Πρόσφατα Γεγονότα

Αγαπητοί γονείς, 

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου σας προσκαλούν στη γιορτή που θα πραγματοποιήσουν με θέμα: "100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή" . Σας περιμένουμε την Τετάρτη, 15 Ιουνίου και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω. 

Αγαπητοί γονείς, 

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου συνεχίζοντας την παράδοσή τους, διοργανώνουν για ακόμη μια χρονιά, με συνέπεια και ευθύνη, το Summer Camp. 

Το θερινό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο, ώστε να καλύπτει τις αθλητικές, καλλιτεχνικές και μαθησιακές αναζητήσεις μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας αλλά και άλλων σχολείων, που επιθυμούν να περάσουν δημιουργικά τις ημέρες του καλοκαιριού μετά τη λήξη του σχολικού έτους. 

Διαμορφώνεται σε 3 χρονικές περιόδους: 

-Α' Περίοδος: 20/6/2022 - 1/7/2022

-Β' Περίοδος: 4/7/2022 - 15/7/2022                                              

-Γ' Περίοδος: 18/7/2022 - 29//7/2022

Οι δραστηριότητες του Summer Camp ξεκινούν στις 8.00 και ολοκληρώνονται στις 16.00. Οι μαθητές μετακινούνται με τα σχολικά λεωφορεία. Γευματίζουν με σπιτικό φαγητό που ετοιμάζεται στο σχολείο καθημερινά.                                                                                         

Παρακάτω επισυνάπτεται η αίτηση συμμετοχής με την οποία μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για το Summer Camp. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής είναι έως 27/5/2022. 

Με εκτίμηση, 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                                                                                          

<<Σχεδιάζουμε-Μεθοδεύουμε-Αριστεύουμε>>

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου με τη μακροχρόνια παράδοση (64 χρόνια λειτουργίας), οδηγούν στην επιτυχία τους μαθητές στη Δυτική Αττική. Διαμορφώνουν όραμα παιδείας ξεκινώντας από τη Νηπιακή Αγωγή και συνεχίζοντας στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανοίγουν δρόμους για το μέλλον. 

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου γιόρτασαν φέτος την Αποκριά. Οι μαθητές μας ντυμένοι με ευφάνταστες στολές έπλεξαν το παραδοσιακό γαϊτανάκι, ενώ οι μαθήτριες του χορευτικού μας παρουσίασαν όμορφα δρώμενα.

100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ για τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας στις εξετάσεις των αγγλικών PET και ΚΕΤ σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις 3 Σεπτεμβρίου 2021. 

Ευχόμαστε ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τις επιτυχίες τους και προσδοκούμε αντίστοιχες επιτυχίες στο μέλλον!!!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τη Γαλλική Πρεσβεία και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. 

2 ΠΡΩΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ

Γ'Λυκείου - Πρώτο Βραβείο (1e prix) Κατηγορία ΑΤΗΕΝΑ

Α'Λυκείου - Πρώτο Βραβείο (1e prix) Κατηγορία PHILOXENIA

Στ'Δημοτικού - Δεύτερο Βραβείο (2e prix) Κατηγορία ATLANTIS

Β'Γυμνασίου - Τρίτο Βραβείο (3e prix Attique) Κατηγορία KEFI

Γ'Γυμνασίου - Βραβείο Δημιουργικότητας (Prix special de la creativite) 

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν:

<<Η δική μας συλλογή ονείρων και ανακαλύψεων>>

-Notre collection de reves er de decouvertes-

Ο πρωτότυπος οδηγός της << μυστικής>> Ελλάδας στη Γαλλική Γλώσσα.

Οι μικροί μαθητές του Δημοτικού δημιούργησαν έναν τουριστικό οδηγό ενός φανταστικού νησιού, κατοικημένου από μυθικά όντα, παράξενα ζώα και μαγικά ομιλούμενα φυτά που προστατεύουν το περιβάλλον και συμβάλλουν στη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. 

Οι μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου -στην κατηγορία KEFI- αναπόλησαν και κατέγραψαν στο δικό τους  carnet de petits bonheurs στιγμές καθημερινής ευτυχίας και ξεγνοιασιάς που συνδέονται με την ελληνική παράδοση και την ελληνική φύση.

Στην κατηγορία PHILOXENIA τέσσερα άτομα, λάτρεις της Γαλλικής Γλώσσας παραχώρησαν συνέντευξη σε μαθητές - ρεπόρτερ του γαλλικού τμήματος της Α' Λυκείου. Με έναυσμα την ελληνική φιλοξενία, παρουσίασαν τους λόγους που τους ενέπνευσαν την αγάπη για τη Γαλλική Γλώσσα και Πολιτισμό και υλοποίησαν το δικό τους livre de portraits. 

Οι τελειόφοιτοι μαθητές μας της Γ'Λυκείου, θέλοντας να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και εμπνεόμενοι από το θέμα της κατηγορίας ATHENA, διηγήθηκαν ένα ιστορικό γεγονός, αφιερωμένο στον Φιλελληνισμό του 1821. Μια χιλιόχρονη ελιά-olivier millenaire- "ακούει" και "διηγείται" την ιστορία του γάλλου φιλέλληνα OLIVIER VOUTIER που πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων στη μάχη της Τριπολιτσάς. 

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  σε όλους τους μαθητές μας για την εξαιρετική προσπάθεια και την εργατικότητα που επέδειξαν καθ'όλη τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων όπου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες! Εργαζόμενοι με ζήλο και ενθουσιασμό κατάφεραν αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα, το οποίο μας έκανε όλους υπερήφανους!!!

ΜΠΡΑΒΟ!!!

Αγαπητοί γονείς, 

τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου υποδέχτηκαν τους μαθητές τους ξεκινώντας την νέα σχολική χρονιά 2021-22 με όραμα και αισιοδοξία. Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον αύλειο χώρο του σχολείου και στη συνέχεια ο ιερέας περιήλθε σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και άγιασε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ευχόμενος καλή σχολική χρονιά!

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου ξεκινάνε τη νέα σχολική χρονιά 2021-22, με όραμα, καινοτομία κα άριστο σχεδιασμό. Τα αποτελέσματα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς σε όλα τα επίπεδα ήταν εντυπωσιακά και μας υποχρεώνoυν να κινηθούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Οι μαθητές μας στις Πανελλαδικές άγγιξαν περίπου το 99%.