Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας του Γυμνασίου το σχολείο μας ανέπτυξε δράσεις και συζητήσεις με στόχο την ενημέρωση και ευασθητοποίηση των μαθητών σε σύγχρονα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Τα βασικά θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν οι μαθητές αναπτύχθηκαν σε τρεις πυλώνες: διατροφή - εθισμός - η αντίληψη των ρόλων και οι σχέσεις μεταξύ των φύλων.

Συγκεκριμένα, στο θεματικό άξονα "Διατροφή και άσκηση", οι μαθητές παρακολούθησαν και συνομίλησαν με τον διατροφολόγο και απόφοιτο των Εκπαιδευτηρίων μας, Κο Δημήτρη Σίμο σχετικά με τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και της άσκησης αλλά και τις συνέπειες και τα αποτελέσματα μιας μη ισορροπημένης διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ακολούθως, στον άξονα της θεματικής ενότητας "Εθισμός- Εξάρτηση από το διαδίκτυο" επισκεφτήκαμε το Μουσείο Μπενάκη, όπου στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος, παρακολουθήσαμε την προβολή ντοκιμαντέρ για την σχέση των νέων με το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κινητό. Πού αρχίζει και σταματάει ο εθισμός; Τί σημαίνει ασφαλής προήγηση;  Ποιες είναι οι εικαιρίες αλλά και οι κίνδυνοι;

Την προβολή ακολούθησε συζήτηση με καλέσμένο τον Αλέξανδρο Μελίδη, σύμβουλο επικοινωνίας και νέων τεχνολογιών όπου τα παιδιά εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους. Στη συνέχεια στο σχολείο, γενικεύοντας την ενημέρωση- διάλογο ευρύτερα στο θέμα του εθισμού, επισημάνθηκε η σοβαρότητα του προβλήματος,  η ανάγκη αυτοελέγχου από την πλευρά των εφήβων καθώς και η σημασία  ένταξης  και συμμετοχή τους σε υγιείς κοινωνικές δραστηριότητες που τους απομακρύνουν από παρόμοιες καταστάσεις.
Τέλος, η θεματική εβδομάδα ολοκληρώθηκε με την συζήτηση και παρουσίαση του θέματος: "Γυναίκες και παιδιά σε καιρό πολέμου. Από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή".
Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους και συμμετέχοντες σε αυτή την πολύτιμη προσπάθεια ώστε οι μαθητές να αντιληφθούν την πραγματικότητα με μια διαφορετική ματιά και μέσα από βιωματικές εμπειρίες.