Σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται, σε μία κοινωνία που καθημερινά αλλάζει ο ρόλος της Παιδείας αποτελεί ιδιαίτερα καθοριστικό παράγοντα. Η εκπαίδευση των παιδιών πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Το σίγουρο είναι ότι κάθε εποχή είχε και έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες στον χώρο της εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Η παγκοσμιοποίηση, η συνεχής αλματώδης ανάπτυξη των συστημάτων της πληροφορικής και επικοινωνίας και η επιλεκτικά γρήγορη τεχνολογική πρόοδος επηρεάζουν όλους τους ανθρώπους και ειδικότερα την εκπαίδευση. Είναι λοιπόν φυσικό, όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την "παιδεία" των μαθητών μας, να πρέπει να δείξουμε τον δρόμο της ανάπτυξης ώστε να μπορούν στο μέλλον να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε τεχνολογική εξέλιξη.

Tα εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου στα πλαίσια της διαρκούς αναβάθμισής της, καινοτομεί για άλλη μια φορά, εφαρμόζοντας το εκπαιδευτικό σύστημα και μοναδική μεθοδολογία των Technokids στην διδασκαλία του μαθήματος της πληροφορικής. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και συνιστάται ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση για τη διδασκαλία της τεχνολογίας και δεξιοτήτων στους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ιδρύθηκαν το 1993 στον Καναδά και στην Ελλάδα διανύουν ήδη τον 15ο χρόνο λειτουργίας με εκπαιδευτικά Κέντρα και συνεργασίες σε όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές ολοκληρώνουν τεχνολογικά projects που εστιάζουν σε κάποιο θέμα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο ανάλογα με την ηλικία τους. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν σταδιακά, καθώς ολοκληρώνουν συγκεκριμένες εργασίες που αντανακλούν σε εφαρμογές της πραγματικής ζωής, όπως το να δημιουργούν και να δημοσιεύουν ένα περιοδικό, να φαντάζονται και να υλοποιούν ένα διαφημιστικό σποτ, να κατασκευάζουν ένα web site ή ακόμα και να αναπτύσσουν το δικό τους business plan!

H συνεργασία μας με τα Technokids έχει βελτιώσει την παροχή των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών στο τομέα της πληροφορικής γιατί οι μαθητές μας:

  1. Διδάσκονται τις νέες τεχνολογίες, ήδη από την Α΄Δημοτικού, με την συναρπαστική μεθοδολογία του «Project Based Learning», χάρη στην οποία κατανοούν και εμπεδώνουν σχεδόν όλες τις εφαρμογές MS Office(Word - Excel - PowerPoint - Access - Publisher - Movie Maker) , χωρίς πολύ προσπάθεια αφού έχουν σαν κίνητρο «θεματική ύλη» που πραγματικά αγγίζει την κάθε ηλικία. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα για 1 ακαδημαϊκή ώρα.
  2. Οι ενότητες Technokids εμπεριέχουν στοιχεία επαγγελματικού προσανατολισμού, αφού οι μαθητές αναλαμβάνουν ρόλους και μέσα από ευχάριστα σενάρια, καλούνται να γίνουν πχ αστυνομικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, ταξιδιωτικοί πράκτορες κλπ. Χρησιμοποιούν με ευκολία όλο το υλικό Technokids όπως πρότυπα, παραδείγματα - οδηγίες εργασιών και στο τέλος αξιολογούν τις δεξιότητες τους.

Ήδη το πρόγραμμα εφαρμόζεται με επιτυχία από το 2010 από την δασκάλα πληροφορικής κα Παντελιού. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς που είναι υποστηρικτές στα καινοτόμα προγράμματα που επιλέγουμε για την εκπαίδευση των παιδιών μας.