Η σημερινή ημέρα του καλοκαιρινού Camp μας βρήκε στον υπέροχο χώρο του κτήματος Ζαχαίος στην Παιανία όπου παρα-κολουθήσαμε ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχετικό με την επε-ξεργασία του σιταριού. Ειδικοί ξεναγοί, με τη βοήθεια σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων και βιωματικών διαδικασιών, έδειξαν στα παιδιά μας πώς καλλιεργείται το σιτάρι και τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνεται το ψωμί! Ψυχαγωγία και επιμόρφωση είναι δύο στοιχεία που δεν έλειψαν από τη ση-μερινή ημέρα καθώς είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τα αγαθά της ελληνικής γης .... Γυρίσαμε στο παρελθόν, με επεξεργασίες παλαιότερων χρόνων , με χρήση ζωήλατων μηχανημάτων και τα αγαπημένα μας γαϊδουράκια που πραγματικά μας ενθουσίασαν. Ήταν ένα βιωματικό ταξίδι που θα μας μείνει αξέχαστο και συνάμα γευστικό αφού γλυκαθήκαμε από τους λαχταριστούς λουκουμάδες που μας κέρασαν! Αυτό που μας μάγεψε από την πρώτη στιγμή στο Κτήμα Ζαχαίος είναι η αυθεντικότητα του πετρόκτιστου αυτού χώρου, την οποία διακρίνει κανείς και στην τελευταία λεπτομέρεια των στοιχείων που τον απαρτίζουν. Σας το συνιστούμε ανεπιφύλαχτα! Απολαύστε τις εικόνες!!!