ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ/ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • Στήριξη και βοήθεια προς τους συμπολίτες μας

  Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων οι μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηριών Διαμαντόπουλου αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να προσφέρουν εθελοντική στήριξη και βοήθεια σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, σε άπορους  και άστεγους συμπολίτες μας.  Η δράση αυτή περιλαμβάνει συλλογή αγαθών τα οποία διαχωρίζονται σε:  - Street Work:...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τους μαθητές του Λυκείου

  Τη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 από τις 17.30 μέχρι και τις 19.30 παράλληλα με την ενημέρωση γονέων, θα πραγματοποιηθεί ένα Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τους μαθητές του Λυκείου. Γονείς, καθηγητές και μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν λαχταριστές λιχουδιές!!!  Οποιαδήποτε συνδρομή των μαθητών στο Bazzar θα ήταν ιδιαίτερα...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Θεατρική παράσταση "Poiostheleisnagineis.com"

  Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, η Α' και Β' Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση "Poiostheleisnagineis.com". από το εφηβικό θέατρο του Ιδρύματος Μ.Κακογιάννη σε συνεργασία με την εταιρεία θεάτρου, "OneTwoFree".  Πρόκειται για μια παράσταση για εφήβους, που πραγματεύεται τη σχέση τους με τα video games, το διαδίκτυο και τη στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Γιορτή του Πολυτεχνείου

  Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου ανακοινώνουν ότι τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς του. Ως εκ τούτου, στις 16 Νοεμβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα.Η μέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη των αγωνιστών με ομιλίες,προβολές και αφιερώματα. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

  Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, οι μαθητές των Α' και Γ΄Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Επίσκεψη στο Μπλοκ 15

  Το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου στα πλαίσια του εορταασμού της επετείου 28ης Οκτωβρίου επισκέφτηκαν τον ιστορικό χώρο του Μπλοκ 15, στο Κέντρο Διαβιβάσεων Χαϊδαρίου. Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση του δημάρχου Χαϊδαρίου, κ.Σελέκου, απέκτησαν μια βιωματική εμπειρία του χώρου μέσα από μνήμες και γεγονότα της εποχής. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

  Με αίσθημα υπερηφάνειας και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η λαμπρή μαθητική παρέλαση των Εκπαιδευτηρίων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Γονείς και πολίτες παρακολούθησαν με θαυμασμό την παρέλαση που κάθε χρόνο τιμά το ηρωικό έπος του 1940. Ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/-τριες και τους ευχαριστούμε για την αξιοσημείωτη εμφάνισή...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Σχολικός περίπατος στη Μαρίνα Φλοίσβου

  Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, οι μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων πραγματοποίησαν την πρώτη σχολική εξόρμηση στη Μαρίνα Φλοίσβου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποδράσουν από τα σχολικά θρανία και να απολαύσουν την ηλιόλουστη μέρα περπατώντας δίπλα από τα αγκυροβολημένα σκάφη και νοσταλγώντας κάτι από καλοκαίρι.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΓΑΛΕΩΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΜΠΕΤΑ

  Συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία, τα συναισθήματα που άφησε σε όλους μας, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό η μεγάλη καταληκτική γιορτή μας προς τιμήν του Γιώργου Ζαμπέτα. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρουσιάσανε με συνέπεια και χάρη τα χορευτικά, μουσικά και θεατρικά τους δρώμενα. Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση και την ολοκλήρωση αυτής της...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ

     Στις  25 – 03 – 2018, ημέρα  Κυριακή  και  ώρα  09.00΄ π.μ.(περίπου)  θα   αναχωρήσουν  από  το  σχολείο  τα  δρομολόγια  για  την  παραλαβή  των  μαθητών  του  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ, που  συμμετέχουν  στην  παρέλαση.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

  Οι αγώνες επιχειρηματολογίας αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες σχολικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις πανελλαδικώς και διεξάγεται κάθε χρόνο με συμμετοχή πολλών σχολείων ανά την Ελλάδα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

  Ακόμη ένα συνέδριο του μοντέλου Ηνωμένων Εθνών έλαβε χώρα και είχαμε την χαρά και φέτος να συμμετάσχουμε σαν σχολείο και να παρευρεθούμε ως πρεσβευτές της Αρμενίας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

  Με αποκριάτικους ρυθμούς, χορευτικά, μασκαρέματα και πολλή πολλή τσίκνα τιμήσαμε χτες στο σχολείο και φέτος την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.Ήλιος, γέλια, μυρωδιές, παιχνίδια και άπειρα σουβλάκια έκαναν αξέχαστη και ξεχωριστή για μαθητές και για εκπαιδευτικούς τη γιορτινή μέρα της ορθόδοξης παράδοσής μας. Και του χρόνου!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Comédie-Française Cyrano de Bergerac ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

  Την Τετάρτη, 24/01, το τμήμα Γαλλικών της Γ' Γυμνασίου και η Α' Λυκείου παρακολούθησαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο μαγνητοσκοπημένη τη θεατρική παράσταση της Comédie-Française Cyrano de Bergerac. Ο Edmond Rostand γράφει το έργο Cyrano de Bergerac,μια ηρωική κωμωδία σε πέντε πράξεις και σε στίχους, μετά από πρόσκληση ενός εταίρου...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Στις 15 Δεκέμβρη το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας πραγματοποίησε πενθήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Την πρώτη μέρα της εκδρομής οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα Κάστρα στην Παλαιά Πόλη, το σύμπλεγμα πύργων, τειχών και οχυρώσεων με μοναδική αρχαιολογική, αρχιτεκτονική και ιστορική σημασία και να θαυμάσουν από κοντά τον Λευκό Πύργο.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ VAN GOGH ALIVE

  Τον Δεκέμβριο οι μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής, για να παρακολουθήσουν την έκθεση Van Gogh alive. Πρόκειται για μια φαντασμαγορική παρουσίαση του έργου του μεγάλου ζωγράφου μέσα από μια σειρά ρέουσων εικόνων ενός καθηλωτικού ''πλανητάριου''.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Χριστουγεννιάτικο Bazaar Γυμνασίου-Λυκείου

  Παράλληλα με την ενημέρωση της προόδου των μαθητών, πραγματοποιήθηκε προχθές, 13/12/2017 το Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Γυμνασίου και του Λυκείου μας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

  Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,   την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017και ώρα 18:30΄- 20:30΄σας προσκαλούμε σε μία ενημέρωση – συζήτηση  για  την  πρόοδο, τη  φοίτηση  και τις επιδόσεις των μαθητών  του  Λυκείου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Εορτασμός του Πολυτεχνείου

  Με μια σεμνή και συγκινητική εκδήλωση την Πέμπτη, 16/11, τίμησαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας για ακόμη μια χρονιά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  Απόδραση από τις σχολικές αίθουσες πραγματοποίησε το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, με προορισμό το Κ.Π.Ι.Σ.Ν (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος). Οι μαθητές, με την περιήγησή τους στους χώρους του Ιδρύματος, είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση φωτογραφίας του διεθνώς αναγνωρισμένου...

  Διαβάστε Περισσότερα