Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου, πραγματοποίησαν τρία μεγάλα αφιερώματα, με μεγάλη επιτυχία, για να γιορτάσουν τα 60 χρόνια λειτουργίας και εκπαιδευτικής προσφοράς τους στη Δυτική Αθήνα.

Το τρίτο αφιέρωμα – εγκώμιο έγινε, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» και αφορούσε τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Την ευθύνη των κειμένων και την παρουσίαση είχε ο Κώστας Κολιός. Μικρή αναφορά στον Μίκη και έναρξη έκανε ο Δήμαρχος του Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας. Τη ζωντανή μουσική επιμέλεια είχε ο μουσικός Κωνσταντίνος Παγιάτης με το πιάνο του, ενώ συμμετείχαν στην ορχήστρα οι: Γιάννης Αγγελοθανάσης στην κιθάρα, Νίκος Γεωργακόπουλος και Χρίστος Αθανασίου στο μπουζούκι και η Περσεφόνη Διαμαντοπούλου στο ακκορντεόν. Συμμετείχαν αφιλοκερδώς, οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Μπάσης, Ο Παναγιώτης Πετράκης και η Δήμητρα Σταθοπούλου. Τραγούδησαν επίσης: Η Μαντώ Δημητράκουλα, η Έλενα Ψυχογιού και η Σταυρούλα Γαρά. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το βιολί του Τάσου Ρομαντζά και συνεχίστηκε με επιλεγμένα δρώμενα από έργα του Θεοδωράκη. Το πρόγραμμα υλοποίησαν μαθητές και μαθήτριες και των τριών βαθμίδων. Πριν το τέλος, διαβάστηκε η συγκινητική επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τα Εκπαιδευτήρια. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με αναφορά στα 60/χρονα των εκπαιδευτηρίων, ενώ τιμήθηκαν με απονομή πλακέτας για την προσφορά και το εκπαιδευτικό τους έργο, οι ιδρυτές Γιάννης Διαμαντόπουλος, Κωνσταντίνα Παγούνη, από την εγγονή τους Κωνσταντίνα Τζαλαλή, και ο συνεργάτης για 30 χρόνια, Διευθυντής Κώστας Κολιός, από την Ιδιοκτήτρια Αντιγόνη Διαμαντοπούλου.

Τα σκηνικά έκανε η εικαστικός του σχολείου, ζωγράφος, Μάρθα Δημητροπούλου και ο Απόστολος Καρακατσάνης.

Την όλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών Α΄/θμιας και Β΄/ θμιας εκπαίδευσης, που εργάστηκαν με πάθος, για τα τρία αφιερώματα, στήριξαν η Λυκειάρχης κ Ανθή Κόντη, η Γυμνασιάρχης κ.Γκούλντα Δήμητρα, Ο Διευθυντής Κώστας Κολιός, καθώς και οι οικογένειες των: Γιάννη Διαμαντόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρκαγιάννη.