Πρόσφατα Γεγονότα

Μεγάλη διάκριση των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου και του μαθητή Γιάννη Ναστούλη της Β΄Λυκείου, που προκρίθηκε στο γραπτό διαγωνισμό για το πρόγραμμα Euroscola.

Ο Γιάννης θα είναι ένας από τους εικοσιτέσσερις μαθητές, που θα εκπροσωπήσει την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής στην Ημερίδα που θα διεξαχθεί στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 29 Νοεμβρίου 2018.

Συγχαίρουμε τον Γιάννη και του ευχόμαστε και εις ανώτερα!!!

Οι υψηλοί στόχοι και η μεγάλη προσπάθεια είχαν ως αποτέλεσμα την εισαγωγή όλων των μαθητών μας στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι απόφοιτοί μας στελεχώνουν και φέτος όπως κάθε χρόνο τις ανώτατες σχολές Ανθρωπιστικών επιστημών, Ιατρικής, Πληροφορικής, Πολυτεχνείου. 

Τα ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα και οι υψηλές επιδόσεις συνιστούν τη μεγαλύτερη δικαίωση των προσπαθειών, των κόπων και της αξιέπαινης δουλειάς μιας πολύχρονης εκπαιδευτικής πορείας και της κορύφωσής της από πλευράς μαθητών και καθηγητών. 

Συγχαίρουμε θερμά όλους τους υποψήφιους -μαθητές και απόφοιτους- των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων και τους ευχόμαστε να κατακτήσουν τους νέους δρόμους της γνώσης, της εξειδίκευσης και του πολιτισμού. 

Συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία, τα συναισθήματα που άφησε σε όλους μας, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό η μεγάλη καταληκτική γιορτή μας προς τιμήν του Γιώργου Ζαμπέτα. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρουσιάσανε με συνέπεια και χάρη τα χορευτικά, μουσικά και θεατρικά τους δρώμενα. Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση και την ολοκλήρωση αυτής της επιτυχημένης παράστασης και κυρίως τα παιδιά για τη μεγάλη τους προσπάθεια. Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς και τους λοιπούς προσκεκλημένους, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και μοιράστηκαν μαζί μας τις μοναδικές αυτές στιγμές. Ανανεώνουμε τις ευτυχείς μας συναντήσεις με τη νέα σχολική χρονιά και ευχόμαστε σε όλους...

...Καλό Καλοκαίρι!!!

«Ο καλός μας γείτονας Γιώργος Ζαμπέτας» είναι μια παράσταση-αφιέρωμα στον μεγάλο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Αιγαλεώτη και αγαπητό γείτονα του σχολείου μας, Γιώργο Ζαμπέτα. Ιχνηλατώντας τη ζωή του και τα στιγμιότυπά της, παρακολουθώντας την πορεία της καριέρας του από την αρχή της μέχρι την αναγνώριση, ανακαλώντας συνεργάτες και μεγάλες επιτυχίες οι μαθητές μας ανακαλύπτουν και μεταδίδουν την εικόνα και την ψυχή αυτού του γνωστού-άγνωστού μας καλλιτέχνη. Τον ανακαλούμε σήμερα να παρατηρεί από το μπαλκόνι του τους μαθητές, να τους πετάει δεκάρες και να τους πιάνει την κουβέντα με τη γνωστή του αυθορμησία. Έτσι, αποτίουμε έναν φόρο τιμής στον άνθρωπο και καλλιτέχνη χορεύοντας, τραγουδώντας, αναπαριστώντας. 

Στις 15 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00 σας περιμένουμε στο θέατρο ''Αλέξης Μινωτής'' στη μεγάλη μας γιορτή!

Το φως στο μπαλκόνι του Ζαμπέτα ανάβει ξανά για μια βραδιά κι η φωνή του μας μιλά....

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παράσταση των Εκπαιδευτηρίων ''Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας'' του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Συνεδριακό Κέντρο των ΤΕΙ Πειραιά. Η παρουσία των παιδιών ήταν εξαιρετική σε μια παράσταση ξεκαρδιστική. Σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία του σκηνοθέτη, ηθοποιού και θεατρολόγου των Εκπαιδευτηρίων Νίκου Ευσταθιάδη ανέβηκε το κλασικό και πολυπαιγμένο αυτό σαιξπηρικό έργο με την ξεχωριστή και απολαυστική ερμηνεία των μαθητών μας.

To Σάββατο 17/03/2018 τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου λειτούργησαν με απόλυτη επιτυχία ως εξεταστικό κέντρο στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό Ελλάς.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού και των Εκπαιδευτηρίων μας βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Όλοι οι μαθητές που πήραν μέρος στο διαγωνισμό έλαβαν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς που μας στήριξαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους και των παιδιών τους. Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου, με 60 χρόνια παρουσία στην εκπαίδευση, θα δίνουν δυνατό παρόν στους διαγωνισμούς, με συμμετοχές και διακρίσεις.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας, σε όλους τους συμμετέχοντες και τους διακριθέντες. Οι διακριθέντες των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου είναι οι εξής:

Χαλμούκης Κωνσταντίνος  

Ψαρρού Αρετή  

Τσιλιγκίρη Μιχαέλα

Διακριθέντες υπήρξαν και από άλλα σχολεία, για τους οποίους το σχολείο μας λειτούργησε ως εξεταστικό κέντρο:

Γεωργουλόπουλος Διονύσης (73ο δημοτικό Αθηνών)

Αντωνόπουλος Ορέστης (1ο δημοτικό Κορυδαλλού)

Τζωρτζάκη Μαρία (8ο δημοτικό Νίκαιας)

Χουχούμης Νικόλαος (10ο δημοτικό Αιγάλεω)

Μάνος Ορέστης (10ο δημοτικό Νίκαιας)

Οι μαθητές μπορούν να παραλάβουν τους επαίνους τους από τα Εκπαιδευτήριά μας και θα ειδοποιηθούν αφ' ης στιγμής μας αποσταλούν.

Στις 27-29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή των μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων στη λακωνική Μάνη. Τα παιδιά, μόλις έφτασαν στην πόλη της Σπάρτης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού και στην καστροπολιτεία του Μιστρά, τη Βυζαντινή πόλη του 14ου και 15ου αιώνα. Η γραφική Αρεόπολη το βράδυ τους περίμενε για υπέροχους περιπάτους. Την επόμενη μέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν τα σπήλαια του Διρού, καθώς και τη Βάθεια, έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς οικισμούς της Μάνης με διώροφους και τριώροφους πύργους κτισμένο κατά τον 18ο-19ο αιώνα στην κορυφή ενός λόφου. Εκεί είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη γοητεία, την επιβλητικότητα και την αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπειά του. Μαθητές και καθηγητές αργότερα απόλαυσαν ένα γεύμα σε παραδοσιακό ταβερνάκι και σεργιάνισαν στο γραφικό λιμανάκι του Γερολιμένα, το οποίο βρίσκεται στο μαγευτικό ακρωτήρι του Κάβο Γκρόσσο και το οποίο στο παρελθόν αποτέλεσε το σπουδαιότερο εμπορικό λιμάνι της ευρύτερης περιοχής. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Γύθειο. Από τις δραστήριες και γεμάτες αυτές μέρες δεν έλειψε η ξενοιασιά, η καλοπέραση, το παραδοσιακό φαγητό και το παιχνίδι! 

Η εξόρμηση αυτή, το πιο ευχάριστο διάλειμμα από τους κόπους των μαθημάτων, θα είναι αναμφίβολα μια εμπειρία αξέχαστη και η πιο γλυκιά ανάμνηση για δασκάλους και μαθητές! Ας απολαύσουμε τις φωτογραφίες!

Το Σάββατο, 17/03/2018, διενεργήθηκε στο 4ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα (κλειστό Χάντμπολ) το 6ο Junior Stars Cup, μια αθλητική συνάντηση με σκοπό την ανάδειξη των αρετών του Ολυμπιακού αθλήματος Tae Kwon Do μέσα από την προσπάθεια των μικρών μας αθλητών.

Οι αγώνες επιχειρηματολογίας αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες σχολικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις πανελλαδικώς και διεξάγεται κάθε χρόνο με συμμετοχή πολλών σχολείων ανά την Ελλάδα.

Ένα φαινόμενο με τρομακτικές διαστάσεις που δυστυχώς αποτελεί μάστιγα και πραγματικά μια πολύ άσχημη εμπειρία για μεγάλο ποσοστό μαθητών.

Ακόμη ένα συνέδριο του μοντέλου Ηνωμένων Εθνών έλαβε χώρα και είχαμε την χαρά και φέτος να συμμετάσχουμε σαν σχολείο και να παρευρεθούμε ως πρεσβευτές της Αρμενίας.