ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Αγαπητοί γονείς, 

Παρακάτω επισυνάπτουμε τον κατάλογο με τα σχολικά είδη και βιβλία για το μάθημα των Αγγλικών για όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

Με εκτίμηση, 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 

Αγαπητοί  γονείς,

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου ετοιμάζουν επετειακή εκδήλωση για να τιμήσουν το έπος του 1821.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο Τ.Ε.Ι. Πειραιά, Πέτρου Ράλλη και Θηβών 250  και ώρα 19:00.

Αγαπητοί γονείς,

 

  Στις 10 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε το Β΄ Τρίμηνο και οι εκπαιδευτικοί μας είναι έτοιμοι να σας παρουσιάσουν τις επιδόσεις των παιδιών σας.

Φέτος τα Εκπαιδευτήρια ετοίμασαν αποκριάτικες δραστηριότητες με ιδιαίτερη επιμέλεια και σας προτείνουν να τις στηρίξετε και να τις απολαύσετε:

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας την Τρίτη  22/11/2016 η Α΄Δημοτικού  θα παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το άλογο κι εμείς» και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μικροσκοπικά θεραπευτικά αλογάκια του GentleCarouselGreece.

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα γίνει την Τετάρτη, 16/11/2016, ενώ στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί κανονικά το πρόγραμμα και θα γίνουν οι εξωσχολικές δραστηριότητες. Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.

Στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων, το σχολείο μας οργανώνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου  2016 εκδρομή στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής jumicar στη Νέα Μάκρη. Σκοπός της εκδρομής είναι τα παιδιά να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν οδηγώντας, την σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής, μαθαίνοντας βιωματικά και όχι απομνημονεύοντας πληροφορίες. Ο κάθε μαθητής οδηγεί το δικό του αυτοκίνητο, με απόλυτη ασφάλεια, τηρώντας τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας υπό την επίβλεψη του εκπαιδευμένου προσωπικού. Η εκπαίδευση στην κυκλοφοριακή αγωγή συνδυάζεται αρμονικά με τη χαρά της οδήγησης.

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των δράσεων φιλαναγνωσίας του σχολείου μας  την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου της συγγραφέως Αννας Αθανασιάδου, με τίτλο  «Το δικό μας φθινόπωρο».

Η χώρα μας βρίσκεται στη Μεσογειακή λεκάνη και δέχεται την πίεση δύο λιθοσφαιρικών πλακών με αποτέλεσμα την υψηλή σεισμικότητά της.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής σε περίπτωση σεισμικής διέγερσης, αποτελεί ο λεπτομερής σχεδιασμός αντισεισμικής συμπεριφοράς.

Η εικαστική εκπαίδευση βοηθά τους μαθητές να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες, όπως η κριτική σκέψη, η κατανόηση της αισθητικής αξίας πραγμάτων, η χαρά της δημιουργίας, η ανάπτυξη του προσωπικού γούστου, η συμμετοχή, η ομαδικότητα και, τελικά, η καλλιέργεια της ίδιας τους της ψυχής.