Πρόσφατα Γεγονότα

Αγαπητοί γονείς, 

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου καθιερώνουν ημέρα γνωριμίας των υποψήφιων μαθητών μας και των γονιών τους, το Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 10.00-13.00.  

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον Διευθυντή του σχολείου μας και να μάθουν την φιλοσοφία του σχολείου, καθώς και την ψυχολόγο των Εκπαιδευτηρίων και στη συνέχεια να συνεργαστούν με τις δασκάλες της Α' και Β' τάξης του Δημοτικού, σε έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο. Παράλληλα, οι μαθητές μας θα γνωρίσουν ελκυστικά προγράμματα-παιχνίδια στο εργαστήριο Πληροφορικής, θα λάβουν μέρος στο εικαστικό εργαστήρι μαζί με την καθηγήτρια των εικαστικών,θα ταξιδέψουν με τους καθηγητές του ξενόγλωσσου τμήματος σε όλο τον κόσμο, ενώ μπορούν να μπουν στη θεατρική ομάδα, να υποδυθούν ρόλους και να βαδίσουν στους ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής με την καθηγήτρια των χορών και της Φυσικής Αγωγής.

Σας περιμένουμε για να μας γνωρίσετε και να συντονίσουμε μαζί τη μελλοντική συνεργασία μας.

Με εκτίμηση.

Η διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων. 

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εκδρομών του σχολείου μας, η Α' Τάξη επισκέφθηκε το "'Εργαστήρι του πηλού" στον Άλιμο. Τα παιδιά έμαθαν για τιν πηλό, πειραματίστηκαν με αυτόν σε κατασκευές και έφτιαξαν τα αποτυπώματά τους. 

 

Μεγάλη διάκριση για τη μαθήτρια της Β΄Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου, Καλογεροπούλου Φαίδρα, η οποία κέρδισε το 2ο Βραβείο στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της <<Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών>>. Η μαθήτρια συμμετείχε στο διαγωνισμό με το διήγημα "Νόστιμον Ήμαρ" με αντιπολεμικό περιεχόμενο, πηγαίο λυρισμό και κοινωνική ευαισθησία.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα: " Η δική μου Ιθάκη δε θα είναι καταπράσσινη, αλλά χαροκαμένη. Κι ο καπνός που θα δω φτάνοντας, δε θα είναι από αναμμένα τζάκια αλλά από αποκαϊδια. Και η δική μου Πηνελόπη δε θα φορά πέπλο, αλλά χιτζάμπ. Ένα μαντήλι τόσο μακρύ, που θα μπορεί να ενώσει την Ελλάδα με τη Συρία και να γεφυρώσει κουλτούρες και έθιμα. Επειδή υπάρχει μια πανανθρώπινη γλώσσα, που δεν επικοινωνεί με σύμβολα, αλλά με τους χτύπους της καρδιάς: Η αγάπη!"

Οι μαθητές της Β΄Δημοτικού επισκέφθηκαν το Hellenic Motor Museum, όπου είδαν πολλών ειδών αυτοκίνητα, από αντίκες μέχρι και πιο σύγχρονα αυτοκίνητα. Έμαθαν για την ιστορία και την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο, καθώς επίσης παρακολούθησαν το πρόγραμμα "Κυκλοφορώ Υπέυθυνα", από το περιοδικό Drive. 

Σήμερα η Ε' τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση " Ο έμπορος της Βενετίας" στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

Σε αυτό το "παραμύθι" ο αγαπημένος κλασικός δραματουργός Ουϊλιαμ Σαίξπηρ μιλάει για τα πάντα: για τη δικαιοσύνη, τη διαφορετικότητα, το χρήμα αλλά και την αγάπη, την πίστη και τη δύναμη της φιλίας!

Ας απολαύσουμε τις εικόνες!

Με αφορμή το επικείμενο πρόγραμμα του 22ου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Μαρτίου 2019, μαθητές του Λυκείου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες, σχετικά με ττην πολιτική της χώρας σε συγκεκριμένα ζητήματα, που αφορούν την παιδεία, την τεχνολογία και την οικονομία. 

Αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος, μέσα από τον οποία οι μαθητές απέκτησαν εις βάθος γνώση για τα θέματα, που θα παρουσιάσουν. 

Καλή τους επιτυχία!!!

 

Τη Δευτέρα, 4/3/2019, η Δ' τάξη του σχολείου μας είχε την δυνατότητα να επισκεπτεί το μουσείο της Ακρόπολης και να θαυμάσει τα απίστευτα ευρήματα των εκθεσιακών του χώρων. Τα παιδιά μπήκαν με ενθουσιασμό στο κτίριο, σχολιάζοντας την αρχιτεκτονική του και ένας νέος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά στα μάτια τους, που τα οδήγησε σ' ένα ταξίδι στο παρελθόν. 

Ας αφήσουμε, όμως, τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους.