Εκδηλώσεις

Σε επαναστατικούς, αλλά και σεβαστικούς ρυθμούς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 23/03, η επετειακή εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων για την 25η Μαρτίου.

Την Παρασκευή, 16/02/2018, πραγματοποιήθηκε στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων το αποκριάτικο πάρτι μας! Πληθώρα  ευφάνταστων, αστείων στολών και εντυπωσιακών μασκαρεμάτων γέμισε την αυλή και δημιούργησε το απαιτούμενο καρναβαλικό κλίμα της γιορτής αυτής που έλκει την καταγωγή της από τα αρχαία Διονύσια.

Με εορταστικά τραγούδια, χορούς, κάλαντα και θεατρικά δρώμενα μετέδωσαν την Παρασκευή, 23/12/2017, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού μας σε γονείς και δασκάλους το πνεύμα των Χριστουγέννων! Μέσα στη γιορτινή και εκστατική ατμόσφαιρα του κατάμεστου και φιλόξενου χώρου του Συνεδριακού Κέντρου των ΤΕΙ Πειραιά, απολαύσαμε τους μαθητές των τάξεων να παρουσιάζουν με συνέπεια και χάρη την παράσταση που είχαν προετοιμάσει με τους δασκάλους τους. Γλυκά και σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια, αγιοβασιλίτσες, μπαλαρίνες, ξωτικά, νεράιδες, μαγισσούλες, τυμπανιστές και λαμπρά αστεράκια, έκαναν το αστέρι των φετινών Χριστουγέννων υπέρλαμπρο!

Δάσκαλοι και μαθητές συνέβαλαν στην επίτευξη της εντελέχειας του προγράμματος, το οποίο αποτέλεσε το καλύτερο δυνατό προεόρτιο για την υποδοχή της καινούργιας χρονιάς. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ευχόμαστε στους μαθητές μας υγεία, πρόοδο και δημιουργία.

Ευτυχισμένο το καινούργιο έτος!

  Κ Α Λ Α Ν Τ Α    2018

 

        Καλήν ημέραν  άρχοντες

        γονείς και μαθητές

        η πένα μας πανέτοιμη

        και σήμερα και χθες.

         =//=

        Χριστός γεννάται στις καρδιές

        να δώσει την ελπίδα

        μα ο άνθρωπος επί της γης

        κρατάει τη λεπίδα.

        =//=

       Πολιτισμοί νεκρώνονται

       χώρες ποδηγετούνται

       συνθήκες που υπογράφτηκαν

       με θράσος αναιρούνται.

       =//=

       Μικρή είν’ η ηλικία μας

       μα η πένα μας μεγάλη.

       Τριάντα χρόνια γράφουμε

       με όρθιο κεφάλι.

      =//=

       Εμείς θα σας τα ψάλλουμε

       με χίλιες δυο ευχές

       Χρόνια πολλά, σε όλους σας

       γεμάτες οι ψυχές.

      =//=

       Ευχόμαστε το δεκαοχτώ

       να φέρει  ευτυχία

       και η εφημερίδα μας

       να’ χει λαμπρή πορεία.

      =//=

Κολιός Κώστας

Με μεγάλη συγκίνηση παρακολουθήσαμε όλοι μας, δάσκαλοι, μαθητές, γονείς και πλήθος κόσμου, την παρουσίαση της σχολικής εορτής του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Η γιορτή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη σχολική γιορτή, και με τη συγκινητική, ευγενή παρουσία τους και το ήθος τους, τίμησαν την ημέρα εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου. Η προσπάθεια, η υπευθυνότητα και η ευαισθησία που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της γιορτής συνέβαλαν σ' ένα λαμπρό αποτέλεσμα.

 

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου, πραγματοποίησαν τρία μεγάλα αφιερώματα, με μεγάλη επιτυχία, για να γιορτάσουν τα 60 χρόνια λειτουργίας και εκπαιδευτικής προσφοράς τους στη Δυτική Αθήνα.

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου, πραγματοποίησαν τρία μεγάλα αφιερώματα, με μεγάλη επιτυχία, για να γιορτάσουν τα 60 χρόνια λειτουργίας και εκπαιδευτικής προσφοράς τους στη Δυτική Αθήνα.


Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου, πραγματοποίησαν τρία μεγάλα αφιερώματα, με μεγάλη επιτυχία, για να γιορτάσουν τα 60 χρόνια λειτουργίας και εκπαιδευτικής προσφοράς τους στη Δυτική Αθήνα.

Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου γιορτάζουν τα 60 χρόνια λειτουργίας τους και είναι πανέτοιμα να παρουσιάσουν το πολιτιστικό τριήμερο δραστηριοτήτων στις 15, 21 και στις 23 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αρθρώνεται ως εξής:

1. Την Πέμπτη στις 15 Ιουνίου και ώρα 20:30 θα γίνει αφιέρωμα στον κλαρινίστα Πέτρο- Λουκά Χαλκιά. Οι μαθητές και των τριών βαθμίδων θα συμμετάσχουν με δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς (ορχήστρα Γ. Κοτσίνη) στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής.

2. Την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 20:00 θα γίνει αφιέρωμα στον ηθοποιό- σκηνοθέτη Γ. Μεσσάλα με θεατρικό που θα παίξουν ηθοποιοί- μαθητές του Γυμνασίου- Λυκείου. Το έργο είναι το << Νόστιμο ήμαρ>> του κ. Κολιού στο Συνεδριακό Κέντρο ΤΕΙ Πειραιά.

3. Την Παρασκευή 23 Ιουνίου και ώρα 20:30 θα γίνει αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Θα συμμετάσχουν μαθητές όλων των βαθμίδων, καθώς και οι καλλιτέχνες Δημήτρης Μπάσης, Παναγιώτης Πετράκης, Δήμητρα Σταθοπούλου, στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής.

Με μεγάλη συγκίνηση παρακολουθήσαμε όλοι μας, δάσκαλοι, μαθητές, γονείς και πλήθος κόσμου, την παρουσίαση της σχολικής εορτής του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Διαμαντόπουλου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Η γιορτή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 23 Μαρτίου.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, που με τη συγκινητική, ευγενή παρουσία τους και το ήθος τους, τίμησαν την ημέρα εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου. Η προσπάθεια, η υπευθυνότητα και η ευαισθησία που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της γιορτής συνέβαλαν σ'  ένα λαμπρό αποτέλεσμα. 
 
Ευχαριστούμε τον σχολικό σύμβουλο, κύριο Παναγάκο Ιωάννη, που μας τίμησε για ακόμα μια φορά με την παρουσία του.