Πρόσφατα Γεγονότα

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές,-τριες της Α' Λυκείου γεννημένοι το 2004, γνώρισαν Έλληνες και Ελληνογάλλους αθλητές που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Συζήτησαν, άκουσαν και μυήθηκαν στα ολυμπιακά αθλήματα (καλαθοσφαίριση 3x3, χειροσφαίριση, άρση βαρών, ράγκμπι, πετοσφαίριση, σκοποβολή) με την καθοδήγηση των Ολυμπιονικών. 

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), στο Παναθηναϊκό Στάδιο, την Παρασκευή 27/9/2019.

Η Δ', Ε', Στ' τάξεις των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου παρακολούθησαν χθες την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας για την έναρξη των Χειμερινών Αγώνων Νέων, ξεκινώντας έτσι το ταξίδι της με τελικό προορισμό την Ελβετία. Την τελετή της φλόγας ακολούθησε συμβολική Λαμπαδηδρομία.  

 

Με πλήρη λαμπρότητα τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου πραγματοποίησαν χθες, 11 Σεπτεμβρίου, την τελετή του αγιασμού. Κλείνοντας πλέον 63 χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης μαθητές,παλιοί και νέοι, μαζί με τις οικογένειες τους και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου συγκεντρώθηκαν για να σημάνουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Την τελετή του αγιασμού ακολούθησε η απαγγελία ποιημάτων από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, πρόοδο και δημιουργία, με φώτιση και δύναμη!

Το μήνυμα του Διευθυντή μας:

Θάλασσα της ψυχής δροσιά,

ήλιε μου καβαλάρη

δώστε υγεία και χαρά

στο παιδικό μας σμάρι 

Σας περιμένουμε παιδιά

με αγάπη και μ' ελπίδα

να φτιάξουμε όλοι μαζί

της γνώσης την ασπίδα. 

Ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία στους μαθητές μας!!!

Με ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες δράσεις ολοκληρώθηκε και η Β' περίοδος του Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων. 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον όμορφο κήπο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και να παίξουν στην παιδική χαρά, αλλά και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στην αναρρίχηση, στο τραμπολίνο στο Κέντρο Αναρρίχησης "The Wall". Επιπλεόν, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" για να μάθουν για τους δεινόσαυρους και τα θαλάσσια ζώα και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσική Ιστορίας. Φυσικά, δεν έλειψε το καθιερωμένο θαλάσσιο μπάνιο τους στο Λαγονήσι ενώ την τελευταία μέρα τα παιδιά διασκέδασαν παίζοντας bowling και roller skate. 

 

Η Α' Περίοδος του Summer Camp 2019 των Εκπαιδευτηρίων μας ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσες δράσεις, ψυχαγωγικές επισκέψεις και βιωματικά προγράμματα. 

Την πρώτη μέρα τα παιδιά επισκέφθηκαν τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους, όπου μετά από έναν όμορφο περίπατο έκαναν πικ-νικ και γιόγκα στον κήπο. Ακολουθεί η δεύτερη μέρα με τα παιδιά να δοκιμάζουν αναρρίχηση και Bungee τραμπολίνο, ενώ την τρίτη μέρα έμαθαν για τον Ολυμπισμό και τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα συμμετέχοντας σε βιωματικά προγράμματα. Για τις επόμενες τρεις μέρες τα παιδιά απόλαυσαν το μπάνιο τους στο Λαγονήσι.Την έβδομη μέρα ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας και την όγδοη παρακολούθησαν το θεατρικό εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμμα "Ειδική ομάδα επίλυσης Μελισσοπροβλημάτων". Η 9η μέρα ήταν αφιερωμένη στη θάλλασα, ενώ η τελευταία σε μια όμορφη επίσκεψη στο Πλανητάριο για την προβολή της ταινίας "Lucia". 

 

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 και ώρα 20.00 στο θέατρο "ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ" (Δαρδανελλίων 16,Αιγάλεω) για να παρακολουθήσουμε μαζί την μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση με τίτλο "Σε άγω εις το άπαν".  Ένας ύμνος στην Αγάπη απο τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου.