Σε μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που πλέον έχει καταστεί θεσμός για το σχολείο μας, φέτος οι μαθητές του Λυκείου μας έχουν αναλάβει τον ρόλο της εκπροσώπησης των χωρών του Αζερμπαϊτζάν και των Φιλιππίνων.Άτυπες συζητήσεις, εναρκτήριοι λόγοι, διαβουλεύσεις, ψηφίσματα, προγραμματισμένες παρουσιάσεις αλλά και αυτοσχέδιες ομιλίες, όλα στο διπλωματικό παιχνίδι των ρητορικών αντιπαραθέσεων. 

Η φετινή συμμετοχή είναι άκρως ιδιαίτερη και συμβολική καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν και να πάρουν πολύτιμες πληροφορίες για τα επιμέρους θέματα των επιτροπών τους.

Επιπλέον, ο μαθητής της Γ' Λυκείου, Δρακουλάκης Γεώργιος, επιλέχθηκε να μιλήσει στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ, που κάλυψε το 3ήμερο μαθητικό συνέδριο, ενώ είχαμε την μεγάλη τιμή και χαρά να φιλοξενηθεί το σχολείο μας στην τηλεοπτική εκπομπή "Για την Ελλάδα" του δημοιογράφου Σπύρου Χαριτάτου, όπου ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Σαλωνίκης και η ομάδα των μαθητών περιέγραψαν την δικιά τους εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

Μια εμπειρία κάθε φορά διαφορετική, μοναδική με τις δικές της αναμνήσεις. 

Θερμά συγχαρητήρια!