ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ανθρωπιστικής Βοήθειας

 

Αγαπητοί γονείς,

Ο ‘’Κρίκος Ζωής’’ είναι ένας φιλανθρωπικός σύλλογος που ξεκίνησε την διαδρομή του το 2005 με σκοπό την παροχή βοήθειας, στήριξης και φροντίδας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και μέχρι σήμερα χρόνο με τον χρόνο ο σκοπός έγινε έργο σημαντικό όπου το υποστήριξαν ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας. Ένας από αυτούς είναι και ο εκπαιδευτικός οργανισμός Technokids που ήδη συνεργαζόμαστε μαζί τους στην παροχή του εκπαιδευτικού προγράμματος Πληροφορικής όπου με την φιλότιμη προσπάθειά τους οργανώθηκε η παρακάτω δράση.

Συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός από πολλά ιδιωτικά σχολεία της Αττικής.

        

 Κάθε 1η του μήνα ένας κίτρινος κάδος θα βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου για 10 ημέρες

Έτσι λοιπόν κάθε παιδί, μπορεί να φέρνει κάποιο είδος ξηράς τροφής από το σπίτι του γνωρίζοντας κάθε φορά την μεγάλη ανταπόκριση που θα έχει αυτό που έφερε σε κάποιο άλλο παιδί , ίσως την ίδια ηλικία με εκείνο.

Η προσφορά θα γίνεται σε είδη ξηράς τροφής: όπως γάλατα (κονσέρβα), όσπρια, ζάχαρη, ζυμαρικά  μπισκότα, αλεύρι, δηλ. προϊόντα με μεγάλη ημερομηνία λήξης που διατηρούνται εκτός ψυγείου, παιχνίδια σε καλή κατάσταση όπως και είδη ένδυσης για παιδιά.

Ο στόχος μας κάθε μήνα θα είναι να βοηθάμε οικογένειες που έχουν βρεθεί σε μεγάλη ανάγκη και δεν έχουν ούτε τα βασικά για να ζήσουν. Στην συνέχεια η υποστήριξη μας διευρύνεται σε ιδρύματα για παιδιά.

Υπεύθυνος από τον Σύλλογο θα περνά και θα συγκεντρώνει ότι έχουμε σε προμήθειες κάθε τέλος του μήνα.

Η Δράση του Συλλόγου γενικά καλύπτει ανάγκες σε προσφορά τροφίμων και επεκτείνεται στην κάλυψη και άλλων αναγκών όπως ρουχισμού, οικιακού αναγκαίου εξοπλισμού, διδάκτρων, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ο ‘’Κρίκος Ζωής’’ στηρίζει κοινωφελή ιδρύματα όπως ορφανοτροφεία, γηροκομεία, ειδικά σχολεία, κέντρα αγάπης, κέντρα περίθαλψης παιδιών με αναπηρία, κ.λ.π.

      

Σαν σχολείο ευαισθητοποιημένο σε τέτοιες ανάγκες των συνανθρώπων μας, θα θέλαμε να συμπαρασταθούμε και να καλύπτουμε τις πρώτες ανάγκες σίτισης οικογενειών που βρίσκονται δίπλα μας, με τον απλό τρόπο που περιγράψαμε.

Τα θεμέλια αυτής της ανθρωπιστικής βοήθειας θα χτίζονται σιγά –σιγά από όλους μας με μία μικρή υλική συνεισφορά κάθε μήνα , όπου θα ενημερώνεστε τακτικά για τα αποτελέσματα της. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε στα παιδιά μας την αλληλεγγύη, την συνεισφορά και τον εθελοντισμό.

Ομάδα παιδιών μπορεί να επισκέπτεται το εκάστοτε ίδρυμα ή οικογένεια με την σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου.

Πιστεύουμε να γίνετε και εσείς αρωγοί αυτής της προσπάθειας και να βοηθήσουμε όλοι μαζί, συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Με εκτίμηση

Από την Διεύθυνση του Σχολείου