Πρόσφατα Γεγονότα

Αναφορικά με το πρόγραμμα KROS Knights for Road Safety σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας - ΙΟΑΣ << Πάνος Μυλωνάς>>, με μια σειρά από εργασίες, οι μαθητές προσπάθησαν να εκφράσουν την δικιά τους προσέγγιση απέναντι στο θέμα της οδηγητικής ασφάλειας. Οι δυνατότητες ήταν περιορισμένες λόγω των συνθηκών αλλά δημιουργήθηκε μια καλή αρχή για περαιτέρω δράσεις και εξελίξεις.

Συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν!

Αγαπητοί γονείς, καλά μας παιδιά,

Ένας χρόνος δύσκολος ολοκληρώνει τον κύκλο του και οι ελπίδες όλου του κόσμου είναι στραμμένες στον καινούργιο χρόνο που ανατέλλει. Χωρίς να είμαστε αιθεροβάμονες, αισιοδοξούμε ότι το νέο έτος θα μας χαρίσει καλύτερες μέρες και το χαμόγελο θα επιστρέψει στα πρόσωπά μας. Δυστυχώς, χάθηκαν πολλές ανθρώπινες ζωές και τα σχέδιά μας εγκλωβίστηκαν. Ωστόσο, η ζωή προχωράει ακάθεκτη και δεν γυρίζει πίσω. 

Ας βαδίσουμε μπροστά, με πίστη στην επιστήμη και στον αλτρουιστή άνθρωπο, που στήριζε τις ψυχές μας στο κρεβάτι του πόνου. Ας θυμηθούμε πως είμαστε σ' έναν πλανήτη που υποφέρει απ' τις επιλογές των ισχυρών της γης. Όμως, δεν επιτρέπεται να μεμψιμοιρούμε, αφού το αύριο μας θέλει πρωταγωνιστές και νικητές στα προσωπικά μας οράματα. 

Με αγάπη στις καρδιές και με αισιοδοξία, σας ευχόμαστε, 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2021. 

Αγαπητοί γονείς, 

τα Εκπαιδευτήριά μας από τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, ακολουθώντας τις εντολές του κράτους, θέτουν σε αναστολή και τις μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο - Δημοτικό).

Όλες οι βαθμίδες συντονισμένα, μεθοδευμένα και με απόλυτη ετοιμότητα θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους με γνώμονα την αρτιότερη μετάδοση της γνώσης. 

Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και χωρίς αντιπαραθέσεις να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. 

Η εμπειρία μας από την πρώτη εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στο σχολείο (Μάρτιος 2020), μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε και πάλι και να καλύψουμε, στο μέτρο του εφικτού, τη δια ζώσης διδασκαλία. 

Η ηλεκτρονική μας τάξη έχει κανόνες και επιβάλλεται όλοι να τους τηρούν. Αποτελεί μια προσομοίωση της πραγματικής τάξης και δεν επιτρέπονται παρεκκλίσεις και εκτροπές. Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα τηρηθεί απαρέγκλιτα. Από τη Δευτέρα όλοι μαζί με επιμονή, υπομονή και αισιοδοξία συνεχίζουμε τον αγώνα για μάθηση και πρόοδο. 

Η Διοίκηση του σχολείου και οι υπηρεσίες του θα βρίσκονται καθημερινά στα εκπαιδευτήρια για την απρόσκοπτη εξυπηρέτησή σας. 

Με εκτίμηση, 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 

Η 17η Νοεμβρίου 1973, αποτελεί ορόσημο δημοκρατίας και ελευθερίας για τους νέους της πατρίδας μας. Με αυτοθυσία και απαράμιλλο νεανικό σφρίγος, όρθωσαν τα στήθη τους στα τεθωρακισμένα της Χούντας και βροντοφώναξαν "ΟΧΙ" στο φασισμό και τους δικτάτορες. Η τριανδρία της δικτακτορίας (21 Απριλίου 1967), Παπαδόπουλος Γεώργιος, Παττακός Στυλιανός και Μακαρέζος Νικόλαος, διέταξαν να χτυπήσουν τους φοιτητές στον χώρο του Πολυτεχνείου. Δεν κατάφεραν, όμως, να κάμψουν την αγωνιστικότητα των Ελλήνων.

Η επταετία της μισητής δικτακτορίας κατέρρευσε στις 24 Ιουλίου 1974, μετά το εγκληματικό πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο. 

Άφησε στις μνήμες του λαού εξορίες, βασανιστήρια, στέρηση των στοιχειωδών ελευθεριών και δολοφονίες των δημοκρατικών πολιτών.  

 

Αγαπητοί γονείς,

Καλά μας παιδιά, 

28η Οκτωβρίου 1940. Μια ημερομηνία, που ο ελληνικός λαός ενωμένος σαν μια γροθιά, έστειλε το μήνυμα της αντίστασης σε όλο τον κόσμο. 

Οι Δυνάμεις του άξονα (Ιταλία, Γερμανία,Ιαπωνία) επιχείρησαν να υποτάξουν το ελεύθερο φρόνημα των λαών και να επιβάλλουν με τα όπλα τον ολοκληρωτιμό, τον ρατσισμό, τη βία, τον φανατισμό. 

Ωστόσο, οι δυνάμεις της μισαλλοδοξίας νικήθηκαν και οι λαοί χάραξαν την ελεύθερη πορεία τους. 

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου τιμούν τα ιστορικά γεγονότα με εκδηλώσεις που ετοιμάστηκαν για τους μαθητές μας. Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, τα Εκπαιδευτήρια θα καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Το σχολείο μας είναι στην ευχάριστη θέση να συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με κεντρικό θέμα την οδική ασφάλεια. 

Σκοπός του KROS είναι να αναμορφώσει την εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια και τον τρόπο εφαρμογής της στα σχολεία της Ευρώπης μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις. Συγκεκριμένα, μέσα από διάφορες εργασίες και παρουσιάσεις, στοχεύεται η  βελτίωση της γνώσης και των δεξιοτήτων σχετικά με την οδική ασφάλεια καθώς και η ανάπτυξη ενός δικτύου πιλοτικών σχολείων το οποίο θα λειτουργήσει ως ένα εργαστήριο για την εφαρμογή του KROS. 

Η διδασκαλία θεμάτων οδικής ασφάλειας είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης αλλά και εφαρμογής καθώς η ζοφερή εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας κάνει ακόμη πιο επιτακτική αυτή την ανάγκη. Θα είμαστε, λοιπόν, αρωγοί σε αυτή την ευρωπαϊκή και διεπιστημονική προσέγγιση και θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια συμβάλλοντας το μέγιστο δυνατό σε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. 

Αγαπητοί γονείς, 

την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου τα Εκπαιδευτήρια υποδέχτηκαν τους μαθητές τους ξεκινώντας τη νέα σχολική χρονιά με όραμα και αισιοδοξία. Η έναρξη έγινε με τον αγιασμό που τελέστηκε σε διαφορετικές συνθήκες και στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα της ημέρας. Μοιράστηκαν τα προγράμματα καθώς και όλα τα έντυπα. 

Θερμή παράκληση προς τους γονείς, μέχρι την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, να επιστραφεί η αίτηση που αφορά τις σχολικές δραστηριότητες.

Η διοίκηση, οι διευθυντές, το διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των βαθμίδων σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και ατομική ευθύνη!

Αγαπητοί γονείς, 

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η επίσημη έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία όλης της χώρας, θα γίνει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Λόγω της εορτής του Εσταυρωμένου για τον δήμο Αιγάλεω, η έναρξη των μαθημάτων για όλα τα σχολεία του δήμου μας, θα γίνει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. 

Με εκτίμηση, 

Η Διεύθυνση 

Η άριστη εικόνα των Εκπαιδευτηρίων μας αξιολογείται άριστα και επαινείται από το Γαλλικό Ινστιτούτο!