ΛΥΚΕΙΟ

Η προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας αποσκοπεί πρωταρχικά στην κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η υλοποίηση του στόχου αυτού βασίζεται στην εφαρμογή ενός εξειδικευμένου αναλυτικού προγράμματος, προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις και τις ανάγκες όλων των Τάξεων του Λυκείου. Στα πλαίσια της άρτιας προετοιμασίας τους οι μαθητές εξοικειώνονται με την εξεταστική διαδικασία με ένα συστηματικά οργανωμένο χρονοδιάγραμμα γραπτών δοκιμασιών.

Η συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας και των προοπτικών των μαθητών μας δίνει τη βεβαιότητα της επιτυχίας, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από την αρχή της λειτουργίας του Λυκείου μας έως σήμερα.

Ταυτόχρονα, ποικίλες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις συμβάλλουν σε μία ανθρωποκεντρικού περιεχομένου Παιδεία. Πέρα από την ανάπτυξη των πνευματικών δεξιοτήτων των μαθητών, τη δημιουργική και κριτική σκέψη τους αποβλέπουμε και στην συλλογική υπευθυνότητά τους, την εξοικείωση τους με δημοκρατικές διαδικασίες και την προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων οι μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηριών Διαμαντόπουλου αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να προσφέρουν εθελοντική στήριξη και βοήθεια σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, σε άπορους  και άστεγους συμπολίτες μας. 

Η δράση αυτή περιλαμβάνει συλλογή αγαθών τα οποία διαχωρίζονται σε: 

- Street Work: κουβέρτες, παπλώματα, τσάι, φρυγανιές, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, χυμούς.

- Ξενώνες: τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, απολυμαντικά, κ.α.) απορρυπαντικά, μαλακτικά, είδη πρωινού κ.α.

- Σπίτια απόρων:

Ενδεικτικά: είδη για μωρά (γάλα βρεφικής ηλικίας. πάνες, κρέμες), είδη γυναικείας υγιεινής, τρόφιμα μακράς διαρκείας και γενικά ό,τι είναι χρήσιμο για τον εξοπλισμό ενός νοικοκυριού.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσφορά σας και σας ευχόμαστε ολόθερμα ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Σημείωση: θα συγκεντρωθούν τα αγαθά μέχρι την Τετάρτη 19/12/2018 στο χώρο του σχολείου. 

Η δράση πραγματοποιείται με τον συντονισμό του Μαθητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων. 

Μεγάλη διάκριση των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου και του μαθητή Γιάννη Ναστούλη της Β΄Λυκείου, που προκρίθηκε στο γραπτό διαγωνισμό για το πρόγραμμα Euroscola.

Ο Γιάννης θα είναι ένας από τους εικοσιτέσσερις μαθητές, που θα εκπροσωπήσει την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής στην Ημερίδα που θα διεξαχθεί στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 29 Νοεμβρίου 2018.

Συγχαίρουμε τον Γιάννη και του ευχόμαστε και εις ανώτερα!!!