Το φετινό θέμα της γαλλοφωνίας είναι η παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών φαγητών (ιστορία και προέλευσή τους).

Οι μαθητές του Δημοτικού των ΕΚΠ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ κατασκεύασαν ένα κολάζ που αναπαριστά τα "γεμιστά". Παίζοντας το παιχνίδι "κηνύγι θησαυρού του τυριού", ανακάλυψαν τη συνταγή. Δημιούργησαν ένα βίντεο όπου έπαιξαν, τραγουδώντας, στα γαλλικά, ένα τραγούδι που εξηγεί τη συνταγή και τα συστατικά της.

Η εργασία του Λυκείου των ΕΚΠ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, για τη γαλλοφωνία ήταν ένα βίντεο της ειρήνης και της αλληλεγγύης, με μηνύματα κατά της βίας, που δείχνει την προετοιμασία ενός φαγητού, χρησιμοποιώντας ως υλικά τις λέξεις της γαλλοφωνίας... καθώς επίσης και η δημιουργία της "προτομής της Marianne", σύμβολο της ομορφιάς και της καλοσύνης, που διακοσμείται από κοσμήματα που αναπαριστούν φαγητά, μια εργασία της μαθήτριάς μας Βαρβάρας Ρούσσου.

Στα πλαίσια της γαλλοφωνίας η Α' Γυμνασίου παρουσίασε το "παστέλι" με χαρακτική που ήταν το επιδόρπιο στην Αρχαία Ελλάδα.

Θερμά συγχαρητήρια στην καθηγήτρια γαλλικών, Κ. Αντωνία Ζαμπραΐλα, στην καθηγήτρια εικαστικών, Κ. Μάρθα Δημητροπούλου, για την εξαιρετική δουλειά και συμβολή της στη δημιουργία των έργων, καθώς επίσης και στον καθηγητή μουσικής, Κ. Κωνσταντίνο Παγιάτη για την μουσική επιμέλεια των βίντεο, και φυσικά στους μαθητές μας για την καταπληκτική δουλειά τους.