Πρόσφατα Γεγονότα

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, η Στ' τάξη των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκε το Κέντρο Ανακύκλωσης Αλουμινίου. 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται τα κουτάκια αλουμινίου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ανακυκλώνονται με στόχο να γίνουν νεαροί πρεσβευτές της ανακύκλωσης και να κατανοήσουν εις βάθος τις αρχές ιεράρχησης των μεθόδων διαχείρηισης των απορριμμάτων στην καθημερινή τους ζωή. 

Συνολικά, ήταν μια αρκετά εποικοδομητική εμπειρία για τους μαθητές μας, καθώς έμαθαν πόσο χρήσιμη είναι η ανακύκλωση για το περιβάλλον.  

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, οι μαθητές των Α' και Γ΄Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων στον 79ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Ο ΘΑΛΗΣ", που διεξήχθη το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018. 

Τον διαγωνισμό διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με στόχο την διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης,αλλά και την ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων. Ως εκ τούτου, αποτελεί μια απαιτητική δοκιμασία στην οποία οι μαθητές διαγωνίζονται σε θέματα μαθηματικών ευρείας ύλης.

Σε αυτή τη δοκιμασία βρίσκονται δίπλα στους μαθητές οι καθηγητές των Μαθηματικών των Εκπαιδευτηρίων μας, ως αρωγοί στην κάθε πρόκληση που τυχόν αντιμετωπίσουν.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλά αποτελέσματα,πολλές επιτυχίες και συγχαρητήρια στην προσπάθεια τους!

 

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου μας, η Γ΄Δημοτικού παρευρεύθηκε στη θεατρική παράσταση "Το αγόρι με τη βαλίτσα". Ένα έργο επίκαιρο, με βαθιά νοήματα, που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα με τρόπο συγκινητικό και συχνά διασκεδαστικό. Τα παιδιά ταξίδεψαν μαζί με ένα σύγχρονο Σεβάχ, τον Ναζ, που άφησε πίσω τη χώρα και τους γονείς του ελπίζοντας για ένα καλύτερο μέλλον. 

Οι δασκάλες των τάξεων.

 

 

Την Παρασκευή,2 Νοεμβρίου 2018 οι τάξεις Δ' και Ε' του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1882 από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδας. Εκεί δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές μας να "ταξιδέψουν" στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού από την Άλωση της Πόλης μέχρι και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ας απολαύσουμε  τις εικόνες!

Οι δασκάλες των τάξεων.

Συγχαρητήρια στην Ολυμπιακή Ομάδα και ιδιαίτερα στο μαθητή του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, Αντώνη Σάντα, που διακρίθηκε στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018, στο Μπουένος Άιρες. Ο 17χρονος μαθητής μας κατέλαβε την 6η Ολυμπιακή θέση στη διοργάνωση στο άθλημα "άλμα επί κοντώ" συνεχίζοντας τις εξαιρετικές του επιδόσεις και δείχνοντας έτοιμος να συνεχίσει την παράδοση του Ελληνικού Επί Κοντώ σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Αντώνης αποδεικνύει ότι η επιμονή και η προσπάθεια επιβραβεύονται! Του ευχόμαστε πολλές και νέες επιτυχίες! 

Τη Δευτέρα το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας Planet One σε έναν καταπράσινο χώρο στον Γέρακα. Ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, ομαδικά παιχνίδια και φυσικά...πολύς χορός είχαν την τιμητική τους! Ας απολαύσουμε τις εικόνες!

Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων

Μεγάλη διάκριση των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου και του μαθητή Γιάννη Ναστούλη της Β΄Λυκείου, που προκρίθηκε στο γραπτό διαγωνισμό για το πρόγραμμα Euroscola.

Ο Γιάννης θα είναι ένας από τους εικοσιτέσσερις μαθητές, που θα εκπροσωπήσει την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής στην Ημερίδα που θα διεξαχθεί στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 29 Νοεμβρίου 2018.

Συγχαίρουμε τον Γιάννη και του ευχόμαστε και εις ανώτερα!!!

Οι υψηλοί στόχοι και η μεγάλη προσπάθεια είχαν ως αποτέλεσμα την εισαγωγή όλων των μαθητών μας στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία, τα συναισθήματα που άφησε σε όλους μας, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό η μεγάλη καταληκτική γιορτή μας προς τιμήν του Γιώργου Ζαμπέτα. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρουσιάσανε με συνέπεια και χάρη τα χορευτικά, μουσικά και θεατρικά τους δρώμενα. Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση και την ολοκλήρωση αυτής της επιτυχημένης παράστασης και κυρίως τα παιδιά για τη μεγάλη τους προσπάθεια. Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς και τους λοιπούς προσκεκλημένους, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και μοιράστηκαν μαζί μας τις μοναδικές αυτές στιγμές. Ανανεώνουμε τις ευτυχείς μας συναντήσεις με τη νέα σχολική χρονιά και ευχόμαστε σε όλους...

...Καλό Καλοκαίρι!!!

«Ο καλός μας γείτονας Γιώργος Ζαμπέτας» είναι μια παράσταση-αφιέρωμα στον μεγάλο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Αιγαλεώτη και αγαπητό γείτονα του σχολείου μας, Γιώργο Ζαμπέτα. Ιχνηλατώντας τη ζωή του και τα στιγμιότυπά της, παρακολουθώντας την πορεία της καριέρας του από την αρχή της μέχρι την αναγνώριση, ανακαλώντας συνεργάτες και μεγάλες επιτυχίες οι μαθητές μας ανακαλύπτουν και μεταδίδουν την εικόνα και την ψυχή αυτού του γνωστού-άγνωστού μας καλλιτέχνη. Τον ανακαλούμε σήμερα να παρατηρεί από το μπαλκόνι του τους μαθητές, να τους πετάει δεκάρες και να τους πιάνει την κουβέντα με τη γνωστή του αυθορμησία. Έτσι, αποτίουμε έναν φόρο τιμής στον άνθρωπο και καλλιτέχνη χορεύοντας, τραγουδώντας, αναπαριστώντας. 

Στις 15 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00 σας περιμένουμε στο θέατρο ''Αλέξης Μινωτής'' στη μεγάλη μας γιορτή!

Το φως στο μπαλκόνι του Ζαμπέτα ανάβει ξανά για μια βραδιά κι η φωνή του μας μιλά....