Αγαπητοί γονείς- κηδεμόνες, 

Mε την επιστολή μου αυτή θέλω να επιστήσω την προσοχή σας και να επισημάνω έναν "ύπουλο εχθρό" που μπαίνει μέσω των ηλεκτρονικών συσκευών στο σπίτι μας.

Αναφέρομαο στο Fortnite game. Είναι ένα εθιστικό, βίαιο παιχίδι, που αλλοτριώνει σιγά σιγά τον παιδικό κόσμο και απομακρύνει το παιδί σας από τις σχολικές δραστηριότητες. 

Ήδη δέχομαι πληροφορίες γονιών που κατατείνουν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι τα παιδιά τους κλείνονται στο δωμάτιό τους και δαπανούν πολύτιμο χρόνο παίζοντας το παιχνίδι με τους φίλους τους, αφού το παιχνίδι λειτουργεί με online σύνδεση.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ειδικών το παιδί εθίζεται στη βία χρησιμοποιώντας διάφορα όπλα που "ανακαλύπτει" στοχεύοντας να σκοτώσει τους υπόλοιπους και να μείνει ένας ζωντανός. Σιγά σιγά το παιχνίδι, το απορροφά και με την online συμμετοχή των "φίλων" που παιζουν μαζί του, ανταλλάσσουν "ύβρεις" και, αν σκοτώσουν τον ήρωα του αρχίζουν οι απειλές και η επιθετική συμπεριφορά του ενός προς το άλλον.

Έτσι, απομακρύνεται από τη ζώσα πραγματικότητα και εθίζεται στον άγνωστο επικίνδυνο ψηφιακό κόσμο.

Είναι γεγονός ότι πολλοί παίζουν με τα παιδιά τους πιστεύοντας ότι είναι ένα αθώο παιχνίδι. Δυστυχώς, δεν είναι παιχνίδι, αφού ξυπνά τα πρωτόγονα ένστικτα του ανθρώπου και τον παρασύρει στο κυνήγι του θανάτου. Για να το κάνουν πιο δημοφιλές οι κατασκευαστές  παρουσιάζουν τα είδωλα των παιδιών (ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες), να μιμούνται χορευτικές κινήσεις των ηρώων του Fortnite και τα παιδιά ακολουθούν τις κινήσεις των ειδώλων τους, τις αντιγράφουν και τις παρουσιάζουν στους συμμαθητές τους στα διαλείμματα. 

Επειδή πίσω από τα chat rooms που τα παιδιά σας χρησιμοποιούν, ενεδρεύουν παιδόφιλοι και λοιπά εγκληματικά στοιχεία, θα πρέπει να απαγορεύσετε στα παιδιά του Δημοτικού αυτού του είδους την επικοινωνία και να εποπτεύετε διακριτικά τις συνομιλίες στους εφήβους του Γυμνασίου ή του Λυκείου. 

Επιβάλλεται να οργανώσετε τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού σας με ωραία ντοκιμαντέρ, ταινίες ιστορικού περιεχομένου με εκμάθηση μουσικού οργάνου με μουσικές διαδρομές στο ωραίο τραγούδι των Ελλήνων συνθετών, επισκέψεις στα μουσεία, στα θέατρα και στον κινηματογράφο. 

Όσο περισσότερο ασχολείται το παιδί σας με τις ηλεκτρονικές συσκευές, τόσο απομακρύνεται από την οικογενειακή εστία και την ομαλή φυσιολογική ανάπτυξη.

Με εκτίμηση, 

Ο Διευθυντής 

Κολιός Κώστας