Ανακοινώσεις Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου

«Όλα είναι σαν παιχνίδι, μια μεγάλη αγκαλιά».

Στο Νηπιαγωγείο οι μικροί μας φίλοι, μαθαίνουν με παιχνίδι και παίζουν μαθαίνοντας. Το Νηπιαγωγείο είναι προσομοίωση της Α΄ Δημοτικού.

Κάθε εβδομάδα επιλέγουμε ένα θέμα προς συζήτηση. Το θέμα έχει επιλεχθεί είτε από τα παιδιά είτε από τη νηπιαγωγό.

Χρησιμοποιώντας το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Νηπιαγωγείο σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε δραστηριότητες Γλώσσας, Μαθηματικών, Μελέτης Περιβάλλοντος, Δημιουργίας και Έκφρασης(εικαστικά, δραματική τέχνη, μουσική, φυσική αγωγή) και Πληροφορική.

 Το  πρόγραμμά μας υλοποιεί:

 1. Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης(ατομικές δημιουργίες)
 2. Κοινωνικότητα ( ομαδικά παιχνίδια)
 3. Γλωσσικός πρόλογος( προφορικός σχεδιασμός, αφηγήσεις, πρώτη γραφή , γραπτός λόγος)
 4. Μαθηματικές έννοιες( Ταξινομήσεις, γνωριμία συμβόλων, επαφή με νομίσματα και απλές μαθηματικές πράξεις)
 5. Εικαστική έκφραση(Ζωγραφική, κατασκευές)
 6. Θεατρικό παιχνίδι( μαριονέτα, θέατρο σκιών)
 7. Rio abierto(ακούσματα ιταλικής γλώσσας με χορό)
 8. Μουσικολόγιο ( τραγούδι, μουσικά ακούσματα “Orff”)
 9. Ηλεκτρονικό ταξίδι( technokids)
 10. Αγγλική προετοιμασία
 11. Γυμναστική άσκηση ( Κολύμβηση)
 12. Summer camp

Από το 1957 που ξεκινήσαμε, συνεχίζουμε με το πάθος του νεοφώτιστου και τη σοφία του έμπειρου να καινοτομούμε και να αναζητούμε νέες προκλήσεις. Διατηρώντας τον οικογενειακό μας χαρακτήρα, στεκόμαστε με σεβασμό δίπλα στον γονέα που καταθέτει τον  μόχθο του και συνεργαζόμαστε με συνέπεια, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του.

Η αξιοκρατία, η μέθοδος και η οργάνωση, δίνουν το  φιλοσοφικό μας  στίγμα και αποτελούν τους βασικούς εκπαιδευτικούς μοχλούς. Αξιοποιώντας με σύνεση τις νέες τεχνολογίες ( διαδραστικοί πίνακες) δεν παρασυρόμαστε από τις εταιρείες της παγκοσμιοποίησης , ενώ δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στους άριστα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς, στα υψηλού κύρους εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμένουμε στην  παράλληλη χρήση της κιμωλίας και του πίνακα. Γνωρίζουμε ότι η μάθηση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που ενεργοποιείται με την αυξημένη προσοχή, την παρατήρηση και τη δημιουργική σκέψη.

Στο κέντρο όλων των προσπαθειών μας βρίσκεται το παιδί, αφού η εκπαίδευσή μας στοχεύει στην ενεργοποίηση των δυνατοτήτων του και στην αξιοποίηση των ικανοτήτων του. Για μας ο ελληνοκεντρισμός αποτελεί πυξίδα, ενώ η διαφύλαξη και η προβολή διαχρονικών πολιτισμικών  αξιών, καθήκον μας.

Τα Εκπαιδευτήριά μας έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν ένα πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης ατομικής και ομαδικής. Για μας κάθε παιδί αποτελεί μια οντότητα μοναδική και επιβάλλεται να ανιχνεύουμε τον ψυχικό του κόσμο και να ενισχύουμε τις θετικές του στάσεις αλλά και να περιορίζουμε τις ψυχογενείς αρνήσεις του.

Μας εμπιστεύεστε και μας στηρίζετε πάνω από μισόν αιώνα κι εμείς απ’ τη μεριά μας τηρούμε μέχρι κεραίας το συμβόλαιο τιμής που υπογράφουμε μαζί σας. Πρωταγωνιστούμε στο σήμερα και χτίζουμε με εγγύηση το μέλλον των παιδιών σας.

Επειδή η Γλώσσα είναι το θεμέλιο της εθνικής μας υπόστασης, βάζουμε  τις βάσεις  για  άριστη γλωσσική κατάρτιση με  καινοτόμα προγράμματα σε όλες τις τάξεις.

Το Γυμνάσιο αποτελεί την πρώτη βαθμίδα της Μέσης Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα σταθμίζει τις αλλαγές και τους προβληματισμούς της εφηβείας.

Με γνώμονα την εμπειρία και τη γνώση, αντιμετωπίζουμε τα οράματα και τις ανάγκες της νέας γενιάς, ανοίγοντας δρόμους για το μέλλον.

Στα Εκπαιδευτήρια μας ενσωματώνουμε στη διδακτική πρακτική παιχνίδια του νου και της ψυχής. Έτσι η μάθηση ξεπερνά το διανοητικό μέρος και μετατρέπεται σε βιωματική εμπειρία απαραίτητη για τη σωστή πορεία του εφήβου.

Το διευρυμένο σχολικό πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με την ξενόγλωσση κουλτούρα και τις νέες τεχνολογίες γοητεύουν και κατακτούν τα παιδιά, προετοιμάζοντας τα για την πρόκληση και την προοπτική του Λυκείου.

Η προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας αποσκοπεί πρωταρχικά στην κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η υλοποίηση του στόχου αυτού βασίζεται στην εφαρμογή ενός εξειδικευμένου αναλυτικού προγράμματος, προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις και τις ανάγκες όλων των Τάξεων του Λυκείου. Στα πλαίσια της άρτιας προετοιμασίας τους οι μαθητές εξοικειώνονται με την εξεταστική διαδικασία με ένα συστηματικά οργανωμένο χρονοδιάγραμμα γραπτών δοκιμασιών.

Η συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας και των προοπτικών των μαθητών μας δίνει τη βεβαιότητα της επιτυχίας, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από την αρχή της λειτουργίας του Λυκείου μας έως σήμερα.

Ταυτόχρονα, ποικίλες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις συμβάλλουν σε μία ανθρωποκεντρικού περιεχομένου Παιδεία. Πέρα από την ανάπτυξη των πνευματικών δεξιοτήτων των μαθητών, τη δημιουργική και κριτική σκέψη τους αποβλέπουμε και στην συλλογική υπευθυνότητά τους, την εξοικείωση τους με δημοκρατικές διαδικασίες και την προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης.