Πρόσφατα Γεγονότα

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου θέλοντας να συμβάλλουν στη καλύτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα του καλοκαιριού ετοίμασαν και θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 Έκθεση Βιβλίου στο χώρο της αυλής του Δημοτικού. 

Σας περιμένουμε, γονείς και μαθητές όλων των βαθμίδων, για να κάνετε τις αγορές των βιβλίων σας.

Ας μη ξεχνάμε, ότι ένα βιβλίο είναι παράθυρο στον κόσμο!

Με εκτίμηση,

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 και ώρα 20.00 στο θέατρο "ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ" (Δαρδανελλίων 16,Αιγάλεω) για να παρακολουθήσουμε μαζί την μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση με τίτλο "Σε άγω εις το άπαν".  Ένας ύμνος στην Αγάπη απο τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου.

Με αφορμή τον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019 οι μαθητές δημιούργησαν συλλογικά έργα με σκοπό να αναδείξουν, με εφόδια την καλλιτεχνική και γλωσσική δημιουργικότητά τους, την ελληνική κληρονομιά (φυτική,ζωϊκή, πολιτιστική) και τη γαλλική γλώσσα.

Για την δημιουργία τηw Α' Λυκείου με τίτλο " les merveilleux, pouvoirs de nos arbes" απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία "Penelope": Aupres de mon arbre. Συγχαρητήρια στους νιλητές και σε όλους τους μαθητές μας που διαγωνίσθηκαν και απέσπασαν θετικά σχόλια και επαίνους! 

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α' Λυκείου και Β' Γυμνασίου που παρευρέθησαν στην εκδήλωση στις 16/05/2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, είχαν την τιμή να ανοίξουν και να κλείσουν την τελετή απονομής. Συμμετείχαν σ'ένα μικρό σενάριο για την μεταφορά και την παρουσίαση του "μπαούλου με τα θαύματα της Γαλλοφωνίας - le coffre des merveilles de la Francophonie", μέσα στο οποίο βρίσκοταν οι εργασίες των βραβευμένων σχολείων. 

 

Παραθέτουμε τα βραυβευμένα έργα των μαθητών:

Η εμπειρία του Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντοπουλου ξεκινά με το τέλος της σχολικής χρονιάς και θα είναι εδώ για δύο περιόδους.

Παρακαλούμε ανοίξτε τον σύνδεσμο για να εμφανιστεί αναλυτικά το πρόγραμμα.

 

Την Πέμπτη 16 Μαϊου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή των Εκπαιδευτηρίων στο θεματικό πάρκο "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας. Οι μαθητές των τάξεων Γ',Δ', Ε' και Στ' απόλαυσαν ατελείωτο παιχνίδι στο αθλητικό κέντρο, έκαναν ιππασία, βόλτα με άμαξα και περιήγηση με τρενάκι, δοκίμασαν τις ικανότητές τους στην τοξοβολία, κολύμπησαν στις πισίνες και γευμάτισαν με σπιτικό φαγητό. Η αστείρευτη διάθεση για παιχνίδι στη φύση σε συνδυασμό με τον ιδανικό καιρό και το ασφαλές περιβάλλον συνέβαλαν, ώστε η εκδρομή αυτή να μείνει σε όλους ως μια όμορφη ανάμνηση.

Την Πέμπτη 18/04/2019, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων επιδόθηκαν σε ένα διασκεδαστικό κυνήγι πασχαλινών αυγών. Αποτελεί ένα γερμανικής προέλευσης πασχαλινό έθιμο, όπου τα παιδιά προσπαθούν να ανακαλύψουν τα κρυμμένα σοκολατένια αυγουλάκια και να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα μπορούν στα καλαθάκια τους.  

 

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,

Σας προσκαλούμε στο Πασχαλινό Bazaar που θα γίνει στην αυλή των Εκπαιδευτηρίων την Πέμπτη, 18 Απριλίου και ώρα 18.00 έως 21.00. Τα έσοδα από την συγκέντρωση χρημάτων θα χρησιμοποιηθούν για Φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα παιδιά έχουν εργαστεί και οι δημιουργίες του είναι ενδιαφέρουσες.

Σας περιμένουμε να κάνετε τις αγορές σας.