ΔΗΜΟΤΙΚΟ

 • Προγραμματισμός εργασίας μαθητών στο σπίτι

  Αγαπητοί γονείς, καλά μας παιδιά, Ζούμε όλοι μας μια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητα και επιβάλλεται, πρώτα απ'όλα να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και στη συνέχεια με αίσθημα ευθύνης να αντιμετωπίσουμε τη νέα πρωτόγνωρη κατάσταση.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Αγαπητοί γονείς,  λόγω της εμφάνισης του κορωναϊού στη χώρα μας, για καθαρά προληπτικούς λόγους, τα Εκπαιδευτήρια μας θα προβούν στην τρίτη κατά την διάρκεια του έτους  γενική απολύμανση των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων, το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Μαρτίου.  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Εσπερίδα ¨Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο"

  Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου διοργανώνουν Εσπερίδα με θέμα "Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο", την Τετάρτη. 19 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18.00 στην αίθουσα προβολών του Γυμνασίου (3ος όροφος).

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Πρόσκληση Γονέων Δημοτικού

  Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου πραγματοποιούν, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, την τρίτη ενημερωτική συνεργασία με τους γονείς των μαθητών τους,

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η Γιορτή των Χριστουγέννων

  Την Πέμπτη, 19/12/2019,  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Χριστουγέννων των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου στο Συνεδριακό Κέντρο των ΤΕΙ Πειραιά. Με εορταστικά τραγούδια, κάλαντα, χορούς και θεατρικά δρώμενα οι μαθητές παρουσίασαν με συνέπεια και χάρη τη παράσταση που είχαν προετοιμάσει μαζί με τους δασκάλους τους προσφέροντάς μας ένα υπέρλαμπρο και συνάμα ξεκαρδιστικό θέαμα. Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους δασκάλους τους που στο εορταστικό αυτό κλίμα μας προετοίμασαν με υπέροχο τρόπο για την υποδοχή της νέας χρονιάς. Ευχαριστούμε και τους γονείς και τους συγγενείς των μαθητών που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ευχόμαστε σε όλους υγεία, πρόοδο και δημιουργία. Ευτυχισμένο το νέο έτος! Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ   

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ενημέρωση Γονέων Μαθητών Δημοτικού

  Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου πραγματοποιούν την πρώτη ενημερωτική συνεργασία με τους γονείς των μαθητών τους, την Τετάρτη 02/10/2019, για να ανταλλάξουν χρήσιμες πληροφορίες και να επιτευχθεί η αρτιότερη εκπαιδευτική στάση. Η παρουσία όλων θεωρείται απαραίτητη. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Τα Εκπαιδευτήριά μας, την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, και ώρα 09.00, ξεκινάνε την καινούρια σχολική χρονιά με τον Αγιασμό και στη συνέχεια με τη γνωριμία της τάξης και την παράδοση του προγράμματος και της λίστας των βιβλίων του Δημοτικού, που υπάρχει και στο site. Στις 12.00 θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια επιστροφής. Από την Πέμπτη, το Σχολείο θα λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη του προγράμματός του. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • H ημερήσια εκδρομή στο Σοφικό Κορινθίας

  Την Πέμπτη 16 Μαϊου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή των Εκπαιδευτηρίων στο θεματικό πάρκο "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας. Οι μαθητές των τάξεων Γ',Δ', Ε' και Στ' απόλαυσαν ατελείωτο παιχνίδι στο αθλητικό κέντρο, έκαναν ιππασία, βόλτα με άμαξα και περιήγηση με τρενάκι, δοκίμασαν τις ικανότητές τους στην τοξοβολία, κολύμπησαν στις πισίνες και γευμάτισαν με σπιτικό φαγητό. Η αστείρευτη διάθεση για παιχνίδι στη φύση σε συνδυασμό με τον ιδανικό καιρό και το ασφαλές περιβάλλον συνέβαλαν, ώστε η εκδρομή αυτή να μείνει σε όλους ως μια όμορφη ανάμνηση.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Επιστολή εκ μέρους της Διεύθυνσης- "Προσοχή στο παιχνίδι Fortnite"

  Αγαπητοί γονείς- κηδεμόνες,  Mε την επιστολή μου αυτή θέλω να επιστήσω την προσοχή σας και να επισημάνω έναν "ύπουλο εχθρό" που μπαίνει μέσω των ηλεκτρονικών συσκευών στο σπίτι μας. Αναφέρομαο στο Fortnite game. Είναι ένα εθιστικό, βίαιο παιχίδι, που αλλοτριώνει σιγά σιγά τον παιδικό κόσμο και απομακρύνει το παιδί σας από τις σχολικές δραστηριότητες.  Ήδη δέχομαι πληροφορίες γονιών που κατατείνουν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι τα παιδιά τους κλείνονται στο δωμάτιό τους και δαπανούν πολύτιμο χρόνο παίζοντας το παιχνίδι με τους φίλους τους, αφού το παιχνίδι λειτουργεί με online σύνδεση. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ειδικών το παιδί εθίζεται στη βία χρησιμοποιώντας διάφορα όπλα που "ανακαλύπτει" στοχεύοντας να σκοτώσει τους υπόλοιπους και να μείνει ένας ζωντανός. Σιγά σιγά το παιχνίδι, το απορροφά και με την online συμμετοχή των "φίλων" που παιζουν μαζί του, ανταλλάσσουν "ύβρεις" και, αν σκοτώσουν τον ήρωα του αρχίζουν οι απειλές και η επιθετική συμπεριφορά του ενός προς το άλλον. Έτσι, απομακρύνεται από τη ζώσα πραγματικότητα και εθίζεται στον άγνωστο επικίνδυνο ψηφιακό κόσμο. Είναι γεγονός ότι πολλοί παίζουν με τα παιδιά τους πιστεύοντας ότι είναι ένα αθώο παιχνίδι. Δυστυχώς, δεν είναι παιχνίδι, αφού ξυπνά τα πρωτόγονα ένστικτα του ανθρώπου και τον παρασύρει στο κυνήγι του θανάτου. Για να το κάνουν πιο δημοφιλές οι κατασκευαστές  παρουσιάζουν τα είδωλα των παιδιών (ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες), να μιμούνται χορευτικές κινήσεις των ηρώων του Fortnite και τα παιδιά ακολουθούν τις κινήσεις των ειδώλων τους, τις αντιγράφουν και τις παρουσιάζουν στους συμμαθητές τους στα διαλείμματα.  Επειδή πίσω από τα chat rooms που τα παιδιά σας χρησιμοποιούν, ενεδρεύουν παιδόφιλοι και λοιπά εγκληματικά στοιχεία, θα πρέπει να απαγορεύσετε στα παιδιά του Δημοτικού αυτού του είδους την επικοινωνία και να εποπτεύετε διακριτικά τις συνομιλίες στους εφήβους του Γυμνασίου ή του Λυκείου.  Επιβάλλεται να οργανώσετε τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού σας με ωραία ντοκιμαντέρ, ταινίες ιστορικού περιεχομένου με εκμάθηση μουσικού οργάνου με μουσικές διαδρομές στο ωραίο τραγούδι των Ελλήνων συνθετών, επισκέψεις στα μουσεία, στα θέατρα και στον κινηματογράφο.  Όσο περισσότερο ασχολείται το παιδί σας με τις ηλεκτρονικές συσκευές, τόσο απομακρύνεται από την οικογενειακή εστία και την ομαλή φυσιολογική ανάπτυξη. Με εκτίμηση,  Ο Διευθυντής  Κολιός Κώστας

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Πρόσκληση πρώτης ενημέρωσης γονέων και κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού (Δευτέρα, 1/10/2018)

  Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,  τα εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου πραγματοποιούν την πρώτη ενημερωτική συνεργασία με τους γονείς των μαθητών τους, την Δευτέρα 1/10/2018, για να ανταλλάξουν χρήσιμες πληροφορίες και να επιτευχθεί η αρτιότερη εκπαιδευτική στάση. Η παρουσία όλων θεωρείται απαραίτητη. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΓΚΟΥΡΟ

  Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες, Τα Εκπαιδευτήριά μας θα λειτουργήσουν ως Εξεταστικό Κέντρο στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό Ελλάς, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 09:00 (διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά).

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η ΟΜΑΔΑ TAE KWON DO ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ THE OLYMPIC DREAM

  To Σάββατο και την Κυριακή, 10 και 11 Φεβρουαρίου 2018, μια ομάδα μαθητών από τον όμιλο Tae Kwon Do των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχε στη διοργάνωση “The Olympic dream 2018”. Η διοργάνωση επικεντρώνεται στο Ολυμπιακό άθλημα του ΤαεΚβοΝτο (WTF TAE KWON DO) και πραγματοποιήθηκε στο κλειστό ολυμπιακό στάδιο πυγμαχίας Περιστερίου Γεώργιος Στεφανόπουλος.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2018

  Την Τετάρτη, 31/01/2018, πραγματοποιήθηκε από τις τρεις βαθμίδες (Δημοτικό- Γυμνάσιο- Λύκειο) η κοπή της 61ης πρωτοχρονιάτικης πίτας των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου για το νέο έτος, ενώ την Τετάρτη στις 7 του μήνα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του εκπαιδευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Συμμετοχή του σχολείου μας στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα E-Twinning

  Το σχολείο μας για πρώτη φορά είναι στην ευχάριστη θέση να αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής κοινότηταςτουE-Twinning και να συμμετέχει σε μια δράση με τους μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού.  Η εργασία πραγματοποιείται μεταξύ 8ευρωπαϊκών χωρών, της Αγγλίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ρουμανίας, Πολωνίας,Τσεχίας,Τουρκίας και της Ελλάδας.  Το θέμα της εργασίας είναι τα ομαδικά παιχνίδια. Κάθε σχολείο παρουσιάζει μια σειρά από παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια της χώρας του και προσπαθεί να γνωρίσει και να μάθει τα παιχνίδια των σχολείων των άλλων χωρών.    Να αναφέρουμε λίγα λόγια για το πρόγραμμα αυτό:  ΤοeTwinning είναι μιαEυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικέςEυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράσηeTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.  Όλοι οι Ευρωπαίοι μαθητές και μαθήτριες μέσω της δράσηςeTwinning θα έχουν τη δυνατότητα με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους να συμμετάσχουν σε κοινά παιδαγωγικά έργα με κάποιο σχολείο από άλληΕυρωπαϊκη χώρα. H δράση παροτρύνει τους νέους διαφορετικών κρατών να μάθουν οι μεν για τους δε καθώς και για τη σχολική και οικογενειακή τους κουλτούρα, ενώ παράλληλα θα εξασκούν τις ικανότητες τους στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών. ΤοeTwinning βελτιώνει την παιδαγωγική διαδικασία, ενώ τα σχολεία κρίνουν τη δράση ως δραστηριότητα που προσθέτει αξία στην συμβατική μάθηση. Όμως αυτό δεν είναι ο μοναδικός στόχος τουeTwinning, το οποίο ξεπερνά την στενή έννοια της θεματικής συνεργασίας των σχολείων αλλά στοχεύει και σε μια πλήρη και συστηματική συνεργασία των σχολείων σε όλα τα επίπεδα (Μαθητές, Δάσκαλοι, Σχολικές τάξεις και Σχολική Διεύθυνση).  ΤοeTwinning προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εφαρμογή καινοτομιών και δημιουργικής μάθησης στη διδακτική πράξη μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει. Οι εκπαιδευτικοί αλλά κυρίως οι μαθητές που συμμετέχουν επωφελούνται από τη συνεργασία που έχουν με τα σχολεία των άλλων χωρών, βγαίνουν από τα στενά όρια της τάξης και το μάθημα αποκτά ευρωπαϊκή διάσταση.    Καλό παιχνίδι λοιπόν!!! 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ TAE KWON DO

  Χτες, 19/12/2017, υπό την επίβλεψη του χρυσού Ολυμπιονίκη Μιχάλη Μoυρούτσου και του δασκάλου των παιδιών και προπονητή του αγωνίσματος στον Ολυμπιακό, Νίκου Κυρίτση, διεξήχθησαν οι εξετάσεις για τις ζώνες Tae Kwon Do των μαθητών του σχολείου μας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

  Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Dr. Δεληνικόλα Μιχάλη για την πραγματοποίηση εξέτασης και τη διενέργεια ωτορινολαρυγγολογικού ελέγχου σε όλους τους μαθητές του Νηπιαγωγείου, της Α' και Β' Δημοτικού του σχολείου μας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ευγενική προσφορά

  Αγαπητοί γονείς, ο κ. Dr. Φαρμάκας Νικόλαος, γονέας μαθητή των Εκπαιδευτηρίων μας και υπεύθυνος του Αλλεργιολογικού Τμήματος Παίδων-Ενηλίκων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, προσφέρει για τους μαθητές, τους γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων του σχολείου, δωρεάν αλλεργιολογικό έλεγχο για τον καινούριο χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του τμήματος στα τηλ. 2132077506 και 6930406020. Ευχαριστούμε τον κ. Φαρμάκα για την ευγενική προσφορά του και του ευχόμαστε να συνεχίσει με την ίδια ευαισθησία να προσφέρει το επιστημονικό του έργο στους συνανθρώπους του. Με εκτίμηση Η Διεύθυνση  

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το Δημοτικό πάει θέατρο

  Χτες, 11/12/2017, το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση «Χριστούγεννα και Καλαντίσματα» στο θέατρο Μορφές Έκφρασης. Απολαύσαμε έθιμα και κάλαντα από όλη την Ελλάδα, χορό, ζωντανή μουσική και μαγικά ξόρκια. Ήταν, το δίχως άλλο, μια εμπειρία ξεχωριστή!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

  Το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου μας σας εύχεται Χρόνια Πολλά ! Η Γέννησή του Χριστού ας σημάνει την αρχή για μια καλύτερη ζωή, γεμάτη αλήθεια και φως, αγάπη και ειρήνη. Τις καλύτερες ευχές για τα φετινά Χριστούγεννα !

  Διαβάστε Περισσότερα