Η εργασία της Ε’ Δημοτικού διακρίθηκε στον διαγωνισμό Γαλλοφωνίας, πετυχαίνοντας δύο μοναδικά βραβεία:

Βραβείο αφήγησης στα γαλλικά και Βραβείο κουστουμιού. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού ήταν να ζωντανέψουμε ιστορίες για ήρωες παραμυθιών μέσα από την αφήγηση, την κατασκευή των κουστουμιών τους και την φωτογράφισή τους. Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικών του σχολείου μας ,κυρίας Καράκου Αντωνίας, και οπλισμένοι με φαντασία, έμπνευση και θεατρικότητα δημιούργησαν τους πρωτότυπους μύθους στα γαλλικά:

*Οι μικροί μαθητές της Γ’, Δ’ τάξης ζωντάνεψαν «τα χρώματα» χορεύοντας και τραγουδώντας στα γαλλικά

* Η Ε’ τάξη ένα παραμύθι που αναφέρεται στην «διαφορετικότητα και την αγάπη που πρέπει να δείχνουμε σε όλα τα παιδιά της γης»

* Η Στ’ τάξη ένα δρώμενο με θέμα το περιβάλλον και την ανακύκλωση

Οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου αναβίωσαν φωτογραφίες του παρελθόντος σύμφωνα με τις οδηγίες του φετινού διαγωνισμού Γαλλοφωνίας. Μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, χορό και τραγούδι ανέτρεξαν στις αναμνήσεις της σύγχρονης Ελλάδας και εκφράστηκαν στα γαλλικά μέσα από αυτές. Η προσπάθειά τους ήταν άκρως συγκινητική. Απέσπασαν θετικές κριτικές και επαίνους από την επιτροπή διαγωνισμού.

Στην προσπάθεια αυτή:

* Τα κουστούμια και τα σκηνικά υλοποιήθηκαν από τους μαθητές με τη βοήθεια της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών του σχολείου μας, κυρίας Μάρθας Δημητροπούλου

* Η μελοποίηση – ηχογράφηση και η επιμέλεια ήχου έγινε από τον καθηγητή μουσικής του σχολείου μας , κυρίου Παγιάτη Κωνσταντίνου.

Συγχαρητήρια για τον ενθουσιασμό και τον ζήλο που επέδειξαν!

Πάντα επιτυχίες, θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

Είμαστε υπερήφανοι για σας!

Μπορείτε να δείτε τις εργασίες των μαθητών στο κανάλι μας στο youtube:

https://www.youtube.com/channel/UC2WA3iW0dbuAkwh9iAKnZCg