Πρόσφατα Γεγονότα

Στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων, τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου επισκέφθηκαν τον ιππικό όμιλο στην περιοχή Κουβαρά. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το άλογο, τη ζωή του, την περιποίηση του αλλά και να αποκτήσουν μια πρώτη εμπειρία ίππευσης του αλόγου. Ήταν μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμπειρία που την ευχαριστήθηκαν τοσο τα παιδιά όσο και οι γονείς που τα συνόδεψαν. 

 

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιήσουν στην αίθουσα προβολών του Γυμνασίου σεμινάριο με θέμα "Πρώτες βοήθειες και τρόποι αντιμετώπισης τραυματισμών". Το σεμινάριο θα παρουσιάσει ο γιατρός και προϊστάμενος του αλλεργιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Νίκαιας, κύριος Φαρμάκας Νίκος.

Η παρουσία όλων των εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης θεωρείται επιβεβλημένη. 

Την Παρασκευή, 8/11/2019, η Δ΄, Ε' και η Στ' τάξεις των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διαδραστική παράσταση στον κινηματογράφο "Φωτόγραμμα" με θέμα την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών κατά του ρατσισμού. Οι μαθητές μας έκαναν ένα ταξίδι στον κόσμο και στον χρόνο. αναβίωσαν τους ολυμπιακούς αγώνες και ήρθαν σε επαφή με τα επιτεύγματα των μαθητών ανά τους αιώνες. Αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις και έμαθαν ότι αν όλοι οι άνθρωποι ζουν ειρηνικά μπορούν να καταφέρουν τα πάντα! Ας αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους.  

 

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές,-τριες της Α' Λυκείου γεννημένοι το 2004, γνώρισαν Έλληνες και Ελληνογάλλους αθλητές που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Συζήτησαν, άκουσαν και μυήθηκαν στα ολυμπιακά αθλήματα (καλαθοσφαίριση 3x3, χειροσφαίριση, άρση βαρών, ράγκμπι, πετοσφαίριση, σκοποβολή) με την καθοδήγηση των Ολυμπιονικών. 

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), στο Παναθηναϊκό Στάδιο, την Παρασκευή 27/9/2019.

Η Δ', Ε', Στ' τάξεις των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου παρακολούθησαν χθες την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας για την έναρξη των Χειμερινών Αγώνων Νέων, ξεκινώντας έτσι το ταξίδι της με τελικό προορισμό την Ελβετία. Την τελετή της φλόγας ακολούθησε συμβολική Λαμπαδηδρομία.  

 

Με πλήρη λαμπρότητα τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου πραγματοποίησαν χθες, 11 Σεπτεμβρίου, την τελετή του αγιασμού. Κλείνοντας πλέον 63 χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης μαθητές,παλιοί και νέοι, μαζί με τις οικογένειες τους και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου συγκεντρώθηκαν για να σημάνουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Την τελετή του αγιασμού ακολούθησε η απαγγελία ποιημάτων από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, πρόοδο και δημιουργία, με φώτιση και δύναμη!

Το μήνυμα του Διευθυντή μας:

Θάλασσα της ψυχής δροσιά,

ήλιε μου καβαλάρη

δώστε υγεία και χαρά

στο παιδικό μας σμάρι 

Σας περιμένουμε παιδιά

με αγάπη και μ' ελπίδα

να φτιάξουμε όλοι μαζί

της γνώσης την ασπίδα. 

Ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία στους μαθητές μας!!!