Οι μαθητές μας συμμετέχοντας στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσαν οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, του τομέα Οικονομίας ΠΕ80 καθώς και του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών ΠΕ89, εμπνεύστηκαν, φαντάστηκαν, σχεδίασαν και δημιούργησαν μια αφίσα κερδίζοντας το 2ο βραβείο πανελλαδικά.

Η αφίσα προβάλλει το νησί της Σύρου και αποτελεί  συλλογικό έργο μαθητών και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, για το οποίο δούλεψαν ομαδικά, συνεργαζόμενοι άψογα. 

Ο συνδυασμός ποίησης-στίχου, τα υπερβατικά στοιχεία της εικόνας (μπουζούκι στη θάλασσα, αιωρούμενα παράθυρα κ.α.), η απουσία τετριμμένων και επαναλαμβανόμεων διαφημιστικών μοτίβων καθώς και η συνολική καλλιτεχνική αισθητική έκαναν το έργο των παιδιών να ξεχωρίσει και να διακριθεί. 

Ειδική εύφημη μνεία από την επιτροπή αξιολόγησης έγινε στο γεγονός ότι ήταν η μοναδική ομαδική εργασία κι αυτή η διάκριση λειτουργεί παρακινητικά και ενθαρρυντικά για αντίστοιχες προσπάθειες στο μέλλον. 

Τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη όχι μόνο στους μαθητές που βραβεύτηκαν αλλά σε όλους τους συμμετέχοντες και τους συντελεστές της δράσης. 

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν!