Πρόσφατα Γεγονότα

Με αφορμή τον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019 οι μαθητές δημιούργησαν συλλογικά έργα με σκοπό να αναδείξουν, με εφόδια την καλλιτεχνική και γλωσσική δημιουργικότητά τους, την ελληνική κληρονομιά (φυτική,ζωϊκή, πολιτιστική) και τη γαλλική γλώσσα.

Για την δημιουργία τηw Α' Λυκείου με τίτλο " les merveilleux, pouvoirs de nos arbes" απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία "Penelope": Aupres de mon arbre. Συγχαρητήρια στους νιλητές και σε όλους τους μαθητές μας που διαγωνίσθηκαν και απέσπασαν θετικά σχόλια και επαίνους! 

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α' Λυκείου και Β' Γυμνασίου που παρευρέθησαν στην εκδήλωση στις 16/05/2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, είχαν την τιμή να ανοίξουν και να κλείσουν την τελετή απονομής. Συμμετείχαν σ'ένα μικρό σενάριο για την μεταφορά και την παρουσίαση του "μπαούλου με τα θαύματα της Γαλλοφωνίας - le coffre des merveilles de la Francophonie", μέσα στο οποίο βρίσκοταν οι εργασίες των βραβευμένων σχολείων. 

 

Παραθέτουμε τα βραυβευμένα έργα των μαθητών:

Η εμπειρία του Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντοπουλου ξεκινά με το τέλος της σχολικής χρονιάς και θα είναι εδώ για δύο περιόδους.

Παρακαλούμε ανοίξτε τον σύνδεσμο για να εμφανιστεί αναλυτικά το πρόγραμμα.

 

Την Πέμπτη 16 Μαϊου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή των Εκπαιδευτηρίων στο θεματικό πάρκο "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας. Οι μαθητές των τάξεων Γ',Δ', Ε' και Στ' απόλαυσαν ατελείωτο παιχνίδι στο αθλητικό κέντρο, έκαναν ιππασία, βόλτα με άμαξα και περιήγηση με τρενάκι, δοκίμασαν τις ικανότητές τους στην τοξοβολία, κολύμπησαν στις πισίνες και γευμάτισαν με σπιτικό φαγητό. Η αστείρευτη διάθεση για παιχνίδι στη φύση σε συνδυασμό με τον ιδανικό καιρό και το ασφαλές περιβάλλον συνέβαλαν, ώστε η εκδρομή αυτή να μείνει σε όλους ως μια όμορφη ανάμνηση.

Την Πέμπτη 18/04/2019, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων επιδόθηκαν σε ένα διασκεδαστικό κυνήγι πασχαλινών αυγών. Αποτελεί ένα γερμανικής προέλευσης πασχαλινό έθιμο, όπου τα παιδιά προσπαθούν να ανακαλύψουν τα κρυμμένα σοκολατένια αυγουλάκια και να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα μπορούν στα καλαθάκια τους.  

 

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,

Σας προσκαλούμε στο Πασχαλινό Bazaar που θα γίνει στην αυλή των Εκπαιδευτηρίων την Πέμπτη, 18 Απριλίου και ώρα 18.00 έως 21.00. Τα έσοδα από την συγκέντρωση χρημάτων θα χρησιμοποιηθούν για Φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα παιδιά έχουν εργαστεί και οι δημιουργίες του είναι ενδιαφέρουσες.

Σας περιμένουμε να κάνετε τις αγορές σας.

Στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας, τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου επισκέφθηκαν τον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το άλογο, τη ζωή του, την περιποίησή του, καθώς και να αποκτήσουν μια πρώτη εμπειρία ίππευσης του αλόγου. Επιπλέον, τα παιδιά τάισαν τα άλογα με κομμένα μήλα και καρότα. 

Αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία!

 

Σε μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που πλέον έχει καταστεί θεσμός για το σχολείο μας, φέτος οι μαθητές του Λυκείου μας έχουν αναλάβει τον ρόλο της εκπροσώπησης των χωρών του Αζερμπαϊτζάν και των Φιλιππίνων.Άτυπες συζητήσεις, εναρκτήριοι λόγοι, διαβουλεύσεις, ψηφίσματα, προγραμματισμένες παρουσιάσεις αλλά και αυτοσχέδιες ομιλίες, όλα στο διπλωματικό παιχνίδι των ρητορικών αντιπαραθέσεων. 

Η φετινή συμμετοχή είναι άκρως ιδιαίτερη και συμβολική καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν και να πάρουν πολύτιμες πληροφορίες για τα επιμέρους θέματα των επιτροπών τους.

Επιπλέον, ο μαθητής της Γ' Λυκείου, Δρακουλάκης Γεώργιος, επιλέχθηκε να μιλήσει στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ, που κάλυψε το 3ήμερο μαθητικό συνέδριο, ενώ είχαμε την μεγάλη τιμή και χαρά να φιλοξενηθεί το σχολείο μας στην τηλεοπτική εκπομπή "Για την Ελλάδα" του δημοιογράφου Σπύρου Χαριτάτου, όπου ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Σαλωνίκης και η ομάδα των μαθητών περιέγραψαν την δικιά τους εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

Μια εμπειρία κάθε φορά διαφορετική, μοναδική με τις δικές της αναμνήσεις. 

Θερμά συγχαρητήρια!

 

Στα πλαίσια του μαθήματος Μελέτη Περιβάλλοντος οι μαθητές της Β' Τάξης έμαθαν πώς να φτιάχνουν τροφή για τα πουλάκια χρησιμοποιώντας απλά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, όπως: νιφάδες καλαμποκιού, ξηρούς καρπούς, ψίχουλα ψωμιού, φρυγανιές και βούτυρο. Επιθυμία μας ήταν να ταϊσουμε πολλά πουλάκια!!!