Πρόσφατα Γεγονότα

Την Δευτέρα, 20/1/2020, η Δ' τάξη των Εκπαιδευτηρίων είχε την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο και να επισκεφθεί το μουσείο της Ακρόπολης. Το μουσείο είναι επικεντρωμένο στα αρχαιολογικά ευρήματα της Αθήνας με μοναδικά αριστουργήματα που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη! Οι μαθητές μας αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις και απόλαυσαν την ξενάγηση στον σύγχρονο αυτό χώρο!. 

Την Τρίτη, 14/1/2020, η Β' τάξη επισκέφθηκε το Kids Cooking Club, όπου τα παιδιά έγιναν μικροί μάγειρες. Έμαθαν τους κανόνες υγιεινής της κουζίνας, μίλησαν για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή και μαγείρεψαν ατομικές πίτσες με λαχανικά, γαλοπούλα και τυρί, τις έψησαν και μετά τις απόλαυσαν. 

 

Στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στην Πάρνηθα.

Η Α' και Β' Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση "Ο Ραφτάκος των Λέξεων", ένα σύγχρονο παραμύθι, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο που μιλά για τη δύναμη των λέξεων, την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, τη παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Τα παιδιά συμμετείχαν στην παράσταση και διασκέδασαν αρκετά. 

Το "Δίκτυο Θεάτρου από Παιδιά για Παιδιά" επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήρια μας και μας παρουσίασε με βιωματικό τρόπο την θεατροποίηση κειμένων διδακτέας ύλης για μαθητές/-τριες Γυμνασίου. Αποτέλεσε μια πρωτότυπη εκπαιδευτική διαδικασία που βασικό στόχο είχε στόχο να φέρει τους μαθητές και μαθήτριες πιο κοντά στη ποιοτική ψυχαγωγία μέσω του θεάτρου και να τους κάνει να ενδιαφερθούν για την παράδοση, τις ρίζες και τον πολιτισμό του κόσμου μας, όχι βλέποντας απλά μια παράσταση αλλά δημιουργώντας την από την αρχή. Επιπλέον, διευκολύνουμε το έργο των εκπαιδευτικών να προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο τα κείμενα που δουλέυουν στην τάξη και τους βοηθάμε στο δύσκο έργο της μετάδοσής τους. 

Ευχαριστούμε τον σκηνοθέτη και δάσκαλο θεάτρου Θεόδωρο Οικομίδη για την ξεχωριστή αυτή εμπειρία!

 

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου οι μαθητές της τρίτης δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, όπου στεγάζεται το θεματικό πάρκο "Ηρακλής - οι 12 Άθλοι". Τα τρσδιάστατα εκθέματα του χώρου είναι πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου. Οι μαθητές συμμετείχαν βιωματικά με τη βοήθεια των ξεναγών και των ερμηνευτών σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον χρόνο, στον χώρο και στην Ελληνική Μυθολογία. 

  

Στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων, τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου επισκέφθηκαν τον ιππικό όμιλο στην περιοχή Κουβαρά. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το άλογο, τη ζωή του, την περιποίηση του αλλά και να αποκτήσουν μια πρώτη εμπειρία ίππευσης του αλόγου. Ήταν μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμπειρία που την ευχαριστήθηκαν τοσο τα παιδιά όσο και οι γονείς που τα συνόδεψαν. 

 

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιήσουν στην αίθουσα προβολών του Γυμνασίου σεμινάριο με θέμα "Πρώτες βοήθειες και τρόποι αντιμετώπισης τραυματισμών". Το σεμινάριο θα παρουσιάσει ο γιατρός και προϊστάμενος του αλλεργιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Νίκαιας, κύριος Φαρμάκας Νίκος.

Η παρουσία όλων των εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης θεωρείται επιβεβλημένη.