Πολιτισμός - Αθλητισμός

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου με την επωνυμία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΕ με ΑΦΜ 084230608 με νόμινο εκπρόσωπο τον Διαμαντόπουλο Αλέξανδρο συνεργάζονται στα πλαίσια της εκμάθησης του ολυμπιακού ιδεώδους και του ευ αγωνίζεσθαι με τον ολυμπιονίκη του tae kwon do, Μιχάλη Μουρούτσο και την ομάδα του, και τον ευχαριστούμε για την αφιλοκερδή προσφορά του στο σχολείο μας και τους μαθητές του.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 

Την Πέμπτη 7/2/2019 πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις για τις ζώνες του Tae Kwon Do των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων μας, υπο την επίβλεψη του Χρυσού Ολυμπιονίκη Μιχάλη Μουρούτσου και του δασκάλου των παιδιών και προπονητή του αγωνίσματος στον Ολυμπιακό, Νίκου Κυρίτση. 

Τα παιδιά εξετάστηκαν με επιτυχία, αναβάθμισαν το επίπεδο τεχνικής τους και επέδειξαν τις ικανότητές τους στη πολεμική αυτή τέχνη, η οποία προάγει τις αρετές της πειθαρχίας, του σεβασμού, της ευγένειας και της ακεραιότητας.

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε και εις ανώτερα! 

 

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή της ΣΤ' τάξης των Εκπαιδευτηρίων Τζοβάνη Άρη, ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Ξιφασκίας στην κατηγορία των Παμπαίδων.

Στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων, μαθητές του Δημοτικού εξέδραμαν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στο Rockway Climbing Gym and Fitness Center, που βρίσκεται στο Ν. Ηράκλειο.

Η Acro Yoga είναι μια εκδοχή της Ypga kids με στοιχεία ακροβατικής. Στην Acro Yoga οργανώνουμε σε ζευγάρια τα παιδιά, ώστε να μαθαίνουν να συνεργάζονται. H τεχνική βοηθά στη βελτίωση της ισορροπίας, στον συντονισμό των κινήσεων και στην εκμάθηση του χειρισμού του σώματος ήδη από τις μικρές ηλικίες.

Οι αποτυπώσεις από διάφορα υλικά γίνονται το υλικό μας για τη δημιουργία ευφάνταστων κολλάζ! Εργασίες παιδιών Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού.

Φέτος, το μάθημα των εικαστικών γίνεται πιο ενδιαφέρον από ποτέ! Οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, με διάθεση και φαντασία, φτιάχνουν έναν δικό τους κόσμο από χαρτί και χρώματα !  

α) Η ΣΤ΄ τάξη ζωγραφίζει τα παπούτσια της!

β) Η Γ΄ Γυμνασίου δημιούργησε ένα αυτοσχέδιο 'βιτρό' στα τζάμια της αίθουσας εικαστικών με έμπνευση από το εικαστικό έργο του Apostolos Karakatsanis.

γ) Kansdinsky! Η Δ' δημοτικού τον λάτρεψε! Η κάθε ομάδα ομόκεντρων κύκλων χρωματίζεται από το κάθε παιδί με ελευθερία επιλογής και δημιουργεί ένα μοναδικό δικό του αποτύπωμα ψυχής κι αισθητικής!

δ) Άρης, Στ' Δημοτικού. Παρατήρηση εκ του φυσικού.

Ο χορός είναι μία δραστηριότητα που ευνοεί τη σωματική, διανοητική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού.
Βοηθάει το παιδί να εκφράζει αυτό που νιώθει μέσα του, βελτιώνει την αυτοπεποίθησή του και ενισχύει την κοινωνικότητά του.
Συμβάλλει ιδιαιτέρως στην μυϊκή συναρμογή και στην ισορροπία του παιδιού και γενικά γυμνάζει το σώμα του με ευχάριστο τρόπο.
Ενισχύει τη μνήμη και διδάσκει την έννοια της πειθαρχίας και της επίτευξης στόχων.

Ο χορός είναι χαρά, υγεία, έκφραση, γι'αυτό βάλτε τα χορευτικά σας παπούτσια και πάμε!!!

Για την αξία της Θεατρικής Αγωγής στο σχολείο

  

Όπως κάθε δραστηριότητα καλλιτεχνικής και αισθητικής φύσεως, έτσι και το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής συμβάλλει στη διαμόρφωση της σφαιρικής και ολοκληρωμένης παιδικής προσωπικότητας και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, τις οποίες το τυπικό ωρολόγιο πρόγραμμα αδυνατεί να υποστηρίξει. Το θεατρικό παιχνίδι συνιστά μια διαδραστική, μη αυστηρά θεωρητική μέθοδο μάθησης, που θέτει το μαθητή στο επίκεντρο (μαθητοκεντρικό σύστημα διδασκαλίας). Το θεατρικό παιχνίδι, κατ’ αντιστοιχία με το θέατρο, το Δράμα, είναι πρώτα -και πάνω απ’ όλα- ‘‘Πράξη’’· ‘‘Πράξη’’ τόσο καλλιτεχνική όσο και παιδαγωγική, που έχει ως στόχο αφενός την ανάπτυξη του πνεύματος και αφετέρου την εκφραστική διαχείριση του σώματος.

Η πρακτική της yoga στοχεύει στην επίτευξη της ψυχοσωματικής αρμονίας και ωφελεί εξίσου ενήλικες και παιδιά, γι' αυτόν τον λόγο έχει αρχίσει να εμφανίζεται στο πρόγραμμα φυσικής αγωγής των σχολείων. Οι ασκήσεις αναπνοής και ισορροπίας, η σωστή στάση του σώματος και η διαχείρισή του, η εκμάθηση του τρόπου συμπεριφοράς και αντίδρασης στα ερεθίσματα βοηθούν τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις συναισθηματικές, σωματικές και κοινωνικές δυσκολίες. Υπό την καθοδήγηση της διδάσκουσας φυσικής αγωγής κας Σοφίας Τζαλαλήi, τα νηπιάκια των Εκπαιδευτηρίων μας καλλιεργούν κινητικές και νοητικές δεξιότητες και μαθαίνουν στην πειθαρχία. Το παιδί μέσα από ένα οριοθετημένο παιχνίδι με πολλαπλά οφέλη μπορεί να συγκεντρωθεί και να τονωθεί, να καλλιεργήσει αρετές, όπως η αυτοπεποίθηση και ο σεβασμός και -φυσικά- να διασκεδάσει!