Πρόσφατα Γεγονότα

Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων οι μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηριών Διαμαντόπουλου αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να προσφέρουν εθελοντική στήριξη και βοήθεια σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, σε άπορους  και άστεγους συμπολίτες μας. 

Η δράση αυτή περιλαμβάνει συλλογή αγαθών τα οποία διαχωρίζονται σε: 

- Street Work: κουβέρτες, παπλώματα, τσάι, φρυγανιές, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, χυμούς.

- Ξενώνες: τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, απολυμαντικά, κ.α.) απορρυπαντικά, μαλακτικά, είδη πρωινού κ.α.

- Σπίτια απόρων:

Ενδεικτικά: είδη για μωρά (γάλα βρεφικής ηλικίας. πάνες, κρέμες), είδη γυναικείας υγιεινής, τρόφιμα μακράς διαρκείας και γενικά ό,τι είναι χρήσιμο για τον εξοπλισμό ενός νοικοκυριού.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσφορά σας και σας ευχόμαστε ολόθερμα ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Σημείωση: θα συγκεντρωθούν τα αγαθά μέχρι την Παρασκευή 14/12/2018 στο χώρο του σχολείου. 

Η δράση πραγματοποιείται με τον συντονισμό του Μαθητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων. 

Με μεγαλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο Φιλανθρωπικής Χειροτεχνίας, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου. Οι μαθητές με τη βοήθεια της εικαστικού, Αγάπης Κάντζα, καθώς και των εκπαιδευτικών του σχολείου, δημιούργησαν πανέμορφα στολίδια για τις Χριστουγεννιάτικες μέρες. Όλα τα έργα των παιδιών καθώς και άλλα μικροαντικείμενα θα εκτεθούν προς πώληση τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 με 21.00 στο Bazaar που θα πραγματοποιηθεί. 

Σας περιμένουμε όλους να κάνετε τις αγορές σας για να ενισχύσετε το φιλανθρωπικό μας έργο.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων.

Στις 30/11/2018 οι μαθητές του Λυκείου είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν και να διαγωνιστούν σε έναν ηλεκτρονικό διαγωνισμό αγγλικής γλώσσας ως ένα τεστ γνώσεων. Το Best in English σε συνεργασία με διάφορους φορείς της Τσέχικης και της Ελληνικής Δημοκρατίας διοργανώνουν για όγδοη συνεχή χρονιά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό με ιδιαίτερη απήχηση και συμμετοχή. Ο κάθε μαθητής σε συγκεκριμένο χρόνο καλείται να δει τις δυνατότητές του σε διάφορες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικά με μέρη του λόγου όπως ακουστικό, λεξιλόγιο και γραμματική. 'Ηδη την προηγούμενη χρονιά,7612 μαθητές από 750 σχολεία σε 29 χώρες συμμετείχαν σε αυτό τον διαγωνισμό. Μια όμορφη εμπειρία για κάθε μαθητή αλλά και μια διαφορετική νότα στο ξενόγλωσσο περιβάλλον.

Να ευχηθούμε καλά αποτελέσματα και του χρόνου!

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου μας, η Α' Τάξη των Εκπαιδευτηρίων μας παρακολούθησε την θεατρική παράσταση "Η Παναγιά των Παρισίων" στο θέταρο Παλλάς. Οι μαθητές ταξίδεψαν με το λογοτεχνικό αριστούργημα του Βίκτωρος Ουγκώ στην ιστορία του αγαθού Κουασιμόδου και της πανέμορφης Εσμεράλδας και έμαθαν για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, τις κοινωνικές διακρίσεις και τη διαχρονική αξία της ανιδιοτελούς αγάπης.  

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων παρακολούθησαν την παράσταση "Το Βάλς με τα παραμύθια της Κάρμεν Ρουγγέρη", στο θέατρο Κιβωτός.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη γνώρισε στα παιδιά τον πατέρα του Βάλς του Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του μέσα από έξι επιλεγμένα παραμύθια που αναδεικνύουν τις πραγματικές αξίες της ζωής όπως είναι: η ΑΓΑΠΗ,η ΣΥΝΕΠΕΙΑ, η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και η ΚΑΛΟΣΥΝΗ. 

 

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου, η Β' τάξη των Εκπαιδευτηρίων παρακολούθησε την θεατρική παράσταση "Ένα παιδί μετράει τ'άστρα" στο θέατρο Ακροπόλ, μια παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Μενέλαου Λουντέμη και αποτελεί ένα εκπαιδευτικό διαμάντι που υπενθυμίζει την σημασία των ηθικών αξιών. Για τα μηνύματα που μεταδίδει είναι ενδεικτικό το σκηνοθετικό σημείωμα του έργου: 

''Ο Μενέλαος Λουντέμης ανήκει στους Έλληνες σκηνοθέτες του μεσοπολέμου που στράφηκαν προς τον κοινωνικό ρεαλισμό, με έντονη βιωματική γραφή και συμβολικά στοιχεία. Το βλέμμα του είναι στραμμένο στο παιδί και στο δράμα του: εσωτερικό, ψυχολογικό και κοινωνικό.Το παιδί ως θεατής θα νιώσει πώς είναι να πιστεύει σε κάτι που αξίζει με πάθος και να το επιδιώκει με κάθε κόστος. Θα αντιληφθεί πόσο αξίζει να τολμά και να αγωνίζεται για τα πνευματικά αγαθά. Στόχος της θεατρικής αυτής δραματουργίας είναι να αισθανθούν τα παιδιά την ανάγκη να ταυτιστούν με τον αδαμάντινο χαρακτήρα του Μέλιου"!

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, η Α' και Β' Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση "Poiostheleisnagineis.com". από το εφηβικό θέατρο του Ιδρύματος Μ.Κακογιάννη σε συνεργασία με την εταιρεία θεάτρου, "OneTwoFree". 

Πρόκειται για μια παράσταση για εφήβους, που πραγματεύεται τη σχέση τους με τα video games, το διαδίκτυο και τη στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας μέσα από το διαρκές gaming. Η παράσταση έχει αντλήσει μέρος του θεματικού υλικού από έρευνα σε εφήβους σχετικά με τον εθισμό στα ηλεκτρονικά πολυχρηστικά παιχνίδια, την παράλληλη εικονική ζωή και την δημιουργία σχέσεων πoυ αναπτύσσονται στα video games.

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκε το Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". Εκεί οι μαθητές συμμετείχαν στη διαδραστική έκθεση "The Champion". Πρόκειται για μια επιστημονικά σχεδιασμένη έκθεση για τον αθλητισμό, η οποία προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία, υψηλής τεχνολογίας. Οι μαθητές έπαιξαν, έμαθαν και μέτρησαν τις δυνάμεις και τα ταλέντα τους σε 12 διαφορετικά αθλήματα. Ανακάλυψαν τον "πρωταθλητή" που κρύβεται μέσα τους. 

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου διοργάνωσαν μια εκπαιδευτική εκδρομή στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής "Jumicar", στη Ν.Μάκρη.

Οι μαθητές παρακολούθησαν μια σύντομη ενημέρωση για τη χρησιμότητα των κανόνων οδικής ασφάλειας, για τους φωτεινούς σηματοδότες, καθώς και για τα σήματα κυκλοφορίας. Έπειτα, έκαναν πράξη αυτά που έμαθαν, οδηγώντας το δικό τους αυτοκίνητο μέσα σε μια καταπράσινη διαδρομή. 

Βέβαια δε θα μπορούσαν να λείψουν τα παιχνίδια, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μίνι γκολφ και φουσκωτά για τους μικρότερους της παρέας. 

 

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, η Στ' τάξη των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκε το Κέντρο Ανακύκλωσης Αλουμινίου. 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται τα κουτάκια αλουμινίου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ανακυκλώνονται με στόχο να γίνουν νεαροί πρεσβευτές της ανακύκλωσης και να κατανοήσουν εις βάθος τις αρχές ιεράρχησης των μεθόδων διαχείρηισης των απορριμμάτων στην καθημερινή τους ζωή. 

Συνολικά, ήταν μια αρκετά εποικοδομητική εμπειρία για τους μαθητές μας, καθώς έμαθαν πόσο χρήσιμη είναι η ανακύκλωση για το περιβάλλον.