Ένα φαινόμενο με τρομακτικές διαστάσεις που δυστυχώς αποτελεί μάστιγα και πραγματικά μια πολύ άσχημη εμπειρία για μεγάλο ποσοστό μαθητών.

Με σκοπό λοιπόν την εξάλειψη αυτού του φαινομένου και την διάδοση των αξιών και των ιδεών της ολυμπιακής εκεχειρίας που βασίζονται πρωτίστως στον σεβασμό της διαφορετικότητας του ατόμου, το βρετανικό συμβούλιο σε συνεργασία με την διεθνή επιτροπή ολυμπιακής εκεχειρίας διοργάνωσε τον 5ο διαγωνισμό κατά του σχολικού εκφοβισμού με θέμα τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό.

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Διευθυντή του Βρετανικού Συμβουλίου και του Προέδρου της Samsung καθώς επίσης και Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, μαθητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στην εκδήλωση για την βράβευση των 5 καλύτερων υποψηφιοτήτων.

216 συμμετοχές, 95 σχολεία, εκατοντάδες μαθητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να δηλώσουν βροντερό παρόν στην εξάλειψη του εκφοβισμού και την ανάδειξη του σεβασμού και της αλληλεγγύης.

Το σχολείο μας παρευρέθηκε με την δικιά του συμμετοχή στον διαγωνισμό, υποστήριξε όλη αυτή την προσπάθεια και εύχεται η σημερινή ημέρα να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δείγμα ευαισθησίας για κάθε μαθητή.

Συγχαρητήρια σε όλους.