Ακόμη ένα συνέδριο του μοντέλου Ηνωμένων Εθνών έλαβε χώρα και είχαμε την χαρά και φέτος να συμμετάσχουμε σαν σχολείο και να παρευρεθούμε ως πρεσβευτές της Αρμενίας.

Όπως κάθε χρονιά ο ενθουσιασμός μεγάλος αλλά πλέον και η εμπειρία, με τους μαθητές του Λυκείου μας να είναι εξαιρετικοί σύνεδροι και υπέροχοι συνομιλητές.

Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών της Αθήνας (Athens Model United Nations) είναι ένα τριήμερο μαθητικό συνέδριο-προσομοίωση των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Συγκεκριμένα προσομοιώνονται οι εργασίες επιτροπών της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τα ΜΗΕ είναι ένας θεσμός ευρέως διαδεδομένος στο εξωτερικό, πρακτικά από την εποχή της ίδρυσης του ΟΗΕ, καθώς τα εκπαιδευτικά αλλά και τα γενικότερα μαθησιακά οφέλη που μπορούν οι νέοι να αποκομίσουν από αυτά είχαν από νωρίς αναγνωριστεί. Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν και σχολεία από το εξωτερικό όπως από την Γαλλία, την Ιταλία και την Τουρκία. Μια υπέροχη εμπειρία για τους μαθητές καθώς το αίσθημα της ομάδας, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας γίνονται προτεραιότητα και αξίες ως οδηγοί στην αντιμετώπιση και επίλυση διαφόρων προβλημάτων.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, στον υπεύθυνο καθηγητή του προγράμματος και καθηγητή Αγγλικών κο Σαλωνίκη Δημήτρη και ραντεβού πλέον στο επόμενο AMUN. Για εμάς, έχει γίνει πλέον θεσμός!