθήσουν την παράσταση ο "Ο Καραγκιόζης Μαέστρος".

  Διαβάστε Περισσότερα