Μιας και η φιλοσοφία του Σχολείου βασίζεται στην γνώση και στον πολιτισμό, δεν θα μπορούσαμε να απουσιάζουμε από ενέργειες που ακριβώς σαν στόχο έχουν αυτό τον σκοπό:

την προώθηση και καλλιέργεια του πολιτισμού μας. Συγκεκριμένα τα Εκπαιδευτήρια μας είναι χορηγός σε μια υπέροχη θεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχει και o απόφοιτος μας Κοκκοράκης Γιάννης('16).

Λίγα λόγια για την παράσταση, την οποία συστήνουμε ανεπιφύλακτα να δείτε:

Ο Οιδίποδας παρουσιάζεται στο Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, στα πλαίσια του Reborn in Athens, PRO4, μέσα από μια σύγχρονη ματιά όπου ο παντοδύναμος Θεός ποδηγετεί και μεταχειρίζεται τους πολίτες, ως μια πολυμορφική έννοια που πηγάζει από τις εξελίξεις της κάθε εποχής, καθώς και τις εσωτερικές αξίες των ανθρώπων.

Το καλλιτεχνικό σύνολο «Θέατρο Πλαστελίνης» δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο 2016 από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου. Μέρος της παράστασης παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2017 στο «Φουγάρο» στο Ναύπλιο, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο St. Mark & St. John, Plymouth, Αγγλίας και η τελική της μορφή, τον Ιούνιο 2017 στον ίδιο χώρο, ως παράλληλη δράση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η παράσταση θα παρουσιαστεί και τον Ιούλιο του 2017 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Σίμος Τζίτζης
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Τίνα Στανωτά
Επιμέλεια μουσικής: Αγγελική Δαμιανίδου
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Βιολέττα Παναγιωτίδη, Λήδα Δημακουλέα
Ερμηνεύουν: Άχμεντ Αμπντελαζίζ, Πάνος Βαβάμης, Παντελής Γεωργόπουλος, Λυδία Γιαννουσάκη, Δέσποινα Δούφα, Άλκηστη Καραγιάννη, Γιάννης Κοκκοράκης, Χρήστος Μαργώνης, Φραγκίσκος Παπαδάκης, Αναστασία Παπαλάμπρου.
Kρατήσεις: τηλ.:210 3255444 ηλεκτρ.:Θέατρο Πλαστελίνης σε μήνυμα
Η παράσταση αποτέλεσε πτυχιακή εργασία του σκηνοθέτη της, με επόπτες τον Γιάννη Λεοντάρη και την Μαρίνα Κοτζαμάνη και μέρος του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή της Άννας Τσίχλη.
Θέατρο Θησείον
Παρασκευή, 7 Ιουλίου στις 9 μ.μ.
Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, 10553 Αθήνα