Πρόσφατα Γεγονότα

Το βιβλίο της Ολυμπιακής δάδας είναι γεγονός! Προσφάτως εκδοθέν, το Bιβλίο των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα παιδιά των Ολυμπιακών πόλεων γράφουν (Les enfants des villes olympiques écrivent le livre olimpique) μαζί με την όλη περιεχόμενη συγγραφική προσπάθεια των μαθητών μας είναι πλέον διαθέσιμο. Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιλεχθήκαμε να αντιπροσωπεύσουμε τη χώρα μας, η οποία φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 σε αυτή την παγκόσμια έκδοση. Στην έκδοση συμμετέχουν σχολεία από οχτώ (8) ακόμα χώρες, που έχουν φιλοξενήσει ή θα φιλοξενήσουν Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1992 έως το 2024. Συγκεκριμένα, η συγγραφική ομάδα με τα σχολεία που επιλέχθηκαν είναι:

1992 Βαρκελώνη Escola Mestre Enric Gibert i Camins

1996 Ατλάντα The Globe Academy

2000 Σίδνεϊ St Andrew's Cathedral School

2004 Αθήνα Diamandopoulos School

2008 Πεκίνο Lycée Français International Charles de Gaulle de Pékin

2012 Λονδίνο Southfield Primary School

2016 Ρίο ντε Τζανέιρο Escola Nossa Senhora da Misericórdia

2020 Τόκιο The Montessori School of Tokyo

2024 Παρίσι École primaire d' application Lecomte

Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση του διδάσκοντά τους κου Κώστα Κολιού εκπόνησαν τη συγγραφή και την εικονογράφηση του βιβλίου. Η εκδοχή των μαθητών συνοδεύτηκε από ένα ποίημα- Ύμνο στα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Το ποίημα, όπως και οι ζωγραφιές που κοσμούν το βιβλίο, επαναπατρίζουν τα ιδεώδη του Ολυμπισμού στις αρχαιοελληνικές τους ρίζες και προάγουν το υψηλό πνεύμα. Τα παιδιά αρθρώνουν τη δική τους φωνή ενάντια στα κακώς κείμενα των σύγχρονων κοινωνιών, με τον ενθουσιασμό, τις ελπίδες και τα όνειρα τους, που περιέχονται σε αυτή την παγκόσμια συγγραφική προσπάθεια. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ

Τούτη τη φλόγα που θωρείς, στα στάδια της Γης

απ' τους θεούς την έκλεψε ο ήρωας Προμηθέας

Και στους ανθρώπους δώρισε το φως και την ελπίδα

μα οι θεοί του πήρανε τα σπλάχνα της ψυχής.

Ω, φλόγα ιερή! που ταξιδεύεις απ' της Ολυμπίας τα μέρη

Άσβεστη στα χέρια των λαμπαδηδρόμων,

σ' όλη την οικουμένη φέρνεις το φως του πνεύματος και της ελευθερίας.

Φέρνεις στον κόσμο την αιώνια ιδέα της εκεχειρίας.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου, η Β' τάξη των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκε το Θεματικό Πάρκο και Μουσείο Δεινοσαύρων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπερία με τρισδιάστατα εκθέματα που διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό του κόσμου που έζησαν τα προϊστορικά ζώα. 

 

Στα πλάισια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας οι Α' και Β' τάξεις των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκαν το Μουσείο Συναισθημάτων και παρακολούθησαν το διαδραστικό πρόγραμμα "Στο παλάτι του θυμού". Τα παιδιά εξερεύνησαν τον κόσμο των συναισθημάτων και ανακάλυψαν τρόπους για την διαχείριση τους μέσα από το βιωματικό παιχνίδι, την αφήγηση και την καλλιτεχνική δημιουργία. 

 

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου οι τάξεις Δ' και Ε΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν τον Πολυχώρο Αθλητικών Εγκαταστάσεων "Alma Club" στoν Άλιμο, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές μας να ασχοληθούν με το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα << Από την ελία στο ελαιόλαδο>>. Στη συνέχεια ακολούθησε αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών. 

Οι δασκάλες των τάξεων 

Στις 30/11/2018 οι μαθητές του Λυκείου είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν και να διαγωνιστούν σε έναν ηλεκτρονικό διαγωνισμό αγγλικής γλώσσας ως ένα τεστ γνώσεων. Το Best in English σε συνεργασία με διάφορους φορείς της Τσέχικης και της Ελληνικής Δημοκρατίας διοργανώνουν για όγδοη συνεχή χρονιά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό με ιδιαίτερη απήχηση και συμμετοχή. Ο κάθε μαθητής σε συγκεκριμένο χρόνο καλείται να δει τις δυνατότητές του σε διάφορες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικά με μέρη του λόγου όπως ακουστικό, λεξιλόγιο και γραμματική. 'Ηδη την προηγούμενη χρονιά,7612 μαθητές από 750 σχολεία σε 29 χώρες συμμετείχαν σε αυτό τον διαγωνισμό. Μια όμορφη εμπειρία για κάθε μαθητή αλλά και μια διαφορετική νότα στο ξενόγλωσσο περιβάλλον.

Να ευχηθούμε καλά αποτελέσματα και του χρόνου!

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου μας, η Α' Τάξη των Εκπαιδευτηρίων μας παρακολούθησε την θεατρική παράσταση "Η Παναγιά των Παρισίων" στο θέταρο Παλλάς. Οι μαθητές ταξίδεψαν με το λογοτεχνικό αριστούργημα του Βίκτωρος Ουγκώ στην ιστορία του αγαθού Κουασιμόδου και της πανέμορφης Εσμεράλδας και έμαθαν για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, τις κοινωνικές διακρίσεις και τη διαχρονική αξία της ανιδιοτελούς αγάπης.  

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων παρακολούθησαν την παράσταση "Το Βάλς με τα παραμύθια της Κάρμεν Ρουγγέρη", στο θέατρο Κιβωτός.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη γνώρισε στα παιδιά τον πατέρα του Βάλς του Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του μέσα από έξι επιλεγμένα παραμύθια που αναδεικνύουν τις πραγματικές αξίες της ζωής όπως είναι: η ΑΓΑΠΗ,η ΣΥΝΕΠΕΙΑ, η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και η ΚΑΛΟΣΥΝΗ. 

 

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου, η Β' τάξη των Εκπαιδευτηρίων παρακολούθησε την θεατρική παράσταση "Ένα παιδί μετράει τ'άστρα" στο θέατρο Ακροπόλ, μια παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Μενέλαου Λουντέμη και αποτελεί ένα εκπαιδευτικό διαμάντι που υπενθυμίζει την σημασία των ηθικών αξιών. Για τα μηνύματα που μεταδίδει είναι ενδεικτικό το σκηνοθετικό σημείωμα του έργου: 

''Ο Μενέλαος Λουντέμης ανήκει στους Έλληνες σκηνοθέτες του μεσοπολέμου που στράφηκαν προς τον κοινωνικό ρεαλισμό, με έντονη βιωματική γραφή και συμβολικά στοιχεία. Το βλέμμα του είναι στραμμένο στο παιδί και στο δράμα του: εσωτερικό, ψυχολογικό και κοινωνικό.Το παιδί ως θεατής θα νιώσει πώς είναι να πιστεύει σε κάτι που αξίζει με πάθος και να το επιδιώκει με κάθε κόστος. Θα αντιληφθεί πόσο αξίζει να τολμά και να αγωνίζεται για τα πνευματικά αγαθά. Στόχος της θεατρικής αυτής δραματουργίας είναι να αισθανθούν τα παιδιά την ανάγκη να ταυτιστούν με τον αδαμάντινο χαρακτήρα του Μέλιου"!