Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου από το 1957 που ιδρύθηκαν, συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στον χώρο των εκπαιδευτικών καινοτομιών και να διαμορφώνουν ένα υψηλό επίπεδο μόρφωσης και αγωγής στους μαθητές τους.

Βασική φιλοσοφία των Εκπαιδευτηρίων είναι το παιδί να μάθει να αναζητά την κατάλληλη πληροφορία, να διαμορφώνει αυτόβουλη προσωπικότητα και να λειτουργεί ως υπεύθυνο άτομο με ήθος και αξιοπρέπεια.

Η μάθηση γίνεται με όλες τις σύγχρονες μεθόδους, χωρίς ωστόσο να παραβλέπονται και δομικές εκπαιδευτικές διεργασίες του παρελθόντος. Στο χώρο μας οι μαθητές μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στα ταλαντούχα παιδιά να αξιοποιήσουν το δημιουργικό ταλέντο τους. Από τα νηπιακά τους βήματα, ξεκινούν το ταξίδι τους στον κόσμο της πληροφορικής και έρχονται σε πρώτη επαφή με την Αγγλική γλώσσα. Στις επόμενες τάξεις του Δημοτικού συνεχίζεται η συστηματική εκμάθηση των υπολογιστών, των Ξένων γλωσσών, της Μυθολογίας, αλλά και όλων των μαθημάτων του ωρολογίου προγράμματος. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο εξειδικεύεται η γνώση και με τα ολοκληρωμένα projects, ο έφηβος οδηγείται συστηματικά και σίγουρα στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών αποτελούν τον αξιολογικό άξονα της οργανωμένης και μεθοδικής εκπαιδευτικής μας στάσης.

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, ενισχύουμε τη γλωσσική μας διδασκαλία, ενώ με μια σειρά πολιτισμικών παρεμβάσεων ( θέατρο, δημοσιογραφία) παγιώνουμε την ελληνική κουλτούρα. Παράλληλα, με τις ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, το «νους υγιής εν σώματι υγιεί», βρίσκει την εφαρμογή του.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η οικουμενικότητα της προσωπικότητας των σπουδαστών μας, ενισχύεται με τα ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και με την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με νέους από χώρες εκτός Ευρώπης.

Θα αποτελούσε παράλειψη η μη αναφορά στις επιστημονικές παρουσίες, που με ομιλίες, σεμινάρια και προγράμματα για ενήλικες, επιστεγάζουν το παραγόμενο προϊόν της εκπαίδευσης.

Στα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου εφαρμόζεται η ρήση του Edisson: «Ό,τι είναι η γλυπτική για έναν όγκο μαρμάρου, είναι η παιδεία για τον άνθρωπο».