Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παράσταση των Εκπαιδευτηρίων ''Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας'' του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Συνεδριακό Κέντρο των ΤΕΙ Πειραιά. Η παρουσία των παιδιών ήταν εξαιρετική σε μια παράσταση ξεκαρδιστική. Σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία του σκηνοθέτη, ηθοποιού και θεατρολόγου των Εκπαιδευτηρίων Νίκου Ευσταθιάδη ανέβηκε το κλασικό και πολυπαιγμένο αυτό σαιξπηρικό έργο με την ξεχωριστή και απολαυστική ερμηνεία των μαθητών μας.

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλαν στην προετοιμασία και εκτέλεση της παράστασης. Συγχαρητήρια για το μεράκι, το ταλέντο, την τόλμη και την προσπάθεια που οδήγησαν στο λαμπρό αποτέλεσμα! 

Παραμύθι, παιχνίδι, φαντασία, γέλιο και όνειρο είναι κάποια από τα βασικά συστατικά του «Ονείρου καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ. Δύο κόσμοι, του ονείρου και της πραγματικότητας που διαχέονται ο ένας στον άλλο μέσα στο ακαθόριστο νεφέλωμα της μετάβασης από την παιδικότητα στην ενηλικίωση. Αλλά τι άλλο είναι το όνειρο εκτός από μια αλλόκοτη ή και διαφορετική όψη της πραγματικότητας; Τι μπορεί να είναι το όνειρο εκτός από ένα συνονθύλευμα φαντασιώσεων, αισθήματος και προσωπικής αίσθησης και οπτικής της βιωμένης εμπειρίας, εκτός από πρόγευση και δίαυλος επαφής μας με το αλλόκοτο, το άπιαστο, το πέραν του πραγματικού· αυτού που μόνο τα παιδιά με την αγνότητα και την ευαισθησία τους μπορούν να προσεγγίσουν;  

Τι κι αν όλα έγιναν μέσα στο μυαλό μας; Άραγε αυτό σημαίνει πως είναι λιγότερο αληθινά; 

Το κλασικό αυτό έργο είναι μια τρελή κωμωδία που μας δίνει την ανεστραμμένη κι ευτράπελη όψη της πραγματικότητας. Τα παιδιά μας καλούν την Πέμπτη 21 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο των ΤΕΙ Πειραιά παρέα με ξωτικά, βασιλιάδες, Δούκες, θεούς και νέους να ταυτιστούμε ως θεατές με το ''πραγματικό'' ή το ''απατηλό'' της υπόθεσης και να αναλογιστούμε πάνω σε αυτό ταξιδεύοντας στον χώρο και τον χρόνο. 

Σας περιμένουμε στη θερινή και ονειρική μας νύχτα!

"Να δεις τρελή παράσταση θα δώσουνε αυτοί..

Θεέ μου, τι ανόητοι που είναι οι θνητοί".

Σκηνοθεσία: Νίκος Ευσταθιάδης

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές