Την Τετάρτη 24/02 η Β’ και η Γ’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, στα πλαίσια του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ομίλου PepsiCo Greece και συγκεκριμένα της εταιρείας Tasty Foods στον Άγιο Στέφανο.

Παρακολούθησαν τη διαδικασία επεξεργασίας και παραγωγής δημοφιλών σνακ όπως Lay’s, Cheetos, Ruffles, Doritos, Tasty Naturals & Quaker. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, να περιηγηθούν στον χώρο των εγκαταστάσεων και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις σχετικά με τα στάδια επεξεργασίας των πρώτων υλών, μέχρι αυτές να αποκτήσουν την τελική τους μορφή. Από την πατάτα, το καλαμπόκι και το ρύζι, λοιπόν, στις συσκευασίες που διατίθενται προς πώληση στα ράφια των υπεραγορών. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο αυτοματισμός της παραγωγικής διαδικασίας και η μικρή συμμετοχή ανθρώπινης παρέμβασης στη γραμμή παραγωγής από το πρώτο στάδιο μέχρι την συσκευασία και την αποθήκευση του έτοιμου προϊόντος.

Η Tasty Foods ξεκινά to 1973 στην Αθήνα ως μια εταιρεία γενικών τροφίμων αλλά γρήγορα εξαπλώνει τις δραστηριότητές της στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των αλμυρών τροφίμων και snacks. To 1987, η Tasty Foods γίνεται μέλος της Frito Lay Internatio, που ανήκει στον όμιλο της PepsiCo, και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αλμυρών snacks σε όλο τον κόσμο.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους και να εκφράσουν τις απορίες τους. Μια ιδιαίτερη και πολύτιμη εμπειρία για την καταναλωτική αγωγή, την οικονομία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. ..

http://www.pepsico.com.gr/