Αγαπητοί γονείς, 

Επικοινωνούμε και πάλι, για να σας ενημερώσουμε για τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν στα εκπαιδευτήριά μας βάσει του Πρωτοκόλλου του Υ.Π.Ε.Π.Θ.

Α. Μεταφορά μαθητών: 1. Οι μαθητές εντός του σχολικού λεωφορείου υποχρεούνται να φορούν μάσκα προσώπου και να έχουν στην τσάντα τους, ένα μπουκαλάκι αντισηπτικό, μια δεύτερη μάσκα για την επιστροφή, χαρτομάντιλα, το μπολάκι με φαγητό καθώς και το νερό. 

2. Σε κάθε σχολικό λεωφορείο ο συνολικός αριθμός μαθητών δεν θα υπερβαίνει το ήμισυ της πληρότητας βάσει των προδιαγραφών του. 

3. Κατά την αποβίβαση οι μαθητές θα θερμομετρούνται στην είσοδο του σχολείου, θα κάνουν χρήση αντισηπτικού και θα κατευθύνονται στην τάξη τους, που θα τα υποδέχεται ο εκπαιδευτικός της τάξης. 

4. Δεν θα γίνεται πρωινή συγκέντρωση στην αυλή του σχολείου, ενώ η πρωινή προσευχή θα γίνεται στις αίθουσες από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό και τους μαθητές του. 

Β. Διδασκαλία: 1. Η αίθουσα θα υποδέχεται έως δεκαπέντε (15) μαθητές. 

2. Οι πόρτες και τα παράθυρα θα είναι ανοιχτά, για να ανανεώνεται ο αέρας.

3. Βάσει των δηλώσεων των γονιών, οι τάξεις χωρίστηκαν σε 2 τμήματα. Οι μαθητές θα έρχονται εκ περιτροπής. Το 1ο τμήμα: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Το 2ο τμήμα: Τρίτη, Πέμπτη και αντίστροφα την άλλη εβδομάδα. 

4. Η διδασκαλία θα μεταδίδεται on-line, για τους μαθητές που θα παρακολουθούν από το σπίτι τους. Επομένως, δε θα υπάρχει κανένα διδακτικό κενό και η ύλη θα προχωρά καθημερινά απρόσκοπτα. 

5. Κάθε θρανίο θα φιλοξενεί έναν (1) μαθητή και η απόσταση μεταξύ των θρανίων (διαγώνια) θα είναι 1,5μ. 

6. Όσοι μαθητές επιθυμούν, μπορούν κατά τη διάρκεια του μαθήματος να φορούν μάσκα. Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας την ώρα της διδασκαλίας. 

7. Δεν επιτρέπεται να ανταλλάσσονται μαθητικά είδη, όπως μολύβια, χρώματα, μαρκαδόροι, στυλό, κ.λ.π. 

8. Σε οποιαδήποτε αδιαθεσία κάποιου μαθητή, ο μαθητής οδηγείται σε ειδική αίθουσα, φορά μάσκα, θερμομετρείται και στη συνέχεια καλείται ο γονέας, για να παραλάβει τον μαθητή. 

Γ. Διαλείμματα: 1. Στα διαλείμματα οι μαθητές θα τηρούν τις αποστάστεις και δε θα παίζουν παιχνίδια με μπάλες. 

2. Το κυλικείο θα είναι κλειστό.

3. Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα εφημερεύουν καθημερινά και θα έχουν την ευθύνη των μαθητών της τάξης τους.

4. Σε περίπτωση ατυχήματος, ο εκπαιδευτικός που προσφέρει βοήθεια, θα πρέπει να φορά μάσκα.

5. Με τη λήξη του διαλείμματος, ο εκπαιδευτικός της τάξης θα οδηγεί τους μαθητές του στην τάξη, σύμφωνα με τα οριζόμενα. 

Δ. Αποχώρηση: 1. Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες και με την εποπτεία του Διευθυντή. 

Είμαστε σε ετοιμότητα, για να υποστηρίξουμε την επάνοδο των μαθητών στα Εκπαιδευτήρια και να καλύψουμε οποιοδήποτε κενό ύλης έχει δημιουργηθεί. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και η διοίκηση του σχολείου, θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος να εκπαιδεύει τα παιδιά σας, με μοναδικό κριτήριο την άριστη μετάδοση γνώσης. 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ