Πρόσφατα Γεγονότα

«Ο καλός μας γείτονας Γιώργος Ζαμπέτας» είναι μια παράσταση-αφιέρωμα στον μεγάλο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Αιγαλεώτη και αγαπητό γείτονα του σχολείου μας, Γιώργο Ζαμπέτα. Ιχνηλατώντας τη ζωή του και τα στιγμιότυπά της, παρακολουθώντας την πορεία της καριέρας του από την αρχή της μέχρι την αναγνώριση, ανακαλώντας συνεργάτες και μεγάλες επιτυχίες οι μαθητές μας ανακαλύπτουν και μεταδίδουν την εικόνα και την ψυχή αυτού του γνωστού-άγνωστού μας καλλιτέχνη. Τον ανακαλούμε σήμερα να παρατηρεί από το μπαλκόνι του τους μαθητές, να τους πετάει δεκάρες και να τους πιάνει την κουβέντα με τη γνωστή του αυθορμησία. Έτσι, αποτίουμε έναν φόρο τιμής στον άνθρωπο και καλλιτέχνη χορεύοντας, τραγουδώντας, αναπαριστώντας. 

Στις 15 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00 σας περιμένουμε στο θέατρο ''Αλέξης Μινωτής'' στη μεγάλη μας γιορτή!

Το φως στο μπαλκόνι του Ζαμπέτα ανάβει ξανά για μια βραδιά κι η φωνή του μας μιλά....

Παραμύθι, παιχνίδι, φαντασία, γέλιο και όνειρο είναι κάποια από τα βασικά συστατικά του «Ονείρου καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ. Δύο κόσμοι, του ονείρου και της πραγματικότητας που διαχέονται ο ένας στον άλλο μέσα στο ακαθόριστο νεφέλωμα της μετάβασης από την παιδικότητα στην ενηλικίωση. Αλλά τι άλλο είναι το όνειρο εκτός από μια αλλόκοτη ή και διαφορετική όψη της πραγματικότητας; Τι μπορεί να είναι το όνειρο εκτός από ένα συνονθύλευμα φαντασιώσεων, αισθήματος και προσωπικής αίσθησης και οπτικής της βιωμένης εμπειρίας, εκτός από πρόγευση και δίαυλος επαφής μας με το αλλόκοτο, το άπιαστο, το πέραν του πραγματικού· αυτού που μόνο τα παιδιά με την αγνότητα και την ευαισθησία τους μπορούν να προσεγγίσουν;  

Τι κι αν όλα έγιναν μέσα στο μυαλό μας; Άραγε αυτό σημαίνει πως είναι λιγότερο αληθινά; 

Το κλασικό αυτό έργο είναι μια τρελή κωμωδία που μας δίνει την ανεστραμμένη κι ευτράπελη όψη της πραγματικότητας. Τα παιδιά μας καλούν την Πέμπτη 21 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο των ΤΕΙ Πειραιά παρέα με ξωτικά, βασιλιάδες, Δούκες, θεούς και νέους να ταυτιστούμε ως θεατές με το ''πραγματικό'' ή το ''απατηλό'' της υπόθεσης και να αναλογιστούμε πάνω σε αυτό ταξιδεύοντας στον χώρο και τον χρόνο. 

Σας περιμένουμε στη θερινή και ονειρική μας νύχτα!

"Να δεις τρελή παράσταση θα δώσουνε αυτοί..

Θεέ μου, τι ανόητοι που είναι οι θνητοί".

Σκηνοθεσία: Νίκος Ευσταθιάδης

Παρακαλούμε, ανοίξτε τον σύνδεσμο για να εμφανιστεί το πρόγραμμα:

To Σάββατο 17/03/2018 τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου λειτούργησαν με απόλυτη επιτυχία ως εξεταστικό κέντρο στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό Ελλάς.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού και των Εκπαιδευτηρίων μας βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Όλοι οι μαθητές που πήραν μέρος στο διαγωνισμό έλαβαν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς που μας στήριξαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους και των παιδιών τους. Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου, με 60 χρόνια παρουσία στην εκπαίδευση, θα δίνουν δυνατό παρόν στους διαγωνισμούς, με συμμετοχές και διακρίσεις.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας, σε όλους τους συμμετέχοντες και τους διακριθέντες. Οι διακριθέντες των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου είναι οι εξής:

Χαλμούκης Κωνσταντίνος  

Ψαρρού Αρετή  

Τσιλιγκίρη Μιχαέλα

Διακριθέντες υπήρξαν και από άλλα σχολεία, για τους οποίους το σχολείο μας λειτούργησε ως εξεταστικό κέντρο:

Γεωργουλόπουλος Διονύσης (73ο δημοτικό Αθηνών)

Αντωνόπουλος Ορέστης (1ο δημοτικό Κορυδαλλού)

Τζωρτζάκη Μαρία (8ο δημοτικό Νίκαιας)

Χουχούμης Νικόλαος (10ο δημοτικό Αιγάλεω)

Μάνος Ορέστης (10ο δημοτικό Νίκαιας)

Οι μαθητές μπορούν να παραλάβουν τους επαίνους τους από τα Εκπαιδευτήριά μας και θα ειδοποιηθούν αφ' ης στιγμής μας αποσταλούν.

Στις 27-29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή των μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων στη λακωνική Μάνη. Τα παιδιά, μόλις έφτασαν στην πόλη της Σπάρτης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού και στην καστροπολιτεία του Μιστρά, τη Βυζαντινή πόλη του 14ου και 15ου αιώνα. Η γραφική Αρεόπολη το βράδυ τους περίμενε για υπέροχους περιπάτους. Την επόμενη μέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν τα σπήλαια του Διρού, καθώς και τη Βάθεια, έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς οικισμούς της Μάνης με διώροφους και τριώροφους πύργους κτισμένο κατά τον 18ο-19ο αιώνα στην κορυφή ενός λόφου. Εκεί είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη γοητεία, την επιβλητικότητα και την αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπειά του. Μαθητές και καθηγητές αργότερα απόλαυσαν ένα γεύμα σε παραδοσιακό ταβερνάκι και σεργιάνισαν στο γραφικό λιμανάκι του Γερολιμένα, το οποίο βρίσκεται στο μαγευτικό ακρωτήρι του Κάβο Γκρόσσο και το οποίο στο παρελθόν αποτέλεσε το σπουδαιότερο εμπορικό λιμάνι της ευρύτερης περιοχής. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Γύθειο. Από τις δραστήριες και γεμάτες αυτές μέρες δεν έλειψε η ξενοιασιά, η καλοπέραση, το παραδοσιακό φαγητό και το παιχνίδι! 

Η εξόρμηση αυτή, το πιο ευχάριστο διάλειμμα από τους κόπους των μαθημάτων, θα είναι αναμφίβολα μια εμπειρία αξέχαστη και η πιο γλυκιά ανάμνηση για δασκάλους και μαθητές! Ας απολαύσουμε τις φωτογραφίες!

Το Σάββατο, 17/03/2018, διενεργήθηκε στο 4ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα (κλειστό Χάντμπολ) το 6ο Junior Stars Cup, μια αθλητική συνάντηση με σκοπό την ανάδειξη των αρετών του Ολυμπιακού αθλήματος Tae Kwon Do μέσα από την προσπάθεια των μικρών μας αθλητών.

Οι αγώνες επιχειρηματολογίας αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες σχολικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις πανελλαδικώς και διεξάγεται κάθε χρόνο με συμμετοχή πολλών σχολείων ανά την Ελλάδα.

Ένα φαινόμενο με τρομακτικές διαστάσεις που δυστυχώς αποτελεί μάστιγα και πραγματικά μια πολύ άσχημη εμπειρία για μεγάλο ποσοστό μαθητών.

Ακόμη ένα συνέδριο του μοντέλου Ηνωμένων Εθνών έλαβε χώρα και είχαμε την χαρά και φέτος να συμμετάσχουμε σαν σχολείο και να παρευρεθούμε ως πρεσβευτές της Αρμενίας.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας, την Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, η Ε΄ τάξη επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο.